…är ibland förenat med problem.

Jag har funderat en smula på det där med definitioner av olika handikapp. Ta till exempel dyslexi – det är väl som gjort för att man ska lyckas missplacera en och en annan bokstav där. Hur ofta har ett x ett extstensberättigande i ett ord? Eller för att ta de som läspar. Vad är grejjen med att ha ett s i definitionen. Annat än att man vill jävlas med dem?

– urchäkta vet du hur jag kommer till chluchhcen?
– va?
– chullchen!
– ah…du menar slussen!
– ja cha ju det!
– ja på ett jävla konstigt sätt!
– ja men jag läächhpar!
– du kan inte säga s alltså?
– jag chäjer ju det!
– sex laxar i en laxask?
– chech lachar i en lachackh!
– hahaha!
– kul att det roar dig!
– säg steffo!
– cheffo!
– hihihi!

Och givetvis gav jag vägbeskrivning som ledde till honom till chtora mochchen…

😉

11 Replies to “Tala är chilver att säga s…”

 1. Det var faktiskt inte snällt.

  Mina tre barn (4, 3 0ch 2) pratar väldigt bra, men en läfpar, en kan inte säga äjj (r) och den tredje säger d istället för k (exempel: dåm hit = kom hit.

  Det är otroligt roligt. Eller som 3-åringen sa häromdagen: “Det är humor, mamma!”

 2. Som min lillebror som sa P istället för V när han va liten…

  – Kom så vinkar vi hejdå till mamma. Vad gör du lillebror?
  – Pinkar.

  – Vad har du på händerna?
  – Pantar.

  Hehe sjukt roligt. Han kunde låta EXAKT som en häst oxå, men det tappade han när han blev äldre =/

 3. är det inte du som är fascinerad av orden man kan få som word verification? jag fick i alla fall ‘wiagra’ hos ania! (tyvärr råkade jag sabba allt genom att klicka på preview, men jag hann i alla fall ta ett kort).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *