Allvarligt. Hur ofta befinner du dig på en åker med volvon, eller i djupa skogen med saaben? Hur ofta befinner du dig i skyltllös land då en gps är din bästa vän? Snacka om hype. Man kan fan inte gå en meter i Sverige utan att bli attackerad av skyltar som vrålar Sundsvall 40 mil, cykelbana, väjningsplikt, mälarleden eller vad det är nu de propsar på. Att i det läget kitta upp den sunkiga bilen med en gps där ju dyrare desto mer pricksäker verkar ju vara som att kasta pärlor för svin. Eller som att sälja frysklampar till igloouppfinnarna.

Den dagen då Vägverket monterar ned alla skyltar och mitt lokalsinne bedövar sig själv…ja den dagen står jag i butiken och dräglar Garmin NU 2400 eller Garmin nuvi 3170.

Men nu? Då man inte kan ta en fika på ett fik utan att stressas av skylten “rökning förbjuden”, “tolatter endast för betalande gäster” eller “påtår 15 spänn” verkar ju gprs vara helt fel.

Eller är jag bara avundsjuk för att de en gång för alla uppfunnit en produkt jag egentligen skulle vilja ha men som jag inte kan landsätta i den gemensamma hushållskassan eftersom den äkta hälften plötsligt vänder mitt eget argument emot mig.

– Ska du inte enira upp det?
– Lita på farsan jag hittar – man har ju inte budbilat alldeles förgäves!
– Men…
– Inget snack. Karta är för villrådiga mesar. Jag kör på känn!

g(p)rrrrrrrrrrrrrs

3 Replies to “G(p)rrrrrrrs”

  1. Gps är bara till för de som är livrädda för att, så att säga, ta en lite omväg för upptäcka nya territorier.

    Tänk så mycket roliga saker vi har erövrat på grund av att folk tagit fel vänstersväng ute i världen.

    Jag förespråkar att gå vilse!

  2. GPS är för män som är för töntiga för att stanna och fråga om vägen när dom åkt vilse. Det är för att ni ska kunna fortsätta leva i tron att ni är häftiga när ni faktiskt kommer rätt! Vi andra kollar kartan innan vi åker hemifrån och sen hittar vi.

    Men eftersom jag säljer GPS:er så är jag väldigt glad för att ni killar är så prestigestyrda 😉

  3. Vad är det man säger… om Columbus hade haft GPS så hade inte Amerika varit så hett som det är… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *