Med tanke på att undertecknads approach till bloggandet i allmänhet är av karaktären lista upp skitsaker och till livet i synnerhet leta upp skitsaker att lista upp så är denna lilla pamflett en uppgörelse med det förväntade av de väntandens förutfattade förväntningar. Tillika bör det kanske tilläggas att en annan har sig själv att skylla emedan undertecknad inte gjort allt det erforderliga för att bryta sig ur den av allmänheten väl kända fjättrande bojaktiga tillvaro som sugbloggandet som koncept och bärande metod utgör.

Delar av bloggvärlden läser nu “bla bla blaaaa och vänta lite…visst är det mer bla blahh där?” och stirrar med rynkande ögonbryn på varandra.

Vad har hänt?

Sugbloggaren hög?
Sugbloggaren har köpt aktieposter i Svåra Ord AB?
Sugbloggaren har fått upp ögonen för Saol?

Nej nej och njet. Det är enklare än så. Kindergarten enkelt. Häng med som Robert Brobe… ash då jag,  menar Aschberg, brukade säga på den tiden då teve tre hade något av intresse att förmedla världen. Vem minns inte alla heteromäns helgon Bruno Forsell? Before Baren, Miral och Hasse Aro eller som vi initerade kort refererar; B.B.

Nå väl, var var jag…jo undertecknad har hittat synonymfunktionen i Word! Fan vilken smutt funktion? Varför har ingen sagt något till mig förr? Grrrrr. Jag har nu snart skrivt 350 000 jävla ord på den här bloggen och vikit mig dubbel (i bildlig bemärkelse) och bokstavlig på så vis att jag fått luta mig bakåt för att nå boken “enkla ord på svårt vis“, “10 tricks för hur man rippar andras historier och internaliserar dem så hårt så att till och med du själv är övertygad om att du är upphovsman” och Saol för att lyfta upp språknivån här. Annars blir det bara en massa “urg, gahhh, fan, shit, jävla och lägg ägg” hela tiden.

Och vi vill ha en blogg som bjuder på kulinariska överrasningar i form av ord som om de inte är nyskapande i alla fall lämnar en smak av trevlig känsla, kanske inte den bästa trevliga men tillräckligt trevlig hos besökarna när de lättsamt klickar sig vidare på sina irrfärder på det stora digitala havet som i folkmun kallas intenett, övertygade om att de fått i sig en daglig behaglig dos sugblogg.

Var var jag nu? Jo det där med att Word har en synonymfunktion i sig. Va fan handlar det om? Varför har jag inte hittat dit. Det är som om Pandora istället för den vanliga trista asken med halstabletter snavade över en låda otullad Toblerone. Så jävla smutt. Eller som synomförslagen föreslår. Extremt attans fint.

Så nu ska här städas. Varenda post som skrivts ska nu stålbadas i Words synonymordlista och komma ut som en bättre, vackrare och mer presentabel post. Postmakeover. Det bästa med det förfarandet är att jag kan återvinna alla poster och köra dem en runda till. Behöver inte alls sitta i skarpt skaparpose något mer. Kanske kan jag till och med kassera “10 tricks för hur man rippar…“. Word och jag kommer att ta bloggandet till nya höjder.

Kan jag få ett go bill gates eller som word föreslår “spett gata“…

Andra bloggar om , , , , ,

6 Replies to “Osynliga synonymer”

 1. fan att du kom på det först, annars skulle det vara intressant att försöka byta ut alla ord i ett inlägg utan att bryta mot några grammatiska regler.
  Överhuvudtaget brukar jag anstränga mig för att inte använda samma ord två gånger. Måste prova nångång att inte göra några undantag, ens för löjliga ord som och.

  Andreass last blog post..Foucault och upphovsrätt

 2. bajsfint, hur svårt var det liksom?
  Avföringsvackert

  Jag fick en till idé. Man kan göra som med wikipedia, fast i word. Man väljer ett ord och klickar sen sig vidare till en ny synonym, och ser hur långt från den ursprungliga betydelsen man kommer.

  Andreass last blog post..Foucault och upphovsrätt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *