Varm och ståtlig. Samtidigt medioker i relation till andra solar i universum. Livsavgörande för allt som jag håller viktigt. Stöttat mig från den sekund jag blev till. Och även precis alla andra som jag delar livsresan med. Får min kropp att komma till ro på en sandstrand. Får mina fötter rycka till när de rör väldigt varm sand på väg ned när jag vill kyla ned kroppen.

Ger mig färgen jag älskar på min hud som andra avskyr. Ger dem också färgen på deras hud som inte rör mig i ryggen. Näringen som jag får i mig är olika former av solenergi. Ganska häftigt om man tänker på det.

Upphov till en av mina bästa sånger. Den har skadat mig en gång som jag starkt minns, men i övrigt varit min vän. Får mitt ansikte att automatisk rikta sig mot den när molnen och vintern börjar avsluta sin period. En solig dag i parken med alla ljud och dofter av blommor är som ett besök i himlen. Har jag också med mig en kopp kaffe och en bok kan jag sitta med solen som min kompis och ljuskälla hela dagen. Solen kan få den dystraste dagen och sinnet att skina upp.

Detta är en del av ett projekt där jag skriver i precis 10 minuter om ett objekt. När klockan slutar ticka slutar jag där jag befinner mig. Syftet är att skriva och beskriva objektet med alla sinnen. Under sex veckor ska jag göra detta. Ska bli spännande att se hur skivandet förändras.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *