Jag och fru Sug höll på att sätte myspysteét i halsen då vi av en ödets nyck råkade trycka på fjärrkontrollen och hamnade på TV4+. Min spontana kommentar var “shit har vi teve fyra plus ?”. Och precis när frugan skulle zappa vidare dök programledaren upp och sa “nu ska vi se vad expertmäklarna säger om de här objekten”. Jag sa till fru Sug att vänta lite för det här kan vara intressant.

Jag varnar nu svenska folket: Det här programmet “Såld på hus” är på riktigt. Det sänds i en skitkanal som har + i kanten. Eftersom Aftonbladet har en obskyr + tjänst och Nordea likadant “nu är du +kund tjänst” borde jag dragit öronen åt mig och zappat vidare. Alla tjänster som har ett plus i kanten är per definition ett stort jävla minus. Vi råkade komma in i programmet “Såld på hus” och eftersom vi går i skaffa-hus-tankar allt enligt devisen åldra utfattig och ovärdigt så stannade vi kvar på kanalen. Jag minns att jag sa:

– Soft. Nu kan man få lite tips från vassa mäklare om prisbilder och sådant där som kan vara bra att kunna om man ska hooka upp sig på en stuga.
– Very soft, sa frugan och tog en munfull av det härliga kvällstet.
– Vilket gott te, du lagat sa jag.
– Bara det bästa är gott nog, sa hon och jag kramade ömt hennes hand. I sugets högborg är det värme mellan makarna.

I teven dök det upp  fyra hala mäklare samt en förvirrad programledare med en stirrig blick och en skrikig outfit. Min goda smak fick sig en obehaglig omedelbar upplevelse av något som borde har passerat någon form av censur. Jag håller nu TV 4 ansvariga för min nyvunna förmåga att klä mig omatchande. Jag blinkade häftigt för att mildra chocken. Precis när jag hade fått lite balans i livet igen så hör jag till min förvåning hur 2 av de hala mäklarna säger ” vi tror att priset för det här huset är 1.8 miljoner” och därefter vänder sig programledaren till de andra om möjligt ännu halare som säger ” vår gissning är 2.1 miljoner kronor”.

Jag tittar på frugan och säger

– Märklig approach. Borde inte mäklarna säga att det här huset är värt X antal kronor? Jag förstår inte varför de envisa med att säga gissning. Vadå gissar de priser på hus? Vafan handlar det här om?
– Äh vi slår över, sa frugan.
– Nä nä…det är en hund begraven här. Jag måste få se vad det här handlar om. Inte fan kan de bara gissa lite hipp som happ. Dessutom så gissar de med en marginal på 300 000 kalla.
– Meh..
– Min gut känsla säger att det här måste vara ett lågvattenmärke bland skitprogram.
– Och?
– Jag behöver bloggmaterial.
– Så det handlar om bloggen nu?
– Allt handlar om bloggen!

Och precis när vi skulle ge oss hän tisdagsfighten säger programledaren “Nu ska vi se om vilket av teamen som har gissat närmast utgångspriset på huset”. Jag gjorde timeoutgesten till frugan med ett “senare”. Vi lutade oss framåt för att se vad som skedde i teverutan. Kameran zoomade in ett fult schbrak till kåk och så fick man se de två mäklarteamen komma från varsitt håll och gå fram till programledaren som med ett allvar i rösten lät svenska folket få reda på att husets såldes för 2. 6 miljoner kronor och att team B hade gissat närmast och vunnit. Från ingenstans dyker det upp en kvinna och ger teamet en skabbig kvast blommor. Teamet som lyckades gissa mest fel såg lite slokörade ut och teamet som gissade minst fel såg ut som om de hade vunnit en miljon var.  Programledaren tittar in i kameran och säger “i nästa avsnitt ska vi låta nya mäklare gissa pris på det här huste” och så får man se ett skevt jävla hus i bild och därefter dyker slutvinjetten upp.

Jag kippade efter luft. Frugan kippade efter andan. Vi tittade på varandra.

– Chefen jag har en så jävla bra programidé!
– Shoot!
– Vi tar ett hus, kollar vad det gick för, ringer in 4 mäklare, låter dem gissa pris, filmar hela skiten och sänder det på teve. Vem vill inte se sådant?
– Öh…jag till exempel!
– Ja men vi gör det som en tävling. Delar upp mäklarna i två lag och så filmar vi dem medan de resonerar sig fram till ett pris.
– Jaha.. och?
– Ja någon kommer ju att gissa fel och förlorar tävlingen.
– Men vad vinner man?
– Lite blommor förslagsvis.
– Men varför skulle någon vilja ställa upp i skiten?
– Kom ihåg att vi snackar om mäklare. Yrkeskåren som gud har försökt förskjuta.
– Haha
– Och vem vill inte vara med i teve?
– Ja i och för sig…
– Jag tror på det här.
– Ok. Kör på. Men du får bara sända det på +kanalen.
– Jag tror i och för sig att det här är nya Robinson men visst kan vi köra på pluskanalen. Det är du som är chefen.
– Ja det är ju det…

Herregud!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

8 Replies to “Såld på hus”

  1. Nu är jag försvunnen i det stora mörka däruppe. Vad är det du jiddrar om egentligen? Jag har aldrig hört talas om att det skulle gå något bra på tv. Möjligtvis helgmålsringning men, that’s it!

    Men bara för att – lyckas jag med bedriften att gräva fram mitt elektriska akvarium så måste jag se det där. Låter hur festligt som helst.

  2. Vilket otroligt gnäll. Såld på hus är ett lättsamt program och ett bevis på att det inte är så lätt att veta exakt vad en villa eller lägenhet kan vara värt. Det handlar ju om att tv-tittarna också kan vara med och gissa. Om du stör dig så otroligt på programmet så är det väl bara att slå av tv:n.

  3. @Sanna Eriksson – Vilken otrolig kommentar. Sugbloggen är en stinkande blogg och ett bevis på att det inte är så lätt att veta exakt hur sugande en postning kan vara. Det handlar ju om besökarens kompetens också. Om det stör dig så är det bara att slå av webbläsaren…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *