Hur får man för sig att överhuvudtaget börja med sådant?

Det är socialt!

– hur kan det vara socialt? vad i består det sociala i att med fula kläder stå i ett rum och göra samma konstiga rörelser som andra missanpassade individer?

Det är avancerade movs!

– hur svåra är de? gå rakt fram, stanna på stället, vinkla upp höger fot, knyck med nacken till vänster, ned med vänster fot, ut med armbågarna, vrid ett halvt varv, gå bakåt 4 steg…och alla ska göra det synkront. människor eller maskiner?

Whats the payoff? Blir man svettig och sugen på någon i pöbeln för att han/hon gör det lite liiite läckrare än någon annan. Kan man bli en stjärna på squaredans. Vad heter världens bäste squaredansist? Är det något man vill bli ihågkommen som.

r.i.p
Krister “the klack” Bengtsson
Han levde för squaredansen och gjorde mycket för rörelsen(!)
Ingen kunde röra sig och leverea som “the klack”. Nu dansar
han i himlen med de andra.

Och vad är grejjen med cowbojstilen?
Och den lilla snusnäsduken runt halsen?

9 Replies to “Squaredans…”

 1. Haha, jag vill lära mig square dance! Det ser riktigt kul ut ju. Kan ha något att göra med min fascination för en grupp människor med synkade rörelser – det är magiskt!

 2. londongirl hehe…fyrkantigt that is 😉

  sockerdricka ? que? vill lära sig squaredans?

  ???

  ??

  du ser bara en massa frågetecken…

  😉

  danne ja…och det är väl det som gör en värld 😉

 3. När jag gick i högstadiet hade vi en aktivitetsdag som innehöll två saker. På förmiddagen (då menar jag HELA – fram till lunch) så dansade vi Squaredans. Efter lunch dansade vi något annat vettigare, vad det nu var.

  Att vi dansade Squaredans överhuvudtaget berodde på att kemiläraren brukade dansa det ett par gånger i veckan och skolan tyckte att det var en utmärkt idé att han skulle lära oss elever det.

  Fy fan.

  “Swing your partner”, “Swing your corner”. Är de enda “kommandon” jag minns. Snurra partnern och snurra den som stod bakom en.

  *ryser*

 4. Jag håller på med squaredans och det är både gymnastik för hjärnan och hjärtat. Ka dansas av alla åldrar. MAn behöver inte ha någon speciell partner, kan dansas tjej/tjej el kille/kille utan att det verkar misstänktsamt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *