Men varför går du omkring och är sur för, muttrade frugan när jag gick omkring och  fnös och kastade ljungade blickar i hennes riktining. Och är det så konstigt? Jag hade precis vaknat upp ur en eftermiddagslur där jag hade drömt att frugan hade köpt en ventilationsanläggning för 47 000 kalla utan att konsultera mig. Jag nämde detta för frun och hon exploderade:

– Vänta lite! Du drömde detta? Inte på riktigt alltså?
– Det spelar ingen roll, det är handlingen som är talande. Fatta 47 lax!
– Men vi har ju inte ens ventilationssystem. Vi bor i en lägenhet!
– Ja det var ju det jag försökte informera dig om men du brydde dig inte. Nädå här skulle handlas ventilation. Till en lägenhet som har så mycket korsdrag i sig så att Götgatan en vanlig höstdag måste ta i en smula för att komma ikapp.
– Men det har ju inte ens hänt!
– Av mindre vikt.
– Jag finner inte ord

…och eftersom jag fick en lucka passade jag på att lufta min misstanke om att hon och den hala luftkillen hade en liten deal ihop. Kanske till och med en fling. Han såg ut som en sådan som kilar in i förhållanden och luckrar upp dem och passar på att skjorta upp mannen med 47 000 lax. Ironin i att sabba och dessutom fakturera fick även en sådan som mig att applådera åt ödet den lömske rackaren och Murpy den ogine jäveln. Att bli rövknullad händer på daglig basis, men att bli det med stil och elegans händer inte så ofta. Hon gav mig en blick. Som jag givetvis tolkade som att jag hade något på spåren.

– Ahhhha!, sade jag sherlockaktigt.
– Ah ha på dig själv!

Jag vet nog, skrek jag med förfärande ljus och omanlig röst när hon vacklade ut från arbetsrummet. Jag återgick till att googla på “smutsiga affärer med ventilationskillar“. Här skulle spåras upp. Jag hade knappt hunnit klicka på den första träffen när jag känner en ilsken tappning på axeln. Jag igenkände den som frugans benhårda pekfinger.

– Snälla, kan inte du blogga om det här?
– Att jag ska!
– Bra!
– Vänta nu? Varför bryr du dig om att jag bloggar. I nittio procent är det “vem bryr sig“, “jag förbjuder dig att blogga om” och så favoritförbudet “tänk om folk jag känner läser detta“.
– Jodu. Den här gången vill jag att folk äntligen får se under vilket otrevligt ok jag lever under.
– Vadå otrevligt?
– Ja att bli anklagad för något som har hänt i din dagdröm när jag inte ens var hemma. Du låg och dagdrömde dig bort när du hade perfekt läge att diska, tvätta och dammsuga och är dessutom sur på mig. Kanske kan man få lite “you go mrs.sug” från en del av dina *host* läsare.
– Yoghursurt? Varför skulle suglallarna ge dig yoghurt?
– Inte youghurt! You go, mrs sug!
– Bah, min publik kommer att vara på min sida!
– Ska vi slå vad?
– De som är pro-smutsigt-smusslandes-med-ventilationskille-fru-sug är inte riktiga sugoholiker. Bara mesiga hunsade lallare, ventilationskillar, kvinnor eller lesbiska frontfigurer…
– Det där vågar du aldrig skriva!
– Tror du inte?
– Du är för p.k för sådant
– Watch me…

Andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

10 Replies to “Ventilationsmardrömmen”

 1. You go, Mrs Sug!!!!!!

  Allvarligt, dagdrömma när du kunde städat i fred?? ‘
  *fnys*
  Jag finner inte ord för detta tidsslöseri.

 2. You go mrs Sug! På honom bara.

  *ställer mig muttrande i mrs Sugs ringhörna*

  Vet väl alla att ventilationskillen är ful som stryk. Kunde väl åtminstone haft vett att drömma ihop dig med elektrikern.

 3. klart frugan inte ska prassla med ventilationskillen, inklusive imaginära sådana… men att skrika med förfärande ljus och omanlig röst?!

  *ställer mig i min egen ringhörna* 😎

 4. men vaf…

  klistra in följande längst ned i css-filen:

  img.wp-smiley{ display:inline; margin:0; clear:both; }

  jag är inte säker på om det hjälper, men någonting borde det ändra 😛

 5. Men va fan!! Jag håller med Karibien, du kan ju inte koppleria ihop Fru Sug med ventilationskillen. Okej om det hade varit poolkillen eller han som parkerar bilarn, men ventilationskillen?? Det är en överviktig, skallig liten man som visar hela röven när han böjer sig framåt.

  Jheeeeez!

 6. övervikitig skallig liten man?? skulle också va orolig för ventkillar.. kan sse jävligt bra ut.. (tittar sig själv i spegeln)

 7. Stefan du behöver inte vara orolig. Bara din fantasi som skenar i väg, antagligen så har du sett för mycket filmer 😛
  Jag som är ventilation montör har aldrig tänkt på detta och kommer aldrig göra det heller. Jag vill hellre ha pengar på kontot så man kan överleva.
  Du får ha det så bra mannen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *