Gnhhhh!

Morsan ringde och bad mig kolla upp bindningstid för eventuell digital-teve. Och eftersom hon läser min blogg så tänkte hon att fan “steffo har inget att göra på dagarna, han kan kolla upp detta åt mig“. Och med hot om vite medelst en bitchslapp med baksidan av handen, vid nästa familjemiddagsammankomst kunde jag inte annat än bistå morsans uppfordran. Det sista hon sade i telefonen innan klicket var:

– Ja du vet att det är comhem som finns i vår fastighet!

Jag tänkte mig att jag surfar in på deras skitsite – för någonstans måste sådant som uppgifter om deal och bindningstider finnas. Ja eller hur…

Jag var tvungen att ladda hem en jävla pdf-fil för att kolla avtal. Tror ni att pdf-filen innehöll något om avtalstider? Skulle inte tro det. Bara en massa mumbo jambo typ:

Avtalet gäller för den bindningstid som framgår av de villkor som specificeras i erbjudandet eller i din beställning. Efter bindningstidens utgång gäller avtalet tillsvidare.

Jag vill ha svar på en enkel fråga: Hur lång jävla bindningstid är det på digital-tv abonnemanget ” Medium 8 Favoriter” ?

Hittade en FAQ och tänkte – smutt, comhem kan detta (och i mitt stilla sinne tänkte jag fan ska jag behöva skriva en pluspostning i den sugande följetongen om Comhem AB)?

Skuuuuule inte tro det! Så ni kan andas ut. Häng med på en liten rundresa på www.comhem.se. Dit skitföretaget helst vill att vi ska finna svar på alla frågor så vi slipper belasta kundtjänsten från hell.

I sökfältet skrev jag  in “abonnemangstid” och fick:
Din sökning gav tyvärr inga träffar.

Bra jobbat där! Svor en smula, hytte med handen åt alla håll och skrev då  “abonnemang” och fick detta nedslående resultat:

Jag hittade väldigt många svar till dig!

Nähä! Förmodligen listas alla som innehåller orden abbonemang, i, mang, id, abborre, one och fan och hans moster. Snygg sökmotor liksom.

Hytte lite till med bägge nävarna och skrev sen ” bindningstid” och se på fan! Då listas bara några resultat upp. Eller ja…några och några jag skrollade tills jag blev medelålders och hittade till slut en liten klickbar länk: Hur lång bindningstid är det på digital-tv? Klickade sålunda på det med en from förhoppning om att jag skulle kunna få ett svar. Och får detta nonsens slängt i ansiktet:

Vanligtvis är bindningstiden tolv månader; därefter löper abonnemanget tills vidare, med en kalendermånads uppsägningstid. Det finns även abonnemang som har längre bindningstid. Om du är osäker på vilken bindningstid du har så kan du alltid kontrollera det genom att logga in på Mina Tjänster.

Men jag är inte kund, så hur ska jag då kunna logga in på mina tjänster? Det enda alternativet för mig är då att ringa in…och så undrar de på comhem ab varför deras köer är så långa. Varför alla ringer. Det man ska credda comehm.se för är att maken till en rörigare site finns inte. Och alla tungladdade snygga reklamfilmer accentuerar bara upplevelsen att man har hamnat på ett företag som håller långsamhet och seg service högt. Siten är en stilstudie i precis hur man inte ska göra -lite i linje med hela comhem ab över huvudtaget. Jag skulle vilja skriva mer om detta men jag har inte tid eftersom jag bara har kö-plats 53 i telefonkön just nu…

Detta är post 11 av 24 kommande skitpostningar om ComHem AB. 1 post för varje hundring ni rövknullat mig på!

Sen är vi kvitt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


One Reply to “Comhem går bort 11”

  1. Jag diggar dina comhem-postningar sååå hårt!
    Hade det inte varit för att jag anser dig vara en hyvens kille så hade jag nästan önskat att comhem blåst dig på ännu mer pengar bara att för det kommer att kännas hemskt tomt och tråkigt när de 24 postningarna är skrivna… Lite som när julkalendern tar slut. Hoppas du sparar det bästa till sist…sista luckan ska liksom vara störst! 🙂
    Stå på dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *