…och är glad att inte heta yngve för bokstaven y finns inte.

de har ändrat bokstäverna pa tangentbordet sa att man inte hittar…va fan är inte det svenska tangetbordet internationell standard eller?

de har flyttat pa Z…vilket fuckar upp för mig eftersom jag har Z som en vital bokstav. B funkar efter att man trückt en halv eon pa tangenten (fast det kanske är tangetbordet som är keff…kan ju va sa…men jag haller tüskarna ansvariga i alla fall)

men va fan…Y finns visst men där z ska vara…jag blir galen. Men kommer fortsättnigsvis att använda ü…rätt skön bokstav.
– Ska vi inte göra som svenskarna?
– va meinst du?
– ja ta ett o placera tva prickar über
– nein det är nicht en sü gott idea
– hast dü en beittre idea
– ja…vi tar u och petar pa prickar över den
– ach so…att inte jag kom pa den iden
– ja…mein gott det blir smutt…eller smütt
– ha ha
– och sa skiter vi i att ta a o placera en prick über den
– haha

Für övrigt är det rätt smütt här. Tüskarna är rätt sa softa. Spraket later en smüla harsh men va fan man kan inte fa allt här i världen. Vägarna är raka är. Till och med kürvorna känns pa nagot surrealistisk vis…öh..raka. Skitmärkligt men pa nagot sätt tyskt eller tüskt för de som föredrar den stavningen.

En annan sak jag märkt ar att man knüffas inte pa gatan här. Till skillnad fran stockholm där malet med en ütekväll i bokstavlig mening innebär hür manga man träffat. Fran axel till valfri kroppsdel. Har vinnlägger man sig om att inte nudda nagon annan…till och med ens skügga far vara i fred.

musche och permaneterat har pa düdsen verkar vara nagot som hör till det förgagna. Jag hade förväntat mig att se en miljon män med permamenterad hockyfrilla och dithörande müsche i läderhosen sjungades “oumpa oumpa”…men jag kanske är en smüla efter min tid…eller fördomsfüll 😉

sakersomsüger…exotiskt va…

8 Replies to “Ich bin ein berliner…”

 1. Hur kan man gå på trottoaren utan att knuffas???? Ja menar en vanlig shoppingrunda inne i stan händer det jämt! Hur mycket space finns det egentligen då runt varje individ? Mysko.

 2. visst är det stort i berlin? asså, allt. vägarna är som landningsbanor och husen ligger utpluttade som sockerbitar. allting är helt upfuckat överdimensionerat. men fantastiskt!

  löve.

 3. Du ar laskig.
  Gnaller vi alltid om samma saker?

  Har laddat i flera dagar for ett rasande blogginlagg om franska tangentbord och hur jag da omedvetet skriver engelska med accent. Att skicka ivag ett mail dar alla you ar utbytta till zou later onekligen franskt. Men pinsamt nar man mailar viktiga diplomater.

  Tangentbordshelvete.

 4. londongirl jag vet inte hur tyskarna gör men de lyckas banne mig o med tanke på att det finns en svensk per en miljard mil så fattar inte jag varför folk ska kunffas här på gatan…freud har förmodligen någon galen teori om ensamhet etc…

  Christina trodde aldrig att jag skulle säga löve om ngt från deutchland men banne mig. Det är ett fett land och berlin är coolt som fasen. De vet hur man bygger hus och inte som här då allt är så jävla likriktat och fyrkantigt. Man borde tvångsskicka arkitekterna på en veckas kurs i berlin.

  bea jag vill läsa om franska tangentbord och hur mycket de suger…snälla kan du inte ta och merda över dem 😉

  el mango I had it coming va…el ektricitet hahahah

 5. Jag älskar allt som har med tüskland att göra. Det landet ligger mig varmt om hjärtat, framför allt Berlin. Och språket. Och Ü. FRUKTANSVÄRT BRA BOKSTAV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *