– Jag tror på mig själv, sa jag packat
– Bah det svåra är att tro på något annat än sig själv, sa han snusförnuftigt.

Och precis. Spiken på kistlocket. Bam! Just like that! Det är ju det! Att tro på sig självt är enkelt. Banalt. För att inte säga larvigt enkelt. Men att tro på något annat. Till exempel en defekt Gud som verkar behöva hjälp med att skruva i glödlampan ( för vad annars förklarar denna fuckade upp värld vi lever i), att tro på honom och att ha faith i detta det är stort. Det är svårt.

På ett märkligt avigt plan får jag plötslig respekt för troende människor. Som vågar lägga alla ägg i en jävligt darrig korg. Tänk om det de tror på är fake? Inte finns?

[tags] gud, tro, religion[/tags]

8 Replies to “Tro på sig själv”

 1. Troende människor är inte modiga. De tror ju på det de tror på och därför handlar det inte om att de vågar tro.

  Det är modigare att fejsa verkligheten som (jag tror att) den är: Efter döden väntar ett stort mörkt ingenting (även om jag personligen vill lägga in en liten brasklapp för att jag HOPPAS att det innebär nåt mer…men jag TROR inte det).

 2. Cliff Hanger Ja men faktum kvarstår att det är cool att tro. Att kolla upp en massa fakta och ställa dem emot varandra är ju inget. Men att bara kallt tro utan annat än gutfeelingen…det är strongt.

  Bud ?

 3. Frågan är om det är ett val att tro. Jag tror (!) inte det… Och om det inte är ett val, då är det inte en fråga om mod.

  (just i detta fall passar det ovanligt bra med “Cliff Hanger muttrar…:” 😉

 4. Hjälp vad han muttrar den där Cliff! 😉

  Alltså det är väl inte avigt att ha respekt för människor som tror? Inte avigt att ha respekt för andra människor övht. Eller?

 5. jag anser inte att en troeende har något att förlora på sin tro.

  om man tror och det är sant att Gud finns: Yes, jag hade rätt. Jag har vunnit allt.

  om det inte är sant och man tror: okej, jag har iaf levat kärleksfullt som en konsekvens av min tro, är det fel?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *