– det sköna med simmning är att man inte känner att man blir svettig, sade kollegan då vi diskuterade olika träningsformers för och nackdelar över en varsin överdimensionerad bit Schwartzwaldstårta.

Det var då det slog mig att jag på nytt har fått ytterligare ett argument till varför jag inte droppar min sköra kropp i vatten som andra har svettats i och begagnat. Begagnat? Fan våldtagit är nog närmare sanningen! Kom nu för fan inte och säg att klor löser skiten. För det gör det inte. Nu är inte jag en bad(d)are (haha liksom) på kemi och har i princip den koll jag behöver på au, gu, eu och alla jävla beteckningar, men man behöver inte vara en Einstein för att fatta att det klor gör, är kapslar in kissatomerna och svettatomerna. De eliminerar dem inte. Det är inte som så att klor gör fisatomen till en nyttig lavendeldoftande atom som ökar på bruttonationallyckan.

Och där ska man alltså plaska runt. Böka med andra sjökoliknande varelser, armbåga sig fram bland längderna, riskera att bli påsummen av en idiot i vattenmössa, pungsäcksfientliga badbyxor och groteska glasögon, som tror att han har en suck emot Alshammar. Fan Alshammar simmar förbi i mach 3 med händerna bakbundna användandes endast en av sina tänder. Spelar ingen roll att idioten har fartränder på badbyxan.

Så när du din iver att stajla för den enda bruden som klarar sig med betäckningen “mm…tja…okej då…under krigstid” i det kaklade “outsiders-huset” kastar dig huvudstupa ned i poolen och råkar få i dig en munfull vatten kom då ihåg att delar av den ofrivilliga klunken är kiss, fis och svett.

Javisst ja… jag höll på att glömma, hudrester…

…jajaja…klor också.

14 Replies to “Svettigt vatten”

 1. Klor kapslar inte in nånting. Klor dödar bakterier. Så du badar fortfarande i kiss och svett, bara minus bakterierna.

  Simma lugnt…

 2. Los Angeles ieuuu! DETTA var ännu värre än jag förställt mig.

  så kranvattnet vi friskt klunkar i oss med ett “ahh…det finns inget som är så gott som vatten när man är rikigt törstig” och torkar oss om munnen med baksidan av handen…är bara bakteriedödat wasser?

  saliga äro de okunnig;)

 3. Shadow Gahhhh!!!!

  😉

  nini 1 gång per år med fisvatten ska var bra för systemet har jag hört. Du kommer att leva long and prosper

  *gör treekkie hälsning*

 4. Hudavlagringar och exkrement i all ära…
  Men fy fan för att få ett uppblött plåster i näven när man simmar så där lagom koolt mellan alla pensionärer..

 5. *ryyyyser*
  Ett plåster?!? Fy fan va äckligt!!

  Egentligen ska man ju tänka som den gode George Carlin, min hemliga skämtskrivare:
  So personally I never take any precautions against germs. I don’t shy away from people who sneeze and cough. I don’t wipe off the telephone, I don’t cover the toilet seat, and if I drop food on the floor I pick it up and eat it!

  Even if I’m at side walk cafe!

  IN CALCUTTA!

  THE POOR SECTION!

  ON NEW YEARS MORNING DURING A SOCCER RIOT!

  And you know something? In spite of all the so called “risky behavior “…. I never get infections. I don’t get em. I don’t get colds, I don’t get flu, I don’t get headaches, I don’t get upset stomach, And you know why? Cause I got a good strong immune system! And it gets a lot of practice!

  My immune system is equipped with the biological equivalent of fully automatic military assault rifles, with night vision and laser scopes. And we have recently acquired phosphorous grenades, cluster bombs and anti personnel fragmentation mines. So, when my white blood cells are on patrol reconnoitering my blood stream seeking out strangers and other undesirables, and if they see any, ANY, suspicious looking germs of any kind, THEY DON’T. FUCK. AROUND. They whip out the weapons, they wax the motherfucker and deposit the unlucky fellow directly into my colon! Into my colon. There’s no nonsense! There’s no miranda warning, there’s none of that three strikes and your out bullshit. First defense, BAM! Into the colon you go!

  (flåt om jag tog upp mkt space, men det var det värt)

 6. “så kranvattnet vi friskt klunkar i oss med ett “ahh…det finns inget som är så gott som vatten när man är rikigt törstig” och torkar oss om munnen med baksidan av handen…är bara bakteriedödat wasser?”

  Nu tycker jag du drar konstiga slutsatser. :o) Vårt dricksvatten är inte bara klorerat vatten, och det är knappast taget ur en simbassäng på nått badhus.

  I stockholm tas tex vattnet ur mälaren på det djup som för tillfället har rätt temperatur för att vara så rent som möjligt, sen går det igenom flera steg av mekanisk, kemisk och biologisk rening (dvs tar bort äckel ur vattnet, inte bara kapslar in eller dödar det) innan det kloreras. Tillsatsen av klor är för att vattnet ska hålla sig bakteriefritt under transporten från vattenverket tills det kommer ut ur kranen i ditt och andras hem.

  Jag tror du kan fortsätta dricka vatten ur kranen med ett nöjt “ahh” även i fortsättningen. :))

  För övrigt har du skrämt bort mig från badhus för en lång framtid! 🙂

 7. Uuuuuuuuuuurrrk! FYYYYYYYYYYYY FAAAAAAAAAAAN VA ÄCKLIGT! Jag mår illa. Hade just tänkt att ta med sonen på en första plasksession i badhuset. Skippar nog det nu…

 8. glöm inte rent bajs också. småbarn brukar skita i vattnet har jag hört. och även om det plockas upp eller till stor del hamnar i deras badkläder så sipprar det ju ut i vattnet… fy fan, jag ska inte bada mer. eller ens gå i närheten av vatten…

 9. .oskar uh…vilken slamkrypare. halvuppblött plåster som lägger sig som en läskig kyss från tant moster på kinden…

  SixesAndSevens skönt att man inte behöver övertyga dig om weirdigheten att blöta upp sin kropp bland andras uppblötta avlagringar.

  Nini dåere officielt. du har nu årets längsta kommentar på sugbloggen! kom dock ihåg att tävligen håller på hela året, så det finns fortfarande tid för er andra att peta ned nini från täten.

  ang kommentaren då: haha…vilken hjälte!

  Elinen bara så att du vet. hela min verklighetsbeskrivning består av konstiga…heck…märkliga slutsatser 😉

  jaja…jag vet att kranvattnet är som du skriver det…men visst kittlar det lite i bakteriefobietarmen om kranvattnet egentligen kommer ifrån den lokala poolen?

  🙂

  bettan jag trodde att vi hade kommit överens om att lilleman aldrig ska bada i offentliga pooler?

  *rynkar barskt på ögonbrynen*

  madelene men va fan! bajs också?

  hehe..nu fick jag en idé. nästa gång jag är på eriksdal ska jag släppa ned en snickers i vattnet och luta mig tillbaka när skriet hörs över lokalen ” VEMA FAN HAR SKITIT I VATTNET!!!

  hahahahahah

 10. Ja jo det är ju sant men simma är ju ändå en rätt skönt form av motion. Synd att den inte är lika gratis att utöva som löpning dock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *