ipredia_v1_notagline_reflectNu finns det ett [UPPDATERAT: FLERA ] fritta nätverk på Södermalm i Stockholm med namnet ipredia – som inte loggar ett skit what so ever. Kom igen det är inte varje dag vi får en chans till civil olydnad. Join the antiparty. Med tanke på att statsminister Reinfeldt anser att Civil olydnad är skadligt(!) för demokratin (!?) så är det inget annat än poetisk rättvisa att visa att folket som kördes över vid FRA-debalcet nu använder sig av sin rätt till civil olydnad när nästa överkörning sker. Egentligen skulle civil olydnad när det gäller IPRED vara att alla borde ladda hem allt som finns att tanka hem men det är inte alltid lagligt och ingenting jag uppmuntrar.

Så vi ska inte bryta mot lagen för det kommer att bita oss i svansen. Däremot är det inte förenat med någon form av olaglighet att dela med sig av sitt nätverk. Och till alla ISP:er – den här kampen måste ni vara på motståndets sida på. Får regeringen och lobbyn som de vill är nästa steg att börja jaga er…

1. Ipred kommer inte att stoppa fildelning
2. Ipredlagen är ett beställningsjobb från lobbyister
3. För första gången i svensk historia är det inte polisen som gör polisjobb vid misstanke om brott.
4. IPRED skapar ett vi och dom klimat

Jag gillar inte detta.

Med det sagt inte att jag är för fildelning av upphovsrättskyddat material. Det handlar om vår rätt till fri information. Märk väl. Rätt till fri information. Inte rätt till att tanka hem olagligt fildelat material. Mot det finns det lagar. IPRED är inte en lag mot fildelning, det är en lag som ger medieindustrin rätt att ha egna poliser som har större befogenheter än vanlig polis men inte lika många skyldigheter.

I Sverige!

År 2009!!!

IPREDIA! sprid ordet, sprid ditt nätverk, rädda Internet!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

7 Replies to “Ipredia”

  1. @ grannen – ja vafan. När jag skrev denna post häromdagen fanns inget på söder i mina hoods. Ska uppdatera att det finns fler ipredia´s på den finaste delen av söder 🙂

  2. Föresten vad har ditt nätverk för namn? jag hittar det inte, inte ens utifrån de koordinator angivelser du har angett på ipredia.se

  3. Jag hålla med att lagen kommer inte att stoppa fildelningen. Folk ska hitta nya sättser att dela filer. Faktist finns redan att man kan dela fil utan använd den vänligest satt (i.e torrents). Första den växt ut från Napster, sen till limewire och idag finns bittorrents. Digital age hath cometh. Så länge det finns internet tror jag att fildelningen och kamp emot det ska också finnas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *