Samtal mellan mig och skvallervännen Anita, som jag hade ringt upp eftersom jag ville gnugga in att jag sett en kändis. Hon är mycket imponerad av de som sett någon löpsedelshängande individ irl.

– Gissa vem jag såg idag, sa jag.
– Vem då?
– Kungen!
– Kungen? Han är väl duktigt konstig, muttrade Anita surt.

NÅGONSTANS BLINKAR EN LAMPA TILL

– Han är väl som folk är mest, sa jag som kör live and let live till det mesta i livet. Man skulle kunna anklaga mig för att vara en openminded snubbe men det handlar mest om att jag inte ids bry mig om andra människors bugg och icke bugg.
– Allvarligt. Man måste vara slapp i hjärnan om man säger örebroare om västeråsbor, västa Anita och tog ett djupt bloss.

EN ANDRA LAMPA BLINKAR TILL

– Kan väl hända vem som helst, sa jag som under tio års tid trott att vi hängde i Vemdalen på vintrarna när det visar sig att det är Älvdalen skidresorten är.
– Nädu. Jag tror att han har det i blodet. Outspätt som det är, är det ett under att han inte är både bror och far till sig själv…

DEN TREJDE LAMPAN BLINKAR TILL

Reläer hummar igång. Andra system kickar igång sig själva. Operatör kopplas in. En växel ringer upp och bryter in i samtalet:

Det här är SkitsnacksKontrollsMyndigheten. Vi har nu ertappat dig, Anita Andersson, medborgare SE1976-STH760092-EU/*55-353 med att tre gånger vanvörda EU-medlemslandet Sverige rikes förste man. Enligt EU-direktiv X-12/VB, balk 12, beläggs du härmed med omedelbart förbud att bruka alfabetet och dess alla tecken. På alla av EU sanktionerade språk och i alla medlemsländer.

– Va, sa Anita.

Apapaapa! Inga ord. “Va” är ett svenskt ord som du förbjuds att använda. Detta beslut kan överklagas i laga ordning i linje med din euborgeliga rättighet, i exemplar om 3 vidimerade exemplar av behörig myndighetskontrollant. Men det är dock meningslöst eftersom du inte får använda bokstäverna a-ö eller siffrorna 0-9 samt alla övriga tecken. Fortsatt bruk av alfabetet beivras med ytterligare ett år per ord. Förstått?

– Vänta lite…

Och där fick du två år till. Inga ord! Har du någonting att tillägga?

– Men va fan…

Got ya´! Ni går alltid på det. Nu är du avstängd i ytterligare tre år till. Vad i “omedelbart förbud att bruka alfabetet” har du svårt att fatta?

– …

På något avigt sätt hoppas jag att detta kommer att införas. Tänk att få slippa lyssna på Anitas gnäll om kungen. Tänk en hel nation av tystade människor. Lite som norra Finland. Snacka om att vi skulle slippa en massa skitsnack? Men hur gör man med de som talar teckenspråk. Förbjuder dem att vifta med armarna? Vad händer om en stor fet jävla geting dyker upp. Ett obetänksamt skräckslaget vift och man får ett år på rak arm…

Andra bloggar om , , , , , , ,

3 Replies to “Tala är silver, tiga är straff…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *