Jag fattar inte en sak. Eller i och för sig är det fler saker jag inte greppar men i alla fall. Jag går där på söder i mina hoods och är full av lokal kännedom. Fråga mig om vägen till Cajsa Warg och du får inte bara den raka vägen utan även den snabbaste och törs jag säga den snyggaste? Ni vet väl att Gps står för Grymma Pekaren Steffo och att de där digitala plastlådorna bara är flummiga andrahandsvaror. Fan man får vara glad att de pekar till rätt stad.

Men är det någon som frågar mig om vägen till vad som helst där jag vandrar där pulserandes av vilja till välvilliga pekningar och dirigeringar? Näj då. Nosirboba! Inte en endaste vilse käftjävel. De går fram till stammandes dårar som inte kan peka rakt och får galna förslag på vägar som är tagna helt ur det blå.

Men i samma sekund som jag äntrar katrineholm, karlskrona, karlstad, kiruna eller någon annan håla…ja då kommer det fram förvirrade själar som på bred dialekt frågar mig om “denna cykelled..“eller ja på dialekt blir det “...gaur denna syykelväijg till lesseboa“.

Va fan handlar det om? Jag är nog en av de första att lista mitt namn på att man ska ta seden dit man kommer men för fan gör jag det så genuint så att utsocknes i karlskrona frågar mig om vägen till lyckebo? Vadå signalerar jag lokal ortsbo så hårt? Misstas min nikekeps för en lrf dito? Har jag lera i ansiktet? Har jag en omisskänlig aura av bonde runt omkring mig?

I ärlighetens namn borde jag sagt “hörru kisen, inte en susning polarn” men sur som jag blev pekade jag friskt lite till höger och vänster och med bred dialekt muttrade jag ” Jao…falj ba vaigen rrakt fram, deu gaur inte å misse! Din gamla pillemaussare!” Och la in en trippel ettans så att överläppen konkurrerade med den vassa näsan om att sticka mest ut från ansiktet. Bara rätt åt honom om han hamnade i Grisbäck.

[tags] vägvisare, karlskrona, katrineholm, lyckebo, grisbäck, gps [/tags]

8 Replies to “Vägvisaren”

 1. Hahaha eller så kan man göra som min lillebror, som ståendes på Scheelegatan frågar om vägen till Fleminggatan och får till svar:
  – Sorry I don’t speak swedish!

  Japp. Fråga en turist. Kan inte blir mer fel.. 🙂

 2. stojg ja det undrade jag med – men frugan ba “vi drar till grisboa” och då ere bara att haka på 😉

  fen näpen? kan man använda det epitetet på en man?

  kraftfull
  stadig
  markerad
  fyllig
  avlägset påminnade om potatis
  bastant

  alla ovan har jag inga buggs med men…näpen?

  Vanja skördetröskesug i blicken – thats me 😉

  Nini när jag var i N.Y senast och chillade vid Central Park, gled det fram en bunt turister och frågade mig om vägen till National Museum of Art.

  Jag pekade friskt min vana trogen att aldrig erkänna att jag intet vet åt något håll. Sedan när jag smög fram min karta då de med en massa åtbörder och hävor “thank you very much sir..” gled iväg såg jag att jag hade dirigerat dem åt Harlem till…

  jaja…vad är väl en bal på slottet

 3. Katrineholm Review Ska man vara riktigt SAOL eller i det här fallet Uptight stiff är det väl snarare “No sir Bob!”?

  och Näj då är väl egentligen “nej då”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *