Fan det börjar bli en skön stämmning här på sugets högborg. Detta föranleder oss till att dra igång ett gnälltåg. En sugfest. En karneval i två dygn. Där det är lågt i tak och inga jävla klackar på parketten. Den som vågar ha sådana på sig riskerar att få ett önt öga riktat emot sig. Fan i värsta fall till och med ett ont öga att rikta med.

Vad är då en Sugfest®?

Jo serru på den festen tar man med sig ett gnäll eller ett sug. Det kan vara lokalt, globalt, universiellt eller till och med introvert riktat. Några exempel: fan jag hatar mina grannar, fan jag hatar världen, fan jag hatar universum och den introverta jag hatar mig själv.

Och vad är syftet?

Inget alls, annat än att det måste vara nyttigt att spy ut gallan så att den inte äter upp en innifrån. Binnikiemask de luxe liksom. Kom hit och spy galla! Öppet för alla!

Dresskod?

Ja damerna ska sitta näcka framför datorn och herrarna kan dra åt helvete…haha..öh. Dresskod? Vad är det för en jävla fråga? Jag skiter väl i vad du har på dig. Sitt i dykardräkt om det är din fetish. I dont give a fuck.

Och hur gör man rent praktisk?

Man listar upp sina sugsaker (går bra att göra det på papper innan så att man känner att det är ett bra sug som man ämnar delge världen) . Klickar på kommentarfältet och skriver ned ett valfritt gnäll/sug. OBS! Strikta regler man får inte copycutta någon annans gnäll. Vi strävar efter unikum här. Och man får endast skriva in ett gnäll/sug. De som försökar langa in fler uppmanas att starta egna bloggar och skräpa ned där. Vi vill ha det rent här. Vill man gnälla i grupp är det också välkommet.

Men jag har ingenting att gnälla om?

Det har du visst det! Vädret, maten, teve, Shirley Klamp, gör om hemma programmen, vägsaltet, politiken, telia, kärnkraften, äckligt kaffe, blöjbyten, reklamteve, biosalonger, kommunalt färdmedel, barnvagnar, barn, gamlingar, sjukhusen, polisen, myndigheterna, byråkratin, kortspel, ruttna ägg, Ikea, grannar, passerat datum på mat, Magnus Uggla, pressad potatis, kall pommes frites, ssu, varm jävla sallad, ormar, skalbaggar, ozonhålet, marsmänniskor, saltvatten, radioprogram, turister, advokater, Bredbandsbolaget, parkeringslisor, blödande tandkött, kassa filmer, valet, klåda, båtfolk, älgjakten, hål i strumporna, blödande magsår, idioten i kassan, tuggumi, fis i hissen, aktivister, bruna bananer, skottår, knätofsar, nyckelharpister…….

Andra bloggar om: , , , , , , ,

89 Replies to “Sugfesten eller Gnällpartyt2006”

 1. Jag hatar fester som börjar innan utsatt tid. Man klär upp sig, tajmar t-banan i akt och mening att droppa in en halvtimme efter start för att slippa känna sig som den förste på festen. Och vad händer, alla har kommit dit en timme innan och festar på.

  Med resultat att man inte alls kommer in i stämmningen eller gänget. Man sitter där på sin kant och är alldeles för nykter. Man försöker supa i kapp med resultatet att man bladar ur alldeles för tidigt…och bara är fel…hela jävla kvällen!

 2. Men det var ju din idé att vi skulle starta igång lite tidigare. Och nu gnäller du över det. Personligen har jag svårt för folk som säger en sak och gör något helt annat.

  Visst är det ett bra gnäll?

 3. Sandra så träffsäkert! välkommen och mingla lite med grabbarna. Vi är inte så många än men vi hoppas att det kommer folk.

  Annars har vi ett ämne att gnälla om där. Man styr upp en karneval eller festival om man så vill kalla det och inte en käft behagar dyka upp.

  Lennart! Säg hej till Sandra!

 4. Uäck, det värsta jag vet är dom förbannade rökarna som ksa stå och änta på bussen samtidigt som jag står där. Och har min son i vagnen. Idioter. fattar dom inte att jag avskyr deras äckliga jävla giftpinnar och att jag mer än gärna skulle sparka dom på smalbenen? nu har jag iofs funderat på om jag inte ska ha med mig ne liten blomspruta och helt enkelt spruta vatten på deras cigaretter om det är så at dom står och spyr ut soin äckliga, farliga, cancerframkallande rök på mig och min avkomma.

  Eller så använder jag mig av den förbannade jävla snön som har lagt sig ett tre decimeter tjockt jävla täcke (oh det är plusgrader så gissa hur lätt det är att släpa ett styck barnvagn, ett styck barn, ett styck matkasse och ett par vinare i den jävla snömodden) och helt enkelt fäller dom jävla rökarna i en snödriva. det borde väl få fram budskapet va?

 5. Hej alla! =D
  Får jag gnälla nu?
  Då ska jag berätta om min dator som jag hatar mer än allt i världen. Kul va?
  Jo, ni förstår, det är så att den är skitdålig. Den startar om sig, har för vana att krascha det mesta och lite till, det går knappt använda några kul program med den för den är stenålder osv. yada yada.
  Fast jag får en ny på måndag… Och om inte nån ska använda den här datorn då, så ska jag bygga en potatisbössa och panga den till damm! Fast inte med potäter, med sten. Gör mer skada har jag kommit fram till.
  Så… Jag skrev lugnt och sansat för att få det litet mer användarvänligt, jag hade kunnat ta till grövre ord fast det låter så fult då =)

  Tjosvej! *slår sig ner i chill-soffan*

 6. Har hört att regerignen ska skatta snuset.
  Wtf?
  Först ska riksfettot Göran skatta cd-skivorna så att jag får svårare att tanka grejer och vara allmänt olaglig, och nu ska den där lilla flintisen skatta på snuset. Jag överväger om jag ska låta Sverker jaga honom med skärbrännare.

 7. jag hatar dig din fula jävel. här har en skön bloggare en fest som är till för att gnälla, så vad fan gör du här då?

 8. Jag sitter just och tittar på en tv-bild där det står: “Ett fel har inträffat. Starta om din STC-enhet genom att dra ut sladden påbaksidan av enheten och sätta i den igen. Kontakta kundtjänst om problemetkvarstår.”

  (Ja, det är ett exakt citat, sammanskrivningarna står precis så.)

  Kundtjänst har försökt fixa det, de kan inte lösa problemet. På söndag är det Manchester United – Liverpool på Canal Plus. Canal Plus sänder bara digitalt. När jag sätter på min digitalbox möts jag av ovanstående. Ny box kommer i början av nästa vecka.

  Någon på UPC ska DÖ.

 9. måste få gnälla på ej fungerande saker…
  bl. a. på min cykel(fast jag får skylla på mig själv som inte fixar den)
  växlarna har lagt av och blev kvar på lägsta växel.
  snacka om att känna sig som en snigel(och idiot) när de andra cyklar förbi i 180 knyck.
  och inte nog med det!
  antingen så är kedjan för lös eller så är kugghjulet slitet för när jag tar i så hackar det till. har varit på väg och kyssa asfalten några gånger då skiten har släppt!
  jag vet, snart är vintern här och cykeljäveln åker ner i källaren men, fan våren är ju snart här igen, och fan då står man där med en ej fungerande cykel IGEN!

 10. Jag hatar det faktum att jag om en timme kommer att sitta påbörja högskoleprovet och därmed sitta på samma jävla stol hela dagen. Jag har sovit fem timmar (inte sammanhängande) och är allmänt otrevlig, har ångest och hela kroppen skriker NEJ! Och varför måste de börja så tidigt!? Det är för fasen lördag! Lördag innebär sovmorgon. Men neeeeejdå. Eftersom jag pröjsat 350:- för att skriva det förbannade provet så kan jag inte bara skita i det.

  *surar*

 11. **Oh gees, where to start? Jag har så många att tacka att det knappast finns tid för alla, men jag ska göra ett försök. Först och främst vill jag tacka för alla som har hjälpt mig genom åren, min manager, mina vänner, Jögge och Linda som sitter där borta. Hej Linda! Sen vill jag tacka Mats. Som inte lär äta fler bananer, haha, ett litet internskämt bara.**

  Äh suck, jag hatar galor med prisutdelningar, lördagsunderhållning på SVT och TV4 med “roliga” mongon som sjunger ihop och är allmänt klämkäcka. Jag äter hellre min egen fot än kollar på Time-out eller Så ska det låta tex.

 12. från måndag till fredag, samma visa varje dag men lördagar, då händer något som jag inte vet riktigt vad som händer.
  jag var säker likadan när jag var yngre, låt mig beskriva:
  (mån-fre)
  jag:GÅ UPP NU!!
  Svar: fem minuter
  jag(fem minuter senare):nu får du gå upp
  svar : hm…
  jag:du kan titta på tecknader medan du äter frukost
  svar:OK
  hoppar upp ur sängen som om det bann på den
  jag:klä på dig
  svar:hm…
  jag:klä på dig annars stänger jag av tv:en
  svar:kan jag få strumporna tack.
  jag :ät din frukost
  svar: men jag villa ha ost på min macka
  jag: men igår blev du arg när jag la på ost…
  svar:men jag vill ha…
  jag: ok

  jag: nu måste vi gå, klockan är mycket.
  svar:men jag har inte sett färdigt på min batman!
  jag:du visste att du inte skulle hinna se den
  svar:kan inte du spela in den, please….
  jag :ok
  SÅ ÄR DET VARJE MÅN-FRE
  men lördagar. typ 6.45 kommer han springande med tecka och kudde, slänger dem på soffan och säger högt:
  JAG SKA TITTA PÅ TECKNADER.
  jag:ok, men inte så högt
  svar:jag lovar
  två sekuner efter hör jag:
  titta, titta!
  jag:du, jag försöker sova, kan du sänka lite rösten.
  svar:inger
  HA:HA:HA (hör jag)
  och så håller det på tills man hör:
  jag är hungrig, kan jag få frukost.
  som en zombie går man uppp och fixar, sedan går man och lägger sig igen för att få lite mera sovmorgon nu när hjärnan har lärt sig att filtrera bort tv ljudet.
  ——
  jag gnäller på själva situationen inte på barnet jag bor med.

 13. Jag köpte nya dyra hörlurar till min mp3 för att utestänga allt oväsentligt ljud från äckelmänniskor på tåget. Jag hinner lyssna på en låt innan batteriet dör och jag har lagt min sista 50 lapp på klämmor. Jag imploderar och ruttnar bort.

 14. Jag har ett gnäll i tre steg.

  1. Jag är jävligt sne på folk som inte kan vänta på att folk ska gå av spårvagnen (eller bussen, eller tunnelbanan för er som bor i vaddetnuheter) innan de själva knör sig på. Jag tycker att man ska låta folk gå av först. Så blir det mindre trängsel.

  2. Ibland händer det att jag själv står först i kön för att gå på. Då brukar jag stå kvar tills alla gått av. Då blir jag jävligt irriterad på folk som står bakom mig och knuffar sig före för att kunna gå på och sno nån bra sittplats.

  3. Men det värsta av allt, det är när någon beter sig enligt scenariot ovan. Och dessutom har mage att fräsa åt mig för att jag står i vägen.

  Det hände häromdagen. Skjut såna människor!

 15. diska suger och det skall jag göra snart.

  efter det skall jag montera ned våran gamla tevebänk och kånka upp fanskapet på vinden.

  sedan skall jag bygga ihop två ikeabokhyllor som skall monteras på väggen ovanför soffan.

  suger att jobba på en lördag, även om det är åt oss själva.

 16. Det har antingen småduggat eller nyss regnat halva veckan nu. Sådär irriterande att man störs av det, men inte tillräckligt mycket för att orka gräva fram paraplyet. Veligt väder kan vara oerhört påfrestande om man konfronteras med det under långa perioder.

  … I synnerhet som det har gjort undertecknad småförkyld. Och återigen, inte sådär förkyld att man känner att man borde stanna hemma och tillfriskna, men heller inte frisk. Kan inte naturen/högre makter/vem-det-nu-är-som-bestämmer-sånt vara lite mer rakryggad? peka med hela handen liksom. Antingen är man kärnfrisk eller så ligger man för döden. Antingen hagelstorm eller skinande sol. Lättare att tackla, liksom.

 17. Jag hatar dumma jävla idiotjävlar som inte kan köra bil och som är totalt oaktsamma om andras egendom så de kan backa på ens bil och pajja kofångaren och sen obekymmrat köra därifrån. Jag blir så SATANS IRRITERAD. Skottpengar.

 18. Jag hatar det faktum att alla jävla priser är för höga för min ekonomi, åtminstone på de kvalitetssaker jag vill ha. Och då kan jag vidare hata mig själv för att jag är så jävla mesig och inte sätter mig över hela priskriget och bara köper det jag vill ha ändå, utan lägger pengarna på möjligen mat och annat som känns som föga bra investering. Och när jag val hittat saker som jag vill köpa och som jag har råd med så finns det banne mig inte i storlek, för det är inte legitimt att vara 26 och ha stl 35 i skor, utan allt man erbjuds är vinterkängor med kardborreband eller stövlar med fuckingfjärilar på.

  Och så hatar jag brist på utbud, att jag får nöja mig för att någon annan har bestämt att det inte är värt att erbjuda sina tjänster just här, och det rimmar illa med att främja landsbygd och småstäder.

  Och jag hatar att vissa av mina vänner är så långt bort =(

 19. Jag hatar att vara sjuk när jag har tagit mig 80 mil norrut för att besöka min far och gamla vänner över helgen. Nu sitter jag här och snorar istället.

 20. Ni ser allihopa är det en liten gnällare i oss. Bara manskrapar på ytan finner man en liten sur jävla g(ubbe)(umma).

  En sak som stör mig idag är när polaren ringer och säger jag behöver hjälp med att flytta en möbel. Så kommer man dit och det visar sig vara 5 möbler…

  va!!

 21. Jag hatar det faktum att det gick åt helvete för mig på högskoleprovet idag! Åtta timmar och 350:- för ett resultat som är sämre än förra gången jag gjorde det! Och jag gillar inte alls att det här kommer trasha min lördagskväll totalt, och antagligen min trevliga söndagskväll också. Och jag hatar dom där spindlarna ska sätta sig på min cykel hela j*vla tiden! Jag ska så trösttrycka i mig mat idag. Bra idé det här med gnällfest, folk ska alltid gnälla så jävla mycket så fort man gnäller litegranna bara. Jag uppmuntrar sånt här beteende. Kanske ska starta en egen omgång gnäll, bara för att notera att det ät tillåtet att gnälla i min värld.

 22. Kommer jag försent nu för att hinna gnälla ifatt?? I sådana fall, meddela mig så jag kan återkomma och gnälla dubbelt så jag är på samma nivå som resten av partygänget.

  Det suger när bloggare är för jävla bortskämda med kommentarer att dem inte bryr sig om den lilla bloggarens kommentar. Efter ett par utfrysningar återvänder inte jag. Min hämnd. Mohohuuahahaa.

  Också suuuuger det att affären just nu känns väldigt långt borta. Jag fryser om fötterna och har ingen lust att krypa ur raggsockorna under filten för att trä på mig dojjorna och ge mig ut i det jävla pissregnet. Det suger.

  Det suger att min pojkvän numer är mitt ex. Och det suger fett att jag är helt jävla fucking ensam även denna lördagkvällen.

  Och fan va skönt det var att få svära som fan utan att tänka på hur jävla för mycket jag fucking helvete gjort det.

 23. Det som jag finner är riktigt irriterande är folk inte lägger på luren efter 5 signaler, utan låter telefonen ringa i en evighet.

  Fattar man inte att om personen inte svarar inom minuten är han/hon inte hemma ( eller intresserad av att kommunicera)

  lägg på för fan!

 24. men det är ju alltid så att man kommer för tidigt till fester, och så sitter man där typ ensam med nån trist människa som också råkat komma för tidigt.det är faktiskt för jävligt.

 25. Jag vill passa på att gnälla över att min exjobbspolare gått och blitt med fast jobb innan vi var färdiga med vårt exjobb, och eftersom han är så trött om vardagkvällarna efter att han varit på sitt välavlönade arbete så kommer jag att få sitta med exjobb på helgerna, istället för att kunna resa bort och göra en massa roligare saker.

  Som om inte det vore nog råkade en av polarna köra in sitt paraply bland ekrarna på ett av hjulen på cykeln igår! Så nu har jag inte bara en cykel som gnisslar så dant att folk vänder sig om när jag kommer (även om det har sina fördelar eftersom jag har fri väg jämt) utan en vinglig sådan med skevt bakhjul också!

  Åh, vad det är skönt att gnälla!

 26. Å det här är ett så bra gnäll: Jag blir så arg att min iPod har så dålig volym. Men häromdagen så hitatde jag ett program som tar bort ljudnivåspärren som är betsämmt av EU ska gälla på iPodar i Eu-länderna. Med två klick så försvann spärren så nu kan jag lyssna på musik i den volym som jag själv bestämmer.

  usch för Eu-regler!!!

 27. ett gnäll…fan…i dag var det 20 minuters kö till junibacken…draken i tåget är så skrämmande för en 3-åring att jag är säker på att det blir mardrömmar ett antal nätter framåt…men å andra sidan var det en dag då allt fungerade…så jag funderar allt vidare på gnället…en annan dag hade jag kunnat bidra med en roman….men festen fortsätter ju i morgon sp lets see

 28. Jag tycker att det suger att alla ska försöka vara vänner med varandra hela tiden.
  Människor är olika och alla kan inte gilla alla så djävla enkelt är det.

  Och att mina vänner ska bli kompsiar med varandra för att de båda känner mig. Det gillar jag verkligen inte. Det är MINA vänner och de ska inte vara varandras vänner.
  Jag är egoistisk och snål när det gäller vänner!!!! Det kostar fan mycket att ta en vän av mig.

 29. den där jävla jätteråttan då i tunneln på sagolandet…vad är det för en historia?

  höll på att skita på mig när den hoppade fram. Bra förebild man är för syskonkidsen

  -ha ha vart du rädd?
  -öh….näahe
  -jodå, du hoppade ju till
  -gjorde jag väl inte alls
  -jo oo
  -nä hää
  -jo oooo
  -…

 30. Jag tycker om att gnälla. Som fan. Just nu gnäller jag på att jag i morgon ska vara pigg, uppsjungen och jävligt bra eftersom vi ska repa med bandet för första gången inför showen so är på fredag. men vad gör jag? Jo, jag sitter och dricker vin. Hur jävla dum är jag då? Jag sjunger redan som en ratta i jämförelse med dom flesta andra som är med, så varför sitta och riskera att låta som en ännu större kratta i morogn. Visserligen så är det helg och vinet är gott, men vad fan. Jag är dum.

 31. Jag vill gnälla på en del av mina s k kollegor som står o hänger i receptionen kl 10 på måndagar och onsdagar för att vänta på att fruktkorgarna ska komma… Hur sjukt är inte det? Sen tar dom flera frukter (först ryker bananerna) och LAGRAR på rummet. Att de sen är på kurs resten av veckan så att frukten ligger där o ruttnar det sktiter dom i. Gratis är tydligen jävligt gott även om dom inte äter upp. Vad e’re för fel på vissa människor? Ibland ligger det lite extragrejer i korgarna. Som nu i veckan, låg det 1 liter juice i varje korg. Vad tror ni händer? Jo – fröken “jagärsåsugenpåjuiceochförsnålför-
  attköpaegen” tar fram det största glaset hon kan hitta och häller upp en halvliter. Schysst och tänka på sina jobbarkompisar… JAG BLIR SÅ JÄVLA TRÖTT!

 32. Antira vilken perfekt helg det är för gnäll då. Gnäll på. Skjut med att du har.

  Dygnet runt i 48 timmar i gnällets högborg 😉

  Gah…nytt gnäll: jag blir så trött på löv som fastnar på bilen, och som inte lossnar i biltvätten. Va fan är det om?

 33. elin jag håller med. Man lägger ned sin själ i en kommentar hos någon och den personen behandlar en som luft – bloggluft…

  fast jag brukar hämnas genom att logga in som anonym och skriva “analfanfar”

  …oj…nu kanske jag avslöjade mig..

 34. Ullis det suger att högskoleprovet sak kosta pengar. va fan vill man inte ha välutbildade människor? på det här sättet är det bara de med deg som kan göra h-provet ju.

  det suger!

 35. Det suger att jag måste låna min mans dator för att kunna skriva vettigt, för min skitdata skriver två av varje bokstav lite hippsomhapp.
  Det suger att åka Ryan Air för att inge på hela flygplatsen vet hur man ska stänga av ett mystiskt larm så man får stå och vänta hela den obligatoriska förseningen lyssnandes på ett larmtjut som ger en tinnitus. Och det suger att Rajjan är så billigt att de skiter i om man skulle orka bemöda sig att klaga, de kommer inte bemöda sig att gottgöta mig.
  Och det suger att ha blivit en tant som gnäller på saker.
  Och det suger med folk som inte plockar upp efter sina hundar. Det suger med husdjur överhuvudtaget.
  (Men det suger inte att skriva kommentarer när man är lite full).

 36. jag hatar när folk inte lyfter på luren när man ringer utan att man måsta vänta i 20 signaler. Hur svårt är det att svara? och folk som inte svara i mobilerna. och luftgropar är bara skit det med. och att vi inte har kolonialiserat fler planeter. och maktmissbruk. arrogans. okunskap. fan… när jag tänker efter så måste jag nog göra om det här från början och strukturera gnället lite. skit också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *