– Hallå!

Det går ett sus över de djupa norrländska skogarna. Det fladdrar till i en tylgardin. Någon slutar sjunga en halvsur visa om booze, brännboll och billigt rödvin…eh…
Vindar slutar vinda, skogar slutar susa, fåglar slutar sjunga, lejon slutar vråla, kor slutar råma, vattenfall slutar rasa, vulkaner slutar utbrotta…kort sagt universum stannar upp.

Luther äskar uppmärksamhet:

– Så ja… jag har en sak att säga innan jag drar mig tillbaka från tillvaron!
– Lejon…vad säger du?, stammar universum.
– Lejonet Luther har abdikerat, säger jag.
– Oh förlåt oss. Vi menar givetvis Guld-Luther. Our bad!
– Sönderklippt och övertrasserat. Guld-luther eran är över!
– Visst ja…sorry igen vårt fel. Vi menar ju Höger-Hands-Luther. Mannen som vägrade kramas efteråt och fann lösningen i “själv är bäste dräng”.
– Överansträngd och för många blåsor. Minst ett års vila enligt läkarorder.
– Sexige Luther?
– Blev en munk.
– Velour-Luther, den mjuke?
– Nix!
– Lammet Luther?
– Nähähä!
– Kräsne Luther?
– Tyvärr.
– … bara Luther?
– Hur skulle det se ut? Hmm..man borde kanske testa det någongång. Inga spel. Naket ärligt…kan funka…men njet, nop, nej, nein!
– ????

Ännu en gång fann universum sig själv ståendes vid Luthers djungel av personligheter vilt undrandes, vem är han nu?

– Vem är du nu?, vrålar universum full av undertryckt nyfikenhet.

Med ett hånflin och en sällan sedd i vår depraverade tid, återhållsamt leende orsakad av vetskapen om chocken som komma skall sade jag:
– Möt Vind-Flöjel Luther!
– Vind flö…va, hostade universum och tittade förvirrat på sig självt.
– Vind-Flöjel Luther, upprepade jag. Den ljuva kronan och summan av allt det jag vill vara, behöver vara, kommer att vara för att oskadd ta mig igenom livet.

Här bröt det ut en kakafoni av röster, dån, vrål och stönanden men den starkaste stämman av dem alla var förvånande nog, eller i detta fall kanske inte så förvånande vännen Kennys, miljöfantomen. Han med den suicida telefonsvararen.

– Det var det dummaste och fegaste jag någonsin hört!

Det blev knäpptyst. Man kunde höra en knappnål falla i en annan galax, vilket givetvis också skedde enligt lagen om alltings jävlighet, och universum “shhhh:ade” med en skum viskning som nådde allt och alla. “Förlåt det var inte meningen” sade nålen, “ja ja…tyst nu”, sade universum. ” Ja men va fan…jag blev tappad av honom ju och…”, “Shhh sa vi” sade universum. Någon sade “jävla skallerbytta”. “Men shhhHHHH för i helvete” väste univerum. Tystnaden lägrade sig. Jag dryftar mig inte till en överdrift om jag säger som så att till och med tystnaden försökte göra det utan allt för mycket buller och bång. Nästan så att den bad om ursäkt.

På den gamla goda Lejon-Luther eran hade jag bitit huvudet av vännen Kenny. Detta visste alla. Hur skulle jag ta denna oerhörda sågning av min person. Jag måste erkänna att det ryckte till lite. Lejonet inom mig satte sig upp och röt “rooOOAAAR!!!”. Men Vind Flöjel Luther betvingade honom med en blick.

Jag svarade i enlighet med min nya sida av mig självt:

– Helt korrekt, Kenny. Så skarpsynt av dig.

Ett nytt kakafoni av röster, vrål, flämt och berg som föll…ur detta hördes en ny stämma starkare. Jag igenkände den som vännen Izzys.

-Äh gå och bada!
-Visst om du vill så kan vi göra det , sade jag blitt. I himlen ryckte Jesus till och funderade på hur han skulle kunna stämma mig för detta saktfärdighetsintrång.

Innan universum på nytt skulle bryta ut, förekom jag det med ett “Hallåå! Hör upp! Jag säger detta bara en gång. Som Vind-Flöjel Luther behöver jag inte ta några beslut, ta något ansvar, hysa en åsikt eller bry mig alls. Allt jag behöver göra är att lalla med. Till exempel om en kvinna vill ha sex, så vill jag det med. Om hon inte har lust så har jag det inte heller. Vidare kommer jag att applicera en modifierad version av Sexige Luthers Mängd/Massa teori:

Massa: Ju större brudar man raggar detso större chans till sex
Mängd: Ju fler brudar man raggar desto fler chanser till sex.
Mängd/Massa: Ju fler större brudar man raggar desto fler större chanser till sex.

Ur detta följde Kräsne Luthers Speciella Ångestteori™: Ångest = mängd/massa2
Ekvationen är: Ångesten är kvadratisk lika stor som den sammanlagda bruttovikten av antalet stora massiva brudar som man har sex med, minus kaloriförbränningen som man erhåller vid själva akten.
+ inga massiva brudar= ingen ångest ( en negativ bieffekt är inget sex)
– massa massiva brudar= massiv ångest (en positiv bieffekt är den egna viktminskningen)

Eftersom Kräsne Luther inte kunde klara av att leva i denna ofagra karga värld drog han sig tillbaka till skönhetsidealens bergskedja och sitter nu och är allmänt ytlig på någon alptopp någonstans. Lejonet levde efter devisen “mat är mat alltså är sex sex! vadå ångest?”

Låt mig nu formulera Vind Flöjel Luthers modifierade mängd och massa teori. Man kan också kalla den WYS (WhatevaYouSay). Lite internationellt sådär i dessa globala tider av nymodigheter som mobiltelefoner, Internet och communities. Den lyder som så:

Ju massivare er vilja är desto vindflöjigare Luther erhålles: Massa
Ju fler ni är desto vindflöjigare Luther erhålles: Mängd

Märk väl att det inte finns någon slutsats i denna teori vilket ger att man aldrig vet någonting säkert om mig. Med andra ord om vännen Kenny vill att jag gillar kött så gör jag det. Om bekantingen Izzy vill att jag ska doppa huvudet i en hink så gör jag det. Om vännen Stu tycker att jag stinker så tycker jag att han stinker…

Ni ser möjligheterna är outtömliga
– Men…!
– Inga men. Från och med nu har jag en personlighet som är lika djup som en vattenpöl, vilja lika stark som sytråd, emotionellt själsliv som är lika intressant som en programledares och ryggrad som en amöba…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

13 Replies to “Ähum…”

 1. Jag tror det har sagt förrut, men shit vad du skriver i samma stil som Sture Dahlström. Gå genast till biblioteket och låna en bok av honom.

  Fantastiskt!

 2. .oskar jag har faktiskt läst lite av hans alster. Var det du som rekommenderade honom på “SL-kontrollanterna…” tiden? Han skrev skönt som fasen. Kul att du tycker at det är i samma stil Det är stort för undertecknad.

  *bugar så djupt så at jag hör ett oroväckande knaaak i rygslutet*

  – wtf! är jag så gammal så att kotorna börjar lämna skeppet?

 3. danne Luther håler på och strecha och värmer upp för en comeback i någon grannblogg. Vi på sugBloggen gör allt för att få första exklusiva med honom.

  det ser bra ut men man vet aldrig med honom

 4. Jag är bakis som en Brittisk Hindu idag så när jag hade läst klart det du skrivit så var jag tvungen att lägga mig en stund, ska göra ett nyktert och seriöst försök en annan gång.

 5. Modesty aj aj…visste du inte att man inte ska hänga på SugBloggen när man är bakis? Fy fy!

  *viftar strängt med fingret*

  ta en backer-normal-återställarizer och kom tillbaka med friska ögon, mjuk inställning så kommer du att se världen med en annan attityd 😉

 6. Bettan du vet att “hittar” rätt det där 😉

  Annika&Saga därför att de som skrev den är…öh… Douglas Adams borde petat ned Tolstoj den stollen, sture med. Undertecknad gillar inte listor (så länge jag inte är högst upp kicking down då…;)

  Nini huuuup!!

  *röööööööööööööööööööööddddddd*

  tomaterna i salladen tittar ogillande på mig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *