En sen natt någonstan på Internet. I de skummare delarna av nätet. Som har nattöppet. I hoodsen av de illabelysta bredbanden. De där siterna som mamma varnade dig för att hänga på. Skumma gatewayes, läskiga routers, hala isper och där allehanda fildelade snodda varor erhålles med ett klick. Kort sagt där individer som har något att dölja håller till med där tillhörande skygga agendor.

Två mysko aliaser kopplar upp sig på en krypterad lina.

‘Aarr C
‘Arr R
‘Vi måste göra ngt åt den den där X, vi förlorar röster som fan eftersom alla tror att vi bara bryr oss om fildelning’
‘Psis min åsikt. Jag har en ide’
‘Shoot’
‘Vi skickar ett namnbyterequest till SKV’
‘Va?’
‘Jupp, han ska byta namn till pirate X ‘
‘LOL…men det kommer aldrig att funka’
‘Jodå. Kan man heta Super Mario så kan man heta Pirate. SKV är inte de brightaste. Bara att skicka in en blankett och saken är biff. Jag borde väl veta om någon?!’
‘Men X kommer ju att få reda på det, när det ska bekräftas mm’
‘Baggis! Vi anger en annan tillfällig adress o saken är biff’
‘Det här kommer att explodera i ansiktet på oss.’
‘Inte om vi sköter det snyggt’
‘Men varför?’
‘Vi behöver få röster till valet så vi kan chilla i Bryssel.
‘Men vi har ju redan en massa röster
‘Läser du inte tidningarna. Det är bara fejkade röster och alla våra medlemmar är bara med för att det är gratis. Snyltare hela bunten. Som snor från de fattiga. Vi måste göra detta nu.’
‘Det får aldrig komma ut bara’
‘Bah är du orolig för journalisterna så lever det fortfarande kvar i mammutarnas tidsera.”
‘Jag tänker nog mest på bloggarna
Vi har dem med oss.’
‘Inte alla väl?’
De som räknas. Övriga sugande bloggars taffliga alster äre inte en käft som räknas som läser.’
‘Ok då kör vi’
‘Arr’
‘Arr’

Detta irc-samtal skedde i början av april. R gled ned på stan och skickade iväg en blankett till SKV, angav sin egen hemadress och en månad senare lystrar Henrik Ponten till det ljuva fildelarnamnet Pirate Ponten. Så symboliskt att ha PP som initial när den största fienden har samma initial. Bara R som kan komma på något så fyndigt. Den nya tidens politiker är inte lika stiffa som old skolarna. Aldrig att Lars Werner skulle kunnat kommit på Proläter Ponten för att ta ett exempel.

Nu när namnbytet hade skett i det fördolda gällde det att hålla detta hemligt. Strategerna hölls utanför, partimedarbetare hade inte en susning, på twitter knäpptyst. Och varje gång R o C träffades klappade de ihop i en liten av skratttårar blöt liten hög. Om folk bara visste.

Den 29 maj, skickade R ett anonymt mail till hr. Ponten där det förutom info att namnbytet skett nämndes ett strategisk förslag på hur Ponten skulle hantera det. Innebörden var att softa med bomben och sedan med buller och bång gå ut i media. Detta skulle få en massa människor att rösta allt annat än lila och ge APB och upphovsrätten pluspoäng. Henke svalde det med hull och hår, speciell när företrädare för branschen lovade att de skulle ordna löpsedelsplatser eftersom de hade tumme med tidningarna.

Snyft snyft, de elaka piraterna har bytt ut mitt namn till pirate ponten buhu. Dumma pirater. Jag vill ha en ursäkt av piratpartiet. Var är min mamma..

‘Arr R’
‘Arr C’
‘Vafan. Det här ju inte bra. Nu får ju vi skulden.’
‘Chilla’
‘Alla tror ju att det är piratpartiet som står bakom namnkuppen.’
‘Inte de som räknas.’
‘Vad gör vi nu’
‘Du går ut med att avståndstagande. Då framstår vi som ett seriöst parti. Säg något om integritet också. Och att det är för jävligt att individers integritet kränks på detta vis. Lita på att folk kommer rusa till lokalerna o rösta upp oss i  brygga nu. Glider vi bara igenom detta snyggt kommer apb framstå som gnälliga snedskjutande mesar medan vi kliver fram som seriösa kandidater som t.o.m med tar fiendens rätt till integritet på allvar. Jag håller inte det för otroligt att vi kan få uppemot 8 procent’
‘Så diaboliskt’
‘Ere inte så säg’
‘Arr’
‘Arr’

Ja. Precis så hääääär har det gått till…</ironi>

Grattis till Piratpartiet som fattat att fildelning är vägen till Bryssel…

Andra bloggar om , , , , , , , , ,

3 Replies to “Vägen till Bryssel”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *