Tänk dig själv att du kommer hem. Slänger av dig kläderna. Petar dig i näsan. Släpper den där brakaren som följt dig likt en skugga under hela jävla arbetsdagen och den därpå följande hemresan utan möjlighet till kvittblivning. Kastar i dig den micrade leftover middagen halvliggandes i soffan, spillandes på magen. Sjunger lite ansträngt med i Nelly Furtados “say it right”, ringer polaren, kollar lite mail. Surfar lite kanske på någon vuxensida…ja kort sagt är som folk är i allmänhet.

Finns det någon här som är av den åsikten att man helst inte vill göra detta odokumenterat? Och då menar jag av en observatör. Inte fan vill man att någon pervers jävel ska hänga i buskarna utanför fullkittad med anteckningsblock, kikare, vattentäta skor, vindförberedd jacka med en miljard fickor i och vattenflaska, med en digitalkamera med grym zoom och mörkershit…

kollandes…

 

ens …

 

minsta move?

Fågelstalker

En idiot hängades i busken är illa nog. Addera till det hans posse som alla sammankallas med snabba smsmeddelanden. Alla hängades i buskfan och med olika pock och lirk får dig att kolla ut genom fönstret så att de får skitfina bilder och filmer som de sedan kan langa upp på Internet, så att ytterligare andra freaks kan kolla på dig. När du petar dig i näsan, lägger den där brak…

Då vet ni hur fåglarna har det. De kallar sig fågelskådare för att i någon absurd mening rättfärdiga sitt beteende. Men jag säger bara att de är fågelstalkers.

Fan låt fåglarna vara ifred…

11 Replies to “Låt fåglarna vara i fred…”

 1. Ja, vem vet vad fåglarna tänker egentligen? Tänk om de får för sig att hämnas nån dag. Shit, vad utfreakad jag skulle bli om ett gäng duvor följde efter och glodde på mig en hel dag. Med kikare.

 2. Cliff Hanger jag vet en falkjävel som kollar mig i alla fall.

  Anna Hertzman vi kämpar på här i sugbloggen, och piskan viner hela tiden över våra huvuden och mantrat är “glädja anna, glädja anna…”

  Jerk mås! 🙂

 3. Träffade en skådare som vid ett tillfälle vandrat genom träsk och snår i runt en timme eftersom han hörde en sällsynt fågels läte. Kommer runt en buske och tänker: Äntligen! Här ska skådas!
  Där bakom ligger en annan skådare med sjukt bra förmåga att härma.

  Den första skådaren skulle vilja införa nå’t sorts identifikationsläte som skiljer fåglar från folk. hihihi

 4. Cliff Hanger han brukar stå vid guldsmedsaffären på biblioteksgatan och ger mig skumma blickar när jag kollar lite väl länge på prylarna i fönstret

  Zany ahahahahahahah….fy fan va kul!!!

  det kommer att bli min nya grej. lära upp mig skitskumma fågelljud och smyga ut i skogen och bara jiddra med fågelstalkarna.

  kruxet är ju dock vad man gör om man får ragg av en överkåt jävla fågelhanne…

 5. Men vad snackar ni om? Fågelskrällena gillar ju uppmärksamheten. Galna exhibitionister är vad de är med sina färgglada fjädrar och idogna kvittrande. “Kaw kaw-titta på mig” tigger de dagarna i ända.

  Inte för att jag är en sådan där fågelskådare eller så…

  Jag använder mina kikare för att spana på grannarna.

 6. Det knäppaste är de där anteckningsböckerna. Om jag ser en gråsparv känns det inte hyperaktuellt att anteckna att jag sett just en sådan. Skulle jag antecknat dina rörelser om jag varit din granne? Hahaha! Nä. Men du kanske är en kändis som bloggar under cover. Kanske är du Magnus Uggla eller Gunde Svahn? Då kanske jag skulle paparazzat mig lite! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *