Finns det något mer oäroikt sätt att dö på än att sitta på en stressad häst och spela virveltrumma? Medan skotten haglar är ens uppgift inte att slåss för sin sak, sitt land eller för sitt liv. Nejdå man ska utan uppehåll slå en massa meningslösa paradiller.

*pompompompompompom*

Kollade på film häromdagen om något gammalt fältslag. En massa människor som springer framåt med svärd och gevär in i stridens hetta. Och så ser man några freaks – för det är ta mig fan det de är, freaks i ordets fulla bemärkelse sitta på hästar och spelar virveltrumma. Den första fråga som inställer sig är; vem fan väljer att gå in i armén, lära upp sig till värste batteristen, joina ett gäng ut på slagfältet med endast ett par trumpinnar som vapen? Den andra frågan som infinner sig är vilka idioter lyssnar på dem under stridens hetta? Den tredje; kan man som slagverkare under stiden gå iland med att spela otajt, om inte vem i hela världen säger till en? Den fjärde förutom det uppenbara att dö av ett skott mitt i en avancerad trumpassage, om man mot all sannolikhet skulle överleva, vilket inte hade varit fallet om jag varit fienden på andra sidan eftersom jag hade siktat på förste trummis och bränt av en laddning, vad är straffet för dåligt spelad virveltrumma under slagfältet? Arkibusering? Den femte, får man respekt av andra veteraner på ålderns höst om man droppar “vid slaget i Gettysburg var jag värste trummisen. Om det inte vore för mina uppmuntande fills skulle vi förlorat som fan“.

Nu har inte jag varit med om så många slag i detta liv (relationskrigen undantagna – men de förlorar alltid alla män i alla fall och i alla tider, så krig i ordets bemärkelse är det inte utan mer likt en sprattlande fisks försök till motstånd) men låt det bli känt att om jag förr levt ett annat liv och varit just slagverkaren på fältet hade så pass mycket chicken i mig så att jag och hästen drog som fan vid det första vinande skottet. Jag hoppas att jag var så smart. Om inte annat förtjänade jag säkert ett skott ihuvudet – sittandes på en häst spelandes en dum virveltrumma medan skotten virvlade omkring.

Människan är konstig.

Andra bloggar om , , , , , , ,

14 Replies to “Trummis javisst”

 1. Det första mitt öga fångade var orden *pornporn….*
  Och så tänkte jag.. jaha nu pratar han porr igen! Lite suck och pust inom mig angående män försegick, innan jag blev varse att det var JAG som föll på eget grepp (fördom)!! 🙂

  Men trummisarna måste haft ett syfte, eller?
  Som att få hästarna att gå i takt?? Det kan väl inte bara ha funnits till som dåtidens mobila musikspelare?!
  Barockt känns som ett passande ord 🙂

  Men gud så taskigt av dig att skjuta en försvarslös trumslagare! 🙁

 2. Man kan stilla undra om dåtidens trummis ökade i tempo såsom dagens trummisar har lätt att göra. Men å andra sidan kanske de var lika korkade då som nu…?
  Du vet väl hur man vet att det är en trummis som knackar på dörren?
  Jo, han ökar i tempo.

  Vet du varför det står 22 trummisar i kö utanför nattklubben?
  De har hört att man ska vara 23 för att komma in.

  8)

  Mr Blues’s last blog post..Tomt i huvudet *poff*

 3. Ja men det måste vara som att se på film utan musik. Slaget blir mer blodigt och krigarna mer blodtörstiga om någon smattrar på en trumma…..eller så….vad vet jag….jag är kvinna! Män uppfann kriget! *duckar*

 4. “…en sprattlande fisks försök till motstånd…” Ser man på. Bra att veta hur din verklighet ser ut. I min värld är våra krig bittert jämna och jag vinner alldelles för sällan! Puss.

 5. självklart var det ett mycket taktiskt drag att ha trummisar i fält. Medan stefan är upptagen med att bränna av laddningar på trummisen så smyger gitarristen runt flanken och stabar honom i ryggen. Som hämnd för att han sköt på samhällets mest utsatta yrkesgrupp.
  😉

  Andreas’s last blog post..Nakenchock!

 6. Himla praktiskt att ha med sej en virveltrumma i de flesta lägen faktiskt, du kanske kan prova att överrösta frun vid nästa skärmytsling?
  Om jag vore en slängd Utubeare skulle jag leta rätt på scenen i Macken när trumdåren kommer in med trumman på magen och sjunger nåt om att han vill vara i fred i sin bil… Nu får jag väl kolla på den i min ensamhet på burken 😉

  Raggoparden’s last blog post..Allt ljus på mej

 7. *fortfarande skrattande från buktalar inlägget*

  HUvudet på spiken… trummisarna till häst var dåtidens ipod! klart dom stred bättre med lite soft musik i bakgrunden 🙂 eller “dunka dunka” som de äldre sa som knalla förbi på väg att mata änderna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *