blimedlem_160px

 

 

– I´m not a number!(Steffo)
– Yes u are (Falkvinge)
– Am I? (Steffo)
– You are number 50024! (Falkvinge)
– Niiiice (Steffo)
– Nice indeed (Falkvinge)
– Arrr (Steffo)
– Arr!!!

 

Här får du info om hur man gör för att göra sin röst hörd.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

14 Replies to “Nr 50024”

 1. @ Andreas – det är en glitch i matrisen 🙂

  seriöst: DB:n räknar förmodligen ihop PP och UP´s medlemmar och separerar därefter. Totalt antal medlemmar är 62 518 i skrivande stund.

 2. @Andreas:

  Naturligtvis hoppar medlemmar av – du kan se all statistik om sådant på http://www.piratpartiet.se. Jag vet inte hur motsvarande statistik ser ut för andra partier, men eftersom de flesta har tappat medlemmar under de senaste decennierna så antar jag att folk hoppar av där också.

  @stefan:

  Nej, de räknas inte ihop. De allra flesta som är medlemmar i UP är också medlemmar i PP.

 3. Stefan: UP:s medlemmar är per automatik också medlemmar i PP. Samma mönster gäller för de andra partierna. PP:s medlemsantal är alltså INKLUSIVE UP.

 4. @Andreas: Medlemsnummer är unikt för varje ny medlem och återanvänds aldrig om någon väljer att inte förnya sitt medlemsskap efter ett år. Därför är medlemsnummret alltid högre än antalet aktiva medlemmar.
  Större delen av glappet uppstod under partiets första två år då ungefär hälften av alla nya medlemmar valde att inte förnya medlemsskapet efter ett år.

 5. Dessutom tror jag inte att man återanvänder nummer för medlemmar som inte förnyat medlemsskapet.

 6. Välkommen ombord!

  (Vad gäller medlemsnumret, så återanvänds aldrig nummer. Vi har drygt 43000 medlemmar i skrivande stund, men kanske 7000-8000 som låtit sina medlemskap löpa ut och inte förnyat. De medlemsnumren finns kvar och tar plats i sekvensen.)

  Rick

 7. @ alla – shit va coolt! Aldrig att Reinfeldt skulle bry sig om att kommentera på en obskyr blogg i utkanten av bloggosfären!

  *stolt sträcker jag på mig*

  arrrr!

  🙂

 8. Jag gillar din “Om Stefan” ruta. 😀 Den fick mig att le.

  Jag håller med föregående kommenterare: feel the pirate love! 😛

 9. @alla som svarade mig: Det är iofs logiskt, men det betyder ändå att en fjärdedel av medlemmarna har ångrat sig…

  @Rick (eller nån annan): finns det någon statistik på hur många som har försökt registrera sig utan att finnas?

 10. andreas,
  det finns ingen statistikfunktion som plockar det. Tror inte ens vi har en flagga som särskiljer bortplockade medlemsskap på medlemmens begäran och bortplockade pga trams (Kalle Anka, etc) eller dubbelregistreringar. Men man kan från http://www.piratpartiet.se/partiet/medlemsstatistik-admin (sista diagrammet) se att det är under 1 075, för det är summan av churn inom första året. Där hamnar både de som begärt att gå ur eller få medlemsskap bortplockade och de plockats bort pga trams.

  Min uppskattning (som partisekreterare, så det här är inte helt ur luften, även om uppskattningar i efterhand ska tas med viss försiktighet) säger att runt 90% är i gruppen äkta medlemmar som sedan gått ur eller äkta personer som registrerat sig dubbelt och hört av sig för att slippa dubbla mejl. Så storleksordningen 100 som varit trams eller skrivit så pass fel på både mejl och telefon att det inte gått att få kontakt för att rätta felaktigheterna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *