…vad för jävla dumt påhitt är det?

Jag trodde min kollega drev med mig när han langade fram den ur bakluckan på sin bil med ett “vet du vad det här är?”

De går i fula kläder, tror att de är sportiga, låter en stackars dåre dra deras jävla vagn, själva sitter de pösmagade och isterbandstrinda och åker golfbilen rökandes feta låtsashavanna. Till allt detta köper de en förlängd jävla pinne med en skåpa i för att ta upp bollen! Med finessfunktionen liten hake som gör att man inte tappar bollen. Snälla kan inte någon trycka på knappen. Knappen för utradering av missfoster på golfbanor vill säga. Nedan finns en säljannons jag hittade på stora stygga webben…

Bra hjälpmedel för bollinsamling

Ett utmärkt hjälpmedel för att samla upp bollar utan att behöva böja sig ner. Bollplockaren rymmer upp till ca 70 bollar. Liten och enkel att ha med sig, röret kan enkelt monteras av och packas in i behållaren. Hjälper dig göra det mesta av din träning.

Wtf? Hur kan det hjälpa mig att “göra det mesta av min träning” när syftet är att anstränga sig så lite som möjligt? Idioti!

Åh…höll på att glömma, den där golfbollsplockarhistorien har givetvis ett teleskopsskaft så att man slipper krypa allt för nära buskarna. Fy att komma så nära naturen. Ryser va? Well mina dna ryser och svär sig fria från något släktskap whatsoever med er. Att vi båda går på två ben är mest en naturens drift med allting.

Jag fnyser högt och skrattar högt åt deras kolestrolvärden!

12 Replies to “Golfbollsplockare…”

 1. Jag såg en sån där pryl en gång när jag åkte buss. Jag visste inte vad det var men drog slutsatsen att, efter att ha stirrat på både bagen och tjocka tanten i en lååång stund, det måste vara en “bollplockarpryl”. De är ju satans lata de där… sällskaps-spelarna.

  Förövrigt var jag ju bara tvungen att titta in i en blog som börjar med “sug”

  God forts. =)

 2. Drömmen vore att pegga upp framför valda regeringsbyggnader i staden och tömma några hinkar med Top Flight XL innan Grisen kommer och arresterar en för ”förargelseväckande spel”.

 3. Som 11-åring så gick jag alltid med farsgubben och hans vänner när dom spelade golf.

  Gick i samma takt som deras spelande, fast i skogen brevid och letade bollar. Inkasserade härliga 5 riksdaler per boll.

  Dock utan redskap mer än kanske en påse kolasnören att mumsa på..

 4. Min morsa fick en sån i julklapp, hon o två vänninor har börjat spela golf igen…Plockaren största syfte är att de ska slippa bli blöta när bollen hamnar i vatten, för när den hamnar i skogen ska de väl ändå slå om det är möjligt..hehe…moderatbandy ftw..Vad jag inte fattar är hela grejen, varför inte ta en promenad istället? mkt billigare om inte annat…

 5. Rebecca vet du att Argaste trodde att denna blog handlade om dammsugare eftersom den i början hette “saker som suger”…

  korny va?

  frollen isterband fick jag nyss lära mig av frugan är en korvsort…där ser man va lite man vet och eftersom jag gillar korv så kan jag inte annat än hålla med;)

  MA$ fast bilmodellen golf har jag rattat som värsta fittipaldin. spöar vilken v70 som helst any given day…

  Fredo hahaha…”förargelseväckande spel” finns säkert som en paragraf som man kan straffas för.

  *bläddrar i svea rikes lagbok*

  londongirl ja eller hur? formodligen samma sort människor som har förlängda skohorn va 😉

  Pash precis. det är också en aspekt som man inte får glömma bort. arbetstillfället för ungdomen. hur viktigt som helst vid den åldern. själv sålde jag jultidningar och blev skogstokig när mina säkra inköpare plötsligt började prenumerera på skiten. vilket innebar att man var tvungen att bläda förbi de dyrare prylarna i hobbexkatalogen…

  Carola men va fan!…åh…

  *muttrar*

  😉

  Vikki om bollen hamnar i vattnet säger jag bara…pegga upp en ny bredvid och låtsas som det regnar. jag tycker att golfreglerna är en aning rigida. finns inte alls något utrymme för att bända på dem lite 😉

 6. Men Stefan, du verkar ju ha så lite att göra. Klart du behöver en sån utmaning så du har något att fördriva tiden med.

  Jag lovar att tänka på dig varje gång jag får en sån och vidarebefordra den till dig så du slipper sitta och tycka synd om dig själv för att du inte har något annat att skriva om.

  E-hum.

 7. golfstrumpor säger jag bara.
  små sockar med en liten rund TOFS där bak, för att dom inte ska halka ner i skorna, liksom…
  jag har aldrig sett några, men hört talas om. kanske inte ens är sant?
  fast varför inte. med tanke på allt annat larvigt inom denna “sport”, så…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *