Hahaha…Sverige måste kvala in till nästa års schlager. Tolka mig rätt; jag tycker att the Ark är rätt så coola och jag tycker givetvis i sann nationalistisk anda att det är för djävligt att en stolt nation som fostrat Abba, Carola och Herreys (visst fan vann de? Om inte annat har de inget på denna eminenta lista att göra) ska behöva tampas med second hand nationer för att knipa till sig en plats bland de stora. Men under denna stora nationssorg skrattar i alla fall en person i mjugg. Hade jag haft lugg hade jag skrattat under den. Nu får jag nöja mig med att kasta den imaginära luggen och hänge mig åt ett litet ”fniss”.

Vad nu, susar det i skogarna. Steffo landsförrädare! Sugbloggen goes Östeuropa?

Nej nej! Var lugna. Andas ut. Langa upp en gulblå flagga och jag är bland de första att på amerikansk maner ställa mig upp och lägga handen på hjärtat och med min behagliga baryton utbrista i ett ”..väääänaste laaaaaand uppå joooord…”

Men att Sverige med the Ark i spetsen måste kvala in nästa år bevisar bara att det är dags för Björkman att erkänna att han inte har koll. Om inte annat vittnar hans frisyr om det. Först kom han sist för en miljon år sedan, sedan har han mage att dissa vinnaren i år med argumentet att hon har utseendet emot sig. Vafan om den principen hade gällt hade inte sugaren Björkman överhuvudtaget haft en chans att någonsin att få visa sitt anlete i teve. På bästa sändningstid. I riksteve. Vecka efter jävla vecka. Under alla dessa jävla deltävlingar.

Något stinker i lingonskogen och det är Björkman. Fan jag tror ta mig fan att han är allergiframkallande. Endast det kan förklara alla de utslag jag har varje gång han våldgästar mitt vardagsrum. Jag vägrar tro att det är nötchokladen jag inmundigar under dessa tillfällen.

Och vafan gjorde han i logen med the Ark? Snacka om olyckstalisman. Och så säger mister sellout himslef (för de som inte vet vem jag syftar till är det loosern Luuk) att Björkman är snyggare än vanligt. Och eftersom jag aldrig förstår hans “intelligenta ironiska humor” så vet jag inte om han menar allvar eller driver med oss. Och frankt; det skiter jag i. Luuk suger lika illa som jag är övertygad om att Björkman gör.

Och vad ligger bakom tesen att man i väst (läs Sverige…äh…jag menar läs media…äh jag menar skittidningarna…) tror att the Ark är mer kvalité än Ukrainas bidrag? På vilka grunder då? Fan jag är sur över att inte Ukraina vann – mest för att det då skulle det visa fjollan Björkman att när det gäller musik och tävling – släpp begreppet kvalité. Its all in the eye (ears) of mottagaren. Och Björkman är än idiot bland 250 miljoner lallare. Han expertåsikter är lika mycket värda som vilken imbecill amöbas som råkar ha en faiblesse åt det schlageraktiga. En annan sak som Ukrainas vinst skulle ha visat är den väg som denna freakshow egentligen borde slå in på. Miffomästerskap. Först Lordi ( ni vet bandet med den dåliga hyn) och därefter Verka Serduchka ( så galet dåligt så att det snuddar på gränsen till det visuellt absurda) och nästa år…kryp ur era källare alla freaks. Ni har en chans att terrorisera Europa på bästa sändningstid.

Kom ihåg var ni läste det först. Tills nästa år borde vi skicka Dileva. Han behöver inte ens ha en låt. Han kan bara sväva där. Han kommer förmodligen inte att vinna eftersom han kommer att framstå som en ytterst normal snubbe. Men i alla fall för att vi ska slippa kvala in nästnästa år.

Och kan någon förklara för mig varför Israel får rösta i eurovisionsschlagerfestivalen. Och vad är det för ett jävla namn. Hur många synapser i hjärnan på idioten som myntade det begreppet gick åt. Tillräckligt många för att kortsluta systemet får man hoppas. Men inte tillräckligt många för att utesluta länder som inte ligger i Europa. Och att Ryssland får vara med är ju också jävligt märkligt med tanke på att 90 procent av landet ligger i Asien.

Och hur kan det komma sig att det är ok att Tyskland, Frankrike och England som aldrig lämnat in ett enda vettigt bidrag ( jag vet att detta låter som om jag har toppkoll på schlagern genom tiderna men jag grundar det enbart på det faktumet att inget av dessa länder någonsin har levererat en endaste artist som man rimligtvis kan gilla)..

– Men Rolling Stones! då muttrar någon i leden.

Ja what about them? Hur länge kan man rocka? Hur många gånger ska de ut på sin sista världsturné. Har de gjort en enda låt någonsin som är minnesvärd? Dags för gubbarna att lämna in rockarna en gång för alla. Jag tror ta mig fan att de kommer att sista-världsturnerna-sig genom nästkommande istid. Oj nu kom jag av mig…

Öh…va fan var jag nu. Tyskl…ja just det dessa 3 nationer får alltid vara med i finalen för att de har köpt platser. Hallå! Hur fan kan det tolereras. Eller vänta! Är det jävligt subtil ”fuck you europe” som de signalerar. Endast det kan förklara alla de likvakor de producerat på scenen genom åren. Vad är grejjen (sorry Emanuel…känner ett annalkande varumärkesintrång här) med flygplan-konceptet som tedrickarna ställde upp med?

Och till sist…varför ska varenda jävla poänguppräknare berömma värdlandet? Hur många gånger ska vi behöva höra frasen “thank you for a wonderful show”. Och varför ska de envisas med “hello helsinki, this is belgrad calling…”

9 Replies to “Miffomästerskapet”

  1. Dom är 4 nationer som alltid är med, “Big 4”. Plus att Charlotte Nilsson-Perelli också vunnit för Sverige. För övrigt står jag upp och applåderar till ditt inlägg. Yepp, jag var tillochmed där, parkett, bästa plats. Det här var förhoppningsvist det sista Miffot, måste bli nya tider. Bort med Björkman.

  2. Angie
    Det enda minnesvärda med stones… har för övrigt aldrig förstått deras “storhet”. Kanske är det som med platsen i ESC, en köpt plats för tid och evighet.

  3. Skittävling. Den har havererat. Annat var det på gamla goda tiden när det fortfarande var och hette shlagerfestivalen. Det var också innan öststaterna förökade sig till i runda slängar fjurtiurton stycken nya länder, alla med kass musiksmak och plötslig kärlek till sina forna fiender.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *