Visst jag är konspiratorisk! Eller hur!!!

Läs Dagens ledare i DN och säg att jag fick fel med min förutsägelse jag skrev för över ett år sedan i följande postning: Skam den som ger sig…

och den kanadensiske liraren som försökte resa in i staterna.

I artikeln berättas även om en 66-årig kanadensisk psykoterapeut som blev avvisad vid den amerikanska gränsen och permanent nekad att besöka USA. Orsaken? En gränsvakt hade gjort en sökning på internet och hittat en uppsats från en filosofisk tidskrift, i vilken terapeuten beskrev hur han experimenterade med drogen LSD för trettio år sedan.

Sen att herr Woldodarski på något avigt vis förespråkar kontrollerad informationsflöde (typ som man har i vissa länder Kina, Nordkorea, Eritrea mfl..) är högst besynnerligt!

Detta är inte en plädering för en analog värld utan Google, Twitter och Facebook. Det är inte heller ett argument för att kraftigt beskära den svenska offentlighetsprincipen. Men det är ett försök att belysa vilka konsekvenser som en långtgående öppenhet kan få för individen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

One Reply to “Konspiratorisk va?”

  1. Äh, om du är konspiratoriskt lagd, då är jag paranåjjd, eller nått.

    Fast ju mer jag lärt mig om saker och ting, inkl datasäkerhet och vad våra datorer broadcastar kontinuerligt (läs inte artiklarna på EFF, ignorans kan vara bliss ibland), så håller jag koll på vad som händer… Det är visserligen lite jobb att hålla koll på alla ens polare som glatt taggar en i foton och kastar ut allsköns info på Nyllan.

    Ska man vara ärlig finns det ju dagar man funderar på att börja etablera ett alias på nätet, eller nåt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *