Vad är anledningen till att de har väskor som är lika stora som lillemans spjälsäng? Vadå har de en liten minglob däri? Så att de inte flyger av planeten. Eller är det månne stora nycklar? Eftersom de flyger stora plan så måste de ju ha stora jävla nycklar? Eller är det måhända en liten minibar? Fast då borde väskan vara liten…

Flyvärdinnorna har en lite chic dragväska och det fattar jag. Snygga snabba outfitsbyten är A-O om man ska vara en framgångsrik flygvärdinna. Men en pilot? Han har ta mig fan större väska än en medelmåttig läkare. Vad har han i den?

Och vad är grejjen med att alla piloter har en exakt likadan väska? Finns det ingen som vågar sticka ut och ha en ryggsäck… eller en plastpåse…?

Och så den där stora jävla överdimensionerade mössan. Vad är grejjen med det? Är den så stor utifall att om planet tappar vingarna, fallskärmarna tar slut och att i princip allt hopp är ute, då suger piloten tag i hatten och kastar sig ut fint och landar lungt och tryggt segelflyplansglidarliknade?

Endast det förklarar brontosizen.

[tags] piloter, väskor, flygvärdinna [/tags]

30 Replies to “Piloter och väskor”

 1. Väskan är så stor för att deras pörsonalajjst fallskärm ska rymmas där i juuu! Dom har bara maskat den till en väska för att vi vanliga resenärer inte ska fatta hur undermåliga våra under-sätet-fallskärmar är!

 2. Hehe sen tar ju trangakök, kryddor, levande ko , slaktare etc etc för den egna maten en hel del plats. De lär ju inte käka wetextrasorna de serverar pöbelnbak i konserven.

  beerbelly’s last blog post..Gott om tid?

 3. Well.
  Anledningen till att de har samma väska, om du menar de svarta fyrkantiga, är att de får dem via jobbet(men de krävs tillbaka när de går i pension, trots att väskan då är 40 år gammal och nedsliten). Iaf på SAS.
  Anledningen till att den är så stor är att de har massor av viktiga papper insatta i pärmar i väskan som de har användning för när de räknar ut komplicerade saker angående flygningen. De måste ju även kunna förvara sina brillor någon stans, och då menar jag inte deras coola pilotbrillor, utan läsglasögonen(två uppsättningar).
  Varför mössan är så stor kan jag dock inte svara på.

  Men jag kan berätta ngt roligt: en pilot i ovan nämna bolag har vid ett tillfälle försökt dra av en våtdräkt på deklarationen med motiveringen att han behövde den i tjänsten. När sen personen som granskade deklarationen ringde upp och undrade vad fan han har den till så svarade han, på fullt allvar, att han har den under uniformen när han flyger över Atlanten om han skulle behöva hoppa.
  Det avdraget gick inte igenom.

  sockerdricka’s last blog post..Inte okej.

 4. Klart det är fartränder och värsta vadderade axelbanden!! SAS gör ju sina väskor i sammarbete med nåt flashigt väskföretag, så det är säkert tält å uppblåsbar flotte inbyggt oxå…

 5. Försök bära med er 3 olika pärmar i en plastpåse… 😉

  Sen flyger de oftast inte bara just den flygning ni flyger utan skall hem tillbaka och sen vidare till annan destination och förmodligen sova borta också.

  Och de fyrkantiga väskorna är ju klart lättare att stuva på ett bra sätt inne i cockpit än om alla hade olika väskor med sig.

  Mössan är bara kapten som har.

  (frugan är flygvärdinna) 🙂

 6. Nä nu måste jag protestera! Alla piloter har mössor. Inte bara kaptenerna. Däremot är det kaptenen som betsämmer när mössan ska vara på och av. När han tar av sig kan dom adnra göra det också. Så länge kapten har mössan på är det bäst för styrman att han också behåller kepsen på.

  (jag var gift med en pilot några år. så ja jag vet vad dom har i väskan också…)

 7. mymlan men komma hit med en massa insideinfo, gnugga in det i fejset på de vetgiriga sugblogholicerna™ och sedan smyga ut ses med oblida fingrar…

  *hytter som fan*

  😉

 8. hehe mymlan vet.. men säger inget .. me like 🙂
  Visst är det ett portabelt crack labb ..eller vänta säg inget .. hmm. Har jag redan sagt autopiloten? .. svarta lådan? .. de där väskorna är oförstörbara?

  beerbelly’s last blog post..and so it goes on..

 9. Om du hade ansträngt dig lite så kunde du nog hitta lite info om detta.. Vi har papper, loggbok, certifikat + diverse saker som vi måste ha med oss under flygning.. Anledningen till att alla ser likadana ut är just för förvaringens skull.

  Så nu vet du det..

  Och mössan? ja det är en grej som finns inom många yrkeskategorier där man bär uniform, det har med auktoritet att göra.

 10. Högersitsare Wow! Tack för infot. Du ser jag lärde mig i alla fall utan att anstränga mig. Informationen kom hit istället!

  Sen är det ju så att om jag skulle forska i alla saker som suger/märkliga/skojsiga skulle det visa sig att inget suger istället och eftersom en del av affärsmodellen här på Sugbloggen® är att arbeta under “osorterat gnäll-läge” förstår du att det är omöjligt för min del.

  vad är det man säger… “god´s speed”

 11. Skaffa ett liv och besök en psykolog! Varför överhuvudtaget engagera dig på saker som retar dig o som (eventuellt) reta andra?? Get a job!

 12. Joe Hahahahaha. Ska ditt lilla mesiga “…o som (eventuellt)reta andra…” föreställa vara en disclaimer på att du inte blir retad eller upprörd…

  Jag tar det lite långsamt så att du

  h ä n g e r med:

  dom roligaste fånarna är de som tar allt de läser på en liten obskyr blogg på fullt allvar…

  get a job?

  – Varför det när jag kan leva på dina skattepengar och blogga hela dagarn…nä men blir du upprörd nu?

 13. Nä men nä men, det var ju inte meningen att göra Dig upprörd… Jag fick bara lust o skriva lite. Men en viss sanning i mina ord finns det och det måste du väl hålla med om, eller hur? Det är ändå din bloggsida som du har lagt tid på och inte jag 😉

 14. Självklart får man inte kånka runt på en plastpåse med sina tillhörigheter i som flygbolagsanställd.
  Finns nåt som heter uniformsreglemente.
  Sen har de flera tjocka tunga pärmar med viktiga papper i, väskorna väger bly. Och ett overnight kit om man inte skulle komma hem som planerat osv.
  Mössorna utsende styrs självklart efter bolag man jobba för.
  Heller inget de kan välja själva.

  Mvh Sandra Flygärdinna

 15. Sandra se det var det jag sade, en framgångsrik flygvärdinna(värd?) är soft i tonen och förklarar så att en dödlig fattar till skillnad från en del överspända höger- och vänster sittsare som inte ens kan googla rätt.

  uniformsreglemente och de tunga pärmarna säger liksom allt 😎

  mvh till dig med/Steffo undraren

 16. jobbigt att ha en fru som är flygvärdinna, alla i branchen vet ju att inget jävel e trogen när det är night stops…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *