– Här i Sverige går vi till höger på trottoaren, sade kärringen och vek inte en tum.
– Men för fan det ramlar ju ned o du har ju ett paraplyhelvete som skyddar.
– Ja och det skulle du också ha om du hade läst och följt rekommendationerna under rubriken dagens väder i tidningen.
– Men det har jag inte och det är därför jag stryker omkring längs med husväggarna för att inte få vatten på Armanin.
– Ja men regler är regler. Seså! Till höger sa ja, sa hon och viftade hotfult med dramaten.

Blixten som skulle slå ned på henne hejdade sig när den såg den ljungade blick jag skickade iväg i hennes riktning. Vem fan vill komma tvåa liksom tycktes den tänka. Den nöjde sig med att lysa upp allting, ungefär som om den ville briljera. Well fuck you to. Så. Jag ut i gatan under devisen respektera de äldre. Samt givetvis min största fasa, också kallat löpsedelsnojjan:

ung
våt man
i skitsnygg kostym
slog ned
kärring med
paraply

Förutom att min morsa skulle skämmas skiten ur sig för misslyckad uppfostran, skulle hon inte tveka att ge mig en vigg som mitt ofödda barnbarn skulle få bestående men utav.

– vad är det jag läser i tidningarna?
– du ska inte tro allt som står i skiten!
– inte svära när du pratar med mig!
– men för fan!
– vad sade jag?
– jo men så här var det..
– det spelar ingen roll, man ska ALLTID respektera äldre, har inte jag lärt dig det?
– ja det vet jag men…
– nä här är det dags för en hurring!
– men du kan inte örfila mig!
– varför inte?
– men för satan! Jag är en vuxen man!
– ok nu svor du för tredje gången!

*bam*

– aje!
– nu kanske du tänker efter innan nästa gång!

…och någonstans långt fram i tiden, sitter mitt barnbarn framför psykologen som undrar varför hon är så rädd för nära relationer:

– mja jag vet inte…men det känns som om det har sitt ursprung långt innan jag föddes
– men det låter ju märkligt
– jag vet men så är det..

Vadå gå till höger? Gäller det alltid? Om det kommer 7 barnvagnar i bredd emot mig och den kortaste vägen förbi dem är till vänster, bryter jag mot något lagbrott då? Och vad händer om jag kommer bakifrån då. Då är det ju vänsterfilen som gäller.

Oskriven regel grabben, oskriven!

Men om den är oskriven hur ska då jag kunna ta del av den och få information om att det är den som gäller? Om den inte skickas till mig postledes vidimerad av 3 personer skiter jag i den. Punkt och slut. Och vad gör då Svea Rikes lag i min bokhylla? Bara sitter där och är en bokfylla?

Och rulltrapporna sen? Där är det också vänster som gäller för de som försöker klämma in så mycket aktiviteter som möjligt under en livstid. Fan en del kutar så satans snabbt så man tror att de har lika många liv som den lokala katten. Skillnaden är att katten tar det en nyans softare. Och inte heller gillar vatten.

Är det därför folk går rakt in i mig på stan? För att jag inte vill gå till höger om dem. Det riktigt sorgliga är dessa paragrafriddare som inte kan med att vi befinner oss i ett samhälle som u t v e c k l a s.

Smaka på det utvecklas. Det betyder att förändringar sker. Och att man måste ha en lyhördhet för vad som sker. Om jag går gatan fram om 30 år, gud eller någon vem fan som helst förbjude att jag blir en knarrig gammal käft som med käppen hotar folk för att de inte gör som vi gjorde idag?

Fuck högerregel!

20 Replies to “Högerregler”

 1. *asg*

  Fy, vad Du är ilsk!!
  Kände du inte till den regeln?? *skratt*
  Sådär bara älskar jag att göra, när jag är ute och vandrar med paraply… hehe!
  Snart åker jag på en smäll… men det kan det va värt!!
  *fniss*

 2. Jaha…så går man på trottoaren ska man hålla till höger, men går man på vägen ska man hålla till vänster. För mycket att hålla reda på. Antar att det är höger på gångvägar också, eller? går det att ta reda på?

 3. annars kan det ju vara så att stockholmare överlag är jävligt ego och helt enkelt inte ser andra människor för att de har så jävla bråttom hela tiden. jag brukar hinna kliva av pendeltåget och ta ett steg eller två innan nån dåre försöker trampa omkull mig, det slår aldrig någonsin fel och jag har fler än en gång undrat om jag hlt enkelt är osynlig. sen var jag på besök i gävle och blev helt stissig eftersom folk faktiskt _inte_ trampade omkull mig, oftast så aktade de mig och råkade de nudda mig så bad de om ursäkt.

 4. ja. sthlm är ett jävla tillhåll. stor stad i litet land bäddar för komplex av alla möjliga slag.
  stressnevrotiskt och karriärs-bostads-dito.
  en emigrerad vän sa till mig en gång att det är skönt att komma tillbaka till gbg för här är folk nere på hälarna. det lät bra då, sen lät det medelålders o nu låter det bra igen.
  hälarna före tårna vilken dag som helst.
  promenera regerar.

 5. Hahahahahaha!!!

  Hörru, gamlingarna klagar väldigt ofta på andra människor men själva kan dom inte ens uppföra sig. Det är skitirriterande!

  Vi människor kan ju faktiskt vara flexibla och bjuda till om vi vill, men VISSA (som en del av den äldre kategorin) totalvägrar och då blir det totalkrock liksom.

  Själv är jag en sån som snäser, pratar högt när jag bli skitirriterad.

  Exempel: Äldre herre håller inte upp dörren när jag kommer med min barnvagn, vilket gör att dörrfan slår rätt in i barnvagnen. Jag krånglar mig in och lyckas till slut komma ifatt gubbfan med raska steg med barnvagnen. Går förbi honom, muttrar skithögt “Tack för att du höll upp dörren!”. Hade velat tillägga “ditt f*ucking pucko” men det hade kanske blivit för mycket.

  *två tummar upp och alla tio tår för din schyssta blogg!!*

  Lisa

 6. Aah, fan såna där kärringar går mig på nerverna. Men fatta hur sjukt det skulle se ut om alla höll höger på typ Drottninggatan, en lång jävla militärmarsch åt ena hållet och en lika lång till åt det andra. Man skulle ju bli helt knäpp! Vänster eller höger spelar ju ingen roll, bara det funkar smidigt för alla. Ömsesidig respekt! Fan vad förbannad jag blir å dina vägnar Steffo!

 7. Staten kanske skulle införa gåkort och utbildningar i hur man går på stan? 😉

  Personligen går jag rakt fram hur som tills jag möter någon. Då brukar jag iofs ta höger, varav att mötande också gör det så står man i ett berömt döläge… =D

  Det slår lixom aldrig fel!

 8. Ja du Stefan. Lite respekt till dig ändå att du lyckades hålla dig lugn. Jag hade nog vägrat flytta mig; “Var FAN står det att man ska gå på höger sida” hade jag kanske sagt. Men jag vet inte. Sådana människor är bland det värsta jag vet.

 9. wtf?

  hatar folk som är så stela att de glömt bort vad flexibel betyder.

  det vore legalt att skjuta sådana rätt vid stället , no questions liksom.

 10. MissPezzimizt man blir ilsk av väta 😉

  suratanten oskriven regel säger de…fuck it säger jag. Snabbaste vägen är den som gäller…eller ?

  La Reina det måste vara som du skriver att sthlmnra är egos av rang. för i andra storstäder siktar man inte på folk. och gör man det ber man om ursäkt här är det “se dig för”…

  mattiasg “nere på hälarna” vicke skönt uttryck. gbg överlag är softare i ton än stholm ( ingen diss mot sthml, I love staden men det finns buggar här som är en aning i otakt)

  Lisa – utbränd, men envis som 17!! frågan är om inte du har det längsta namnet av alla. Fett som fan!

  Ett krokben är aldrig fel på gubbar som jiddrar sådär. Barnvagnar är heliga för satan!

  tack för tummetott med anhang 😉

  Sjöberg och det riktigt weirda i ett sådant scenario är ju att om jag ska in på pub tex och kommer från fel håll, så måste jag följa med strömmen och hitta ett perfekt läge för att vända om och gå tillbaka så att jag kommer in från rätt håll…wtf?

  Lunatrixx gåkort? promenadpass? lallaruntpåstanleg?

  shit vilken ny bransch du kan kicka igång 😉

  Skogan respekten för äldre serru och morsans vinge hindrade mig från att köra en dansk skalle på damen 😉

  El_Pedro ho hum vad jag gillar “wtf”. ingen droppar det så rätt som du;)

  skott i benet. sen kan de halta omkring till höger så länge de vill banne mig

  SixesAndSevens banne mig. jag har inte glömt men haft mobilteleuppkoppling på landet. jag fixar asap.

  smultronpaj kanske är det egentligen melodin. titta djupt ned i backen och bara köra missilattackgroovet 😉

 11. Tack så mycket för hjälpen!! Återigen. Verkar vara lite invecklat med hemsidor hit och dit då jag ej har nån. Men tack som tusan!! Ska ej tjata mer på dig nu. Lovar. 😉

 12. Kvittar hur många år jag har bott i Japan, jag håller fortfarande till höger vilket skapar vissa konflikter ibland i “landet där de kör på fel sida av vägen”.

 13. Hahaha, scheizze vad jag måste vara efter! För jag har alltid hört att när man GÅR så håller man vänster, och när man framför ett FORDON så håller man höger. Men se där, man lär sig något varje dag =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *