En jävligt bra låt förresten.

Det här med himmel och helvete har jag funderat på nu ett par dagar. Tro nu inte allas eder sugbloggare gått och blivit en nyfrälst sugbiblare och är på missiontripp i cyberspace för att valla fåren till den rätta sidan. Snarare tvärtom. Häng me här…

För att travestera Emanuel ”Vad är grejen” med att vilja komma till himlen och leva salig bland en massa nektardrickandes lallares skara? I all evighet dessutom. Jag är redan trött på korv stroganoff, och då har jag bara käkat det sen jag bytte livsläge från enkel singel till komplicerad relation med giftermål som resultat, barn som spinoff, volvo som vittnesbörd och endast ett banklån ifrån sommarstuga och evigt slit. Att då behöva hålla sig till samma förfriskning i evighet ser jag snarare som ett straff.

Vilka är det som kommer till himlen då? Knappast de coola, hårda lirarna med sköna skrönor och mustigt språk. det är präster, mesiga scouter och mesiga medborgare som aldrig sagt något hårdare än “vet hut”. Vill man hänga med sådana? I all evighet dessutom? Skulle inte tro det.

Ta då den andra sidan av döden. Helvetet™. Där lär det hända grejer. Mycket naket också och säkert är en och en annan fetisch sanktionerad. Nu har jag ingen större koll på regelverket men det är säkert en inte helt okvalificerad gissning att ju kinkier desto merrier. Om man någonsin ska få en tumme upp av Djävulen så är det när man befinner sig kraftigt insnärjd och bunden i en ohemul ställning med några domenitrixer körandes sin mest heta och avancerade moves på en. Sen lär det vara konstanta partyn förutom den fria synen på fri sex, folk som jobbar för en, värmen och att jävelskap premieras. Vilka kommer att vara på plats då? Givetvis Jimi Hendrix, James Brown, Elvis och några sköna partypolare till. Låter det som ett trist sällskap? Kvinnor? Marilyn lär ju vara på plats. För att inte nämna hela stallet av vuxenfilmstjärnorna. Ginger, Lynn, Candy, Bambi eller vad de nu heter *host*. Tänk att få highfiva med John Holmes!

Ställ detta mot det riktiga hellhålet Himlen. Sitta på ett trist litet skitmoln och spela cittra. Kom igen liksom. Vilka hänger där? Ghandi? Pfffttt! Skulle inte tro det eftersom hans återvinningstes underkänner både himmel och helvete. Moder Theresia kanske, men hur mycket party är det i henne?

Fan jag kommer att känna mig så blåst på konfekten om jag vid den yttersta dagen möts upp av ärkeängeln Gabriel som säger “nä men steffe…vad trevligt att ha dig här. kom in min vän”. Den blick jag kommer att langa ska man inte ens ge sin ärkefiende, än mindre ärkevingbäraren. Kruxet är att eftersom Gud är en förlåtande jävel så skulle det inte förvåna mig ett smack om ovanstående scenario inträffade hur mycket jag än dummar mig med geten. Och eftersom lagen om alltings jävlighet jobbar sida vid sida både med Djävulen och Gud så lär väl geten hamna i helvetet och jag i himlen.

Men som tur är finns det en väg ut och ned från det eviga straffet Himlen. Det räcker nog med att förolämpa den helige Anden genom att behandla honom som luft så är man nere i värmen och festlägret Helvetet™ innan man hinner andas in. Och vad är grejen med att ha små jävla vingar. Dessutom verkar inte alla få sådan heller. Hur ska man då ta sig fram? Eller är man bunden till sin lilla molnbit. I all evighet? Hur jävla odd är inte det? Nä! Tacka vet jag att ha en svart rynkig skrynklig hud, en odör av konstant svavel, krumma ben, tandrader som inte bryr sig ett vitten om tandtråd eller borste.

Och där kan man inte missköta sig så bra så att man katastrofalt hamnar i himlen igen. Och gör man det så finns det alltså en “out” från helvetet – och är det så så kommer jag att gå den vägen. Lite soft helvete och när man är trött på skiten missbehavar man sig bara och hamnar hos Astrid Lingren – det är en dam som kan dra skrönor

…och de blir aldrig långtråkiga…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

5 Replies to “Heaven or Hell”

  1. “Nä! Tacka vet jag att ha en svart rynkig skrynklig hud, en odör av konstant svavel, krumma ben, tandrader som inte bryr sig ett vitten om tandtråd eller borste.”
    …och skillnaden mot ditt nuvarande tillstånd är…?

    😛

  2. Men va e det med alla jävla hjärtan efter blabla last blogpost??

    2009 verkar helt jävla sjukt..jag kommer i tid till jobbet och Steffo sprider kärlek…snart påstår väl någon att jag kommer ha pengar på kontot dagen innan löning också..

    Jerks last blog post..Första matchen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *