Koncepet radio på teve. Helt ärligt vad i helvete handlar det om?

– Chefen, jag har en bra programide!
– Shoot!
– Jag säger bara, radio på teve!!!
– Vad säger du?
– Jupp. Skitenkelt koncept, vi sätter upp en kamera i sändningrummet, filmar och sänder det på teve
– Vem fan vill kolla på sådant?
– Det finns alltid någon idiot som sitter framför burken och kollar.
– På vad?
– Radiopratarna!
– Ja men…
– Det blir bra det här. Tricket är att vara först ut.
– Hmm…
– Har jag haft fel förut?
– Jag minns Tuttifrutti än…
– Bah! Folk förstod inte Brunos storhet! Folk är lallare. Hur kan man inte gilla konceptet gubbe, snygga bröst och lättkladda damer!
– Men radio på teve?
– Och det är kostnadseffektivt. Skit i smink, kameramän och skit som kostar deg. I say det är bara att sända!
– Men manus då?
– Det är det fina i kråksången. Manuset finns ju redan för radioshowen!
– Ah ha…
– Precis. Recykling liksom!
– Först ut!
– Det är the key till sucess!

Sen att alla jävla kopycutkanaler gör samma sak efter en vecka och tror att just deras radiopratarmuppar är intressanta nog för ta sig plats i både teve och radio är en egen historia.

Det finns en anledning till varför radiopratare generellt inte har face you´d like to see on your teve och därför av naturliga skäl valt mediet radio. Naturens fina uteslutningsförmåga verkar ha gått tevestudion helt förbi. Darwin roterar i sin grav, orolig över att just tevevärlden ska visa sig vara precis det argument efterblivna kreationister med ljus och lykta söker efter.

Vad är nästa koncept? Filma gruvarbetare när de bryter malm och sända det på teve? Varför inte en dag på bygget med smygfilmning från futten vid 7,8,9,10,11,13,14 och 15 fikat? Vem fan vill se folks trista vardag på teve? Hela tevekonceptet handlar ju om att visa sådant man drömmer om. Jag vill se Michelle Pfeiffer spela en olycklig kassörska som till slut får sin drömman och se dem rida bort i horisonten, där jag fantiserar om att jag är antingen

 1. drömmannen och funkar inte det så i alla fall
 2. hästen i scenen och i värsta fall
 3. öh…Michelle…

Jag vill inte se Craaford med sin trista attityd dag efter dag efter dag droppandes korkade kommentarer. På 42 tum, lcd dessutom.

Fan snart kan man väl inte surfa in på Google innan radioshowerna tar sig ut på nätet också. Reality teve är verkligen dekadens med ett fuck you finger riktat mot allt vi håller som flykt från vår trista vardag…

Andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

10 Replies to “Radio på teve”

 1. Jag har stört mig som fan på radio i tv jag med. Men nu har jag kommit på en skitbra idé som jag ska sälja in. “Bakom kulisserna i radio i tv” ska det heta och det går ut på att när kanal X sänder radioprogram Y i Z antal timmar så har man hela tiden ett dokumentärteam som filmar de som filmar. Sen klipper man ihop de mest intressanta bitarna till ett program på en timme och sänder i prime time. Möjligen skulle man kunna spajsa till det lite vid behov och låta tittarna rösta ut en kameraman varje vecka.

  Vad tror du?

  Joshua_Trees last blog post..Chipspyroman härjar i Södertälje

 2. @ Joshua_Tree – klockren touch att rösta ut en kameraman i varje avsnitt. Innan vi vet ordet av blir det svart i rutan och man slipper se ngt mer elände.

 3. @ Jerk – nonono…no! DÅ tyckte jag att det var för lite av tutti och för mycket av frutti. NU fattar jag hur bra det programmet var. Bruno for precidency.

 4. Mmmm, Tutti frutti… *drömmer* Vad härligt gnällig du är i det här inlägget förresten. Back to the roots efter en del sugiga inlägg om FRA. I like it!

 5. men Bandits Rivstart i Kanal Lokal rockar ( ej ordvits )

  det går inte att lyssna på någon annan kanal så synd om er som dras med Crafoord och Fylking o alla andra slan i eteren

  El Pedros last blog post..rättelse

 6. Klart att radio i tv suger. Tv suger, radio suger. Slår man ihop skiten så suger det givetvis ännu fetare.
  (besides… google suger också)
  ääähh, vafan? Allt suger, utom din blogg 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *