De gör snygga datorer…
De har gjort mp3-spelaren snygg…
Deras OS är skitsnyggt…
iPhone är läcker…

…men inget av detta spelar någon roll om man som företag är ute efter att fucka upp sina kunder och suga ur dem deras pengar. Jag trodde att Apple var ett soft hedervärt företag som levde på att sälja snygga saker. Men ack så jävla fel man kan ha.

För ett år sedan fick jag för mig att testa .mac och langade in mitt kreditkortsnummer och ansökte. Fine liksom. De drog beloppet och jag insåg efter två inloggningar att .dot mac är lika hett som dhtml. Så segt och fungerar knappt. Serverplats på 10 GB. Gäääsp det är väl bara att dra igång 5 google konton så har man serverplats och därtill gratis. Och innan något pucko kommer dragandes med iWeb så …finns det något segare eller långsammare?

Nåväl. Jag slutade använda detta användarfientliga leksakskonto och trodde att livet var soft. 99 dollar fattigare men inget som skulle få Steffos ekonomi att rämna i botten. Typ en lärpeng.

Döm om min förvåning när banken min skickar kvartalsrapport på 99 Euro dragna i början av november. Jag tänkte va fan nu då? Till saken hör att jag i jobbet använder mitt kreditkort rätt fett och får tillbaka degen av damen med pengarna några dagar senare och tänkte att jag har nog köpt något på apple. Jag började leta efter underlagen men får ingen info annat än apple och datumet och degen. Va fan tänker jag och loggar in på applekontot jag har för att kolla upp. Ingen info där. Hmm…och så släpper jag det med argumentet att jag förmodligen handlat något å jobbets vägnar, fått tillbaka pengarna men att altzheimer har kickat in. Jag kan för mitt liv inte komma på vad det kan va men är nöjd med livet.

Idag så kommer kollegan fram muttrandes att hon inte kan skicka mail och ber mig kolla upp. Som den ambulerande superskillade teknikerwannabeen man är skrider jag till verket med uppdragna axlar och uppvärmda fingrar. Inget gör min dag som att få grotta ned mig i smpt-relay buggar. Jag noterar att hon använder .mac kontot för att skicka mailet och frågar varför. Och får till svar:

– med tanke på att de dragit 99 euro vill man ju använda kontot!

Jag ba: Va! Vänta lite! När då?
Hon ba: I november typ.
Jag ba: Men va fan!
Hon ba: Och sedan får man fakturan efter att de dragit pengarna.
Jag ba: Vart då någonstans.
Hon ba: Ja i din dotmac mail.

Plötsligt gick det upp ett ljus för mig. Jag loggade in på dotmacskitkontot och jypp! Där var den. Först ett litet osynligt mail som säger att “ditt dotmac konto kommer att förnyas inom 30 dagar”, sedan ett “tack för att du har förnyat ditt konto” och därefter fakturan. Ahhh…Apple kör med fulraskmetoder. Men inget hindrar mig. Jag ringer upp Apple support och får höra:

– Men har du inte läst “terms of conditions?” .
– Öh…äh vem fan läser sådant kommer det oslugt från mig.
– Ja där står det klart och tydligt.
– Men vafan! Om ni hade varit ett litet skitföretag i skumraskbranschen så fattar jag konceptet, dvs ge oss ditt kreditkortsnummer så ska vi knulla röven av dig metodiken. Men..
– Ja du kan ju tycka vad du vill.

Alltså Apple kör med opt-out metoden. Det trodde jag inte om detta företag. Speciellt inte med tanke på att de är ett av världens mest ansedda. Men slut med det. Från och med nu är det Microsoft för hela slanten. Inget som Apple gör är …va fan!

Apple suger get! Hela jävla vägen. Steve Jobs är dum i huvudet! Och jag också som låterApple pungslå mig på 99 dollar och sedan 99 euro för en skittjänst som inte närmar sig det Google gör genom att gäspa…

FUCK APPLE!

12 Replies to “Skitföretaget Apple”

 1. Steffo is back! *gör vågen för mig själv*

  Äpplet har ju aldrig varit direkt pengavänliga en hur kul är Vista på en skala? Jag har använt det i 5 dagar och skiten har redan hängt sig flera gånger.

  Andreas’s last blog post..Cynism 2.1

 2. Väl rutet!
  Trodde negativa kontrakt var föbjudet i sverige rent av.. men de kanske klarar att krypa lagen genom avtalet.
  Fan vad jag hatar alla såna företag. Comhem, telefonbolag rubbet. Bindningstider/negativa avtal etc. Suger orakad kamelpung!
  Skaffa monpol sen har folk valet lås upp dig med ryggraden som säkerhet eller du får aldrig se det du vill igen.
  Fan.
  Ha en bra kväll! 🙂

  beerbelly’s last blog post..Fundering

 3. Håller med BB, trodde inte det var tillåtet med såna avtal.

  Hatar såna där jävla smygförlängningar! Nu hatar jag apple oxå, bara för att jag gillar dig så mkt 🙂

  Nini’s last blog post..7 timmar?

 4. Håller med dig. Apple behöver inte bry sig om sina kunder heller. Det räcker med att de sticker in en pinne i hundskit och kallar de iCrap så blir folk sugna och vill ha.

 5. Andreas vista? Fan jag har inte släppt win 2000 för att XP suger precis lika mycket som apple.

  vista…noway no how 😉

  Raggoparden iSlick då va 🙂

  beerbelly väl rutet broder! precis mina känslor…garvade högt åt “ryggraden som säkerhet” den ska jag sno någon dag…

  Nini ska vi starta en tjänst som heter iHate. För dig som tröttnat på apple och allt jävla iSkit…

  fabbe hahahahahah! precis så är det och det riktigt makabra i det är att freaksen iLovealltsomapplegör tror att de är en utvald skara. Och ja de är en utvald skara av fuckedups

  geekenbrrr få inte igång mig på bredbandsleverantörerna…

  Mr Blues iMback typ…

 6. mac är inte ett alternativ, inte linux heller då jag föredrar photoshop framför gimp. är man gamer måste man ha dx10. och det går på en förmögenhet att fixa xp en gång till. jag hoppas att sp1 rättar till en bugg eller två…

  för övrigt SUGER open office, förstår inte varför det är så hyllat

  Andreas’s last blog post..Cynism 2.1

 7. Värsta är ju att folk fortsätter att köpa apples skitprodukter. Alla deras produkter går ju sönder efter mindre än 6 månader. Klart att de tjänar en massa pengar när alla dumma idioter går och köper nya produkter hela tiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *