Fan det börjar bli en skön stämmning här på sugets högborg. Detta föranleder oss till att dra igång ett gnälltåg. En sugfest. En karneval i två dygn. Där det är lågt i tak och inga jävla klackar på parketten. Den som vågar ha sådana på sig riskerar att få ett önt öga riktat emot sig. Fan i värsta fall till och med ett ont öga att rikta med.

Vad är då en Sugfest®?

Jo serru på den festen tar man med sig ett gnäll eller ett sug. Det kan vara lokalt, globalt, universiellt eller till och med introvert riktat. Några exempel: fan jag hatar mina grannar, fan jag hatar världen, fan jag hatar universum och den introverta jag hatar mig själv.

Och vad är syftet?

Inget alls, annat än att det måste vara nyttigt att spy ut gallan så att den inte äter upp en innifrån. Binnikiemask de luxe liksom. Kom hit och spy galla! Öppet för alla!

Dresskod?

Ja damerna ska sitta näcka framför datorn och herrarna kan dra åt helvete…haha..öh. Dresskod? Vad är det för en jävla fråga? Jag skiter väl i vad du har på dig. Sitt i dykardräkt om det är din fetish. I dont give a fuck.

Och hur gör man rent praktisk?

Man listar upp sina sugsaker (går bra att göra det på papper innan så att man känner att det är ett bra sug som man ämnar delge världen) . Klickar på kommentarfältet och skriver ned ett valfritt gnäll/sug. OBS! Strikta regler man får inte copycutta någon annans gnäll. Vi strävar efter unikum här. Och man får endast skriva in ett gnäll/sug. De som försökar langa in fler uppmanas att starta egna bloggar och skräpa ned där. Vi vill ha det rent här. Vill man gnälla i grupp är det också välkommet.

Men jag har ingenting att gnälla om?

Det har du visst det! Vädret, maten, teve, Shirley Klamp, gör om hemma programmen, vägsaltet, politiken, telia, kärnkraften, äckligt kaffe, blöjbyten, reklamteve, biosalonger, kommunalt färdmedel, barnvagnar, barn, gamlingar, sjukhusen, polisen, myndigheterna, byråkratin, kortspel, ruttna ägg, Ikea, grannar, passerat datum på mat, Magnus Uggla, pressad potatis, kall pommes frites, ssu, varm jävla sallad, ormar, skalbaggar, ozonhålet, marsmänniskor, saltvatten, radioprogram, turister, advokater, Bredbandsbolaget, parkeringslisor, blödande tandkött, kassa filmer, valet, klåda, båtfolk, älgjakten, hål i strumporna, blödande magsår, idioten i kassan, tuggumi, fis i hissen, aktivister, bruna bananer, skottår, knätofsar, nyckelharpister…….

Andra bloggar om: , , , , , , ,

89 Replies to “Sugfesten eller Gnällpartyt2006”

 1. Och jag hatar att folk alltid ringer på mobilen först även när man har ett fast abonnemang. Jag har så satans dålig täckning på mobilen både på jobbet och hemma så jag använder den nästan aldrig och ändå är det den folk ringer på i första hand. Vad är det för fel på gamla hederliga stationära telefoner, va???

 2. dom här jävla bloggarna! jag hatar bloggar! dom tar tid att läsa, man blir engagerad i folk man aldrig har träffat, man blir glad om dom skriver kommentarer och fan och så.

 3. Zeroed de kan flyga till mars, men inte bygga datorer som inte krånglar. Själv har jag suttit hela jävla helgen med att installera om min pc. ska det behöva ta 48 timmar och få igång en dator?

  Axel JAG VET!!! Som hardcore grovsnusare (portion…för man vill ju inte bli smutsig om händerna) är detta droppen över iet. De får skatta upp husen, höja mjölkpriset och what not…men höja snuspriset? va fan det är väl ändå att slå på ..öh…oss ..som slutat röka.

  Los Angeles …haha och jag misstänker folk som inte gnäller för att vara suspekta. för så jävla bra är inte allt 😉

  Axel…hey Axel…kom igen, det är fest, vi ska garva..öh gnälla, vara på dåligt humör, peka finger på saker som suger…men hoppa på varandra gillas inte. Personligen skiter jag id det , men Lennart the Blogger tycker att det är lite obehagligt 😉

  Andreas UPC suger getost och balle samtidigt!

  Anonymous cyklar borde i lag förbjudas. Läs den kommande posten “lokal kriminalitet lönar sig…”.Cyklar, polser och grannar i en jävla härva.

  Heidi varför kan inte världen vänta på en, så att man hinner sova ut. Jag hatar att allt alltid ska ha en tid…vafan jag vill komma och gå som jag vill.

  Skogan hahaha…störd! Vad är grejjen med bananer för övrigt? vad är det för en ful jävla frukt? Som alltid ruttnar…innifrån till råga på eländet. Jag lovar det gör den bara för att jävlas så att när man öppnar upp skalet fint sugen på banan så är det bara en massa mojs.

  Anonymous oh….my god! är det så lilleman kommer att göra!!!

  Cilla och en annan sak med hörlurar. varför får man inte provlyssna med dem i affären? Hur ska jag veta att zenonn X14 funkar fett till min iPod?

  Redmosquito bra strukurerat gnäll vittnar om insikt och mognad. Gahh! I hear you1 Jag brukar ha en stående fras vid case 2 “Om du inte märker det så är jag av materia och det är därför du inte kommer på hur mycket du än knuffar på mig. Knuffas du lite till så ska du se att i denna materia finns det explosiv energi oxå!” Då brukar idioten backa undan.

  El_Pedro hos oss lyder regeln DD ( Diska Direkt). Det sura är att det är jag som har kommit på den obriljanta iden. Gahhh.

  nina jag hatar oxå att ingen hånglar med dig. Lennart! Se så, gå och hångla med Nina!

  Saint halmesyrer är så jävla fräckt! Regna eller regna inte. Va fan ska jag göra med dugg?

  sockerdricka hehe…för ett tag sedan var det ett pucko som skrev en lapp på vår Coop-anpassade stationsvagn. “Jag råkade köra på din bil med ett släp, jag ser ingen skada men du kan ringa på det här numret 08-111111 typ”. Schysst tänkte vi. Jag och frugan kollade med lupp på volvon, såg ingen skada. Men tänkte va fan vi ringer och kollar läget… Och kommer fram till en fax…vad där det för jävla fasoner?

  Erika Visst är det en rättighet ( eller borde vara det) att man ska kunna konsumera sig lycklig? Va fan jag vill också ha en plasmateve – men tycker min ekonomi det? Den skrattar varenda gång jag går till bankomaten.

  stojg Snor. vad är det för ett jävla påfund? Vi har nog med finnar, varbölder, ofrivilliga systemtömmningar…ska nu näsjävlen få för sig att rinna också. Och det alltid när man går på middag, bio eller något annat där man inte vill sitta och snörvla eller snyta sig.

  Stefan ja…visst finns det…Va fan! dte är ju jag själv ju. jag hatar folk som inte kan komma ihåg mig eller mitt namn. Varenda gång man träffar dem ser man hur hjärnan febrilt letar efter info om vem man är!

  ullis vad för skumma vinterspindlar har du bekantat dig med? Här på söder är de hårt gömda. skulle jag se en spindel sitta på min sadel skulle jag bita den i låret. Så att den blev en manspindel…och fick mina krafter…

  Madelene det är aldrig bra läge helt enkelt. Folk borde inte har fester som börjar…bara ha drop inpartyn. då kan det inte gå fel…

  anna cyklar som låter. Vad är det för en poalre som “råkade”. Man råkar inte.

  ElLazaro vi har öppet hus. ingen kod, fri entré. kul att e dig här i gnällbältet

  Maria Precis min åsikt. Det är för mycket consensus ( och innan någon lexicon fetitsicht(?) hoppar på mig, jag stavar concensus med C!) tänk överallt. Våga vara ovänner. friskar upp i ett sällskap. Nervigt, spännande och kryddar upp kvällen.

  frollen gråa, fula och skithårda. Speciellt om man inte hittar bromsen på rollerbladsen!

  Madelene fast värst är nog ta mig fan teve 4. hur mycket reklam kan man klämma in per kvart liksom?

  BETTAN man borde köpa en flaska gammal juice och ställa den i “fiket” och märka om datumet. Och tipsa “jagärsåsugenpåjuiceochförsnålför-
  attköpaegen” om att det finns gratis juice…

 4. Hörru Stefan! Du missade lisa! Varför kommenterar inte du henne? Jävla lallare. Komma här och dra igång en gnällfest och dissa så där.

  Lisa! Ryan Air suger! Folk som inte plockar upp bajset från sina hundar borde man stalka och sätta sig och skita direkt utanför deras dörr. det kräver i och för sig planering alltid ha med sig muggpapper i ryggan men det kan det vara värt om inte annat som ett statement. skiter du i skiten, så skiter jag!

 5. Jag vill gnalla pa folk som gnaller over saker de gor sjalva.

  Stefan said…
  elin jag håller med. Man lägger ned sin själ i en kommentar hos någon och den personen behandlar en som luft – bloggluft…

  Du svarade aldrig pa min kommentar ett tiotal inlagg bakat Mr Sugblogg! Shaaaame on you!!

 6. helvete ahhh… jag hatar när saker exploderar i ansiktet på mig själv!

  *pyyyysssss*

  BOOOOM!!!

  busted! åh jag suger

  straffet? ingen alls jag likt ministrar går fri

  *visslar*

  😉

 7. Jag hatar alla som sköter sitt jobb förjävla illa. “Alla gör så gott dom kan”..i helvete heller. En del människor borde få BETALA för att få jobba eftersom de ställer till mer problem när de är där än om de vore hemma. De borde få sparken omgående. Eller arkebuseras. Eller åtminstone få ett lass hönsskit levererat i sovrummet.

 8. Jag gnäller på i min egen atmosfär… Besök min blogg så ska du se på gnäll… Detta inträffar dock inte förrän senare idag när jag avverkat min arbetsdag. Tack för inbjudan!

 9. Shit nu kommer jag försent hit och jag hatar att komma för sent övht. Svårt att bara välja ett gnäll….men då får jag ta det senaste….Det suger att sitta och åka bil i flera mil upp till Dalarna och tillbaka och det regnar hela tiden! Varenda mil varje timme, bara regn. Hur mycket regn finns det egentligen?

 10. Fnn..tanjentbordschhelvete..har faschnat med tungan…kan någon komma och hjälpa till lite har…sitter sedan 2 i natt….

 11. Jag hade laddat upp för ett rejält gnäll här igårnatt när jag kom hem från krogen, men så funkade inte sidjäveln. Så jävla dåligt, och nu har jag glömt av vad jag skulle gnälla över och är bakfull. Helt jävla värdelöst. Fan.

 12. Stefan anonymtaktiken var en ny upptäckt. Väl värd att prövas!

  Det suger att vakna med en helvetes huvudvärk och se dagen försvinna i en bubbla av migrän. Suger.

 13. Jag har inga pengar alls nu. -99 kr på kontot och inte ett öra i plånkan. Jag har huvudvärk och toaletten är upptagen.

 14. Jag avskyr det faktum att alla tar för givet att jag är gay, när jag är helt straight, vilket gör allt så tokigt svårraggat. Sen avskyr jag det faktum att jag inte kan ragga över huvud taget, så även om folk inte trodde jag var gay (vilket jag alltså avskyr) så kunde jag ändå inte göra något vettigt åt min avskyvärda singelsituation… Se där, jag kan också gnälla *stolt*

 15. Jag måste gnälla lite på mig själv. Jag pratar alltid före jag tänker efter.

  Som den där gången som islam kom på tal när jag pratade med en ny bekantskap, och jag gnällde att jag ogillar islam eftersom islam förtrycker kvinnor (ja, det tycker jag!!!!), och min nya bekantskap säger: “jag tycker islam är underbart, islam ger mig lugn och frid”. Hur *** kunde jag ha vetat att denna person var en rysk tatar, hon såg ju nordisk ut!

  Eller som den gången, när jag irriterat sade att präster är ena moralens väktare, och den jag pratade med sa “mina båda föräldrar är präster”

  Eller som den gången, när jag sa att det finns för mycket religionsundervisning, och den jag pratade med visade sig vara blivande religionslärare.

  Eller som den gången, när… ja, ni inser mönstret va?

  Som mamma brukar säga: “man sa undvika att prata om religion och politik”

  Å andra sidan är religion och politik ungefär det enda intressanta man kan prata om.

 16. Här på Gotland frodas spindeljävlarna fortfarande. Igår när jag skulle åka och köpa tröstpizza för att muntra upp mig efter högskoleprovet, så satt det en jävel som byggt ett nät på min cykel igen! Cykeln hade stått där i 2½ timme! Jag fick snällt gå (dom hela 200metrarna!) eftersom jag är hysteriskt rädd för spindlar.

  Och jag hatar att konservatorprogrammet i Göteborg ska vara så nazi och ha jättejobbiga krav! Och nu är jag lite upprörd över att person jag kommer bra överens med ska hänga i Stockholm i helgen och jag inte har råd att åka dit och hälsa!

 17. Jag hatar hatar hatar HATAR folk som utnyttjar särskrivningar! Till och med offentliga företag och dylikt använder sig av det. Typ “mat säck” eller “telefon abonnemang” eller “svensk engelsk ordbok”. Gaaah! Jag önskar död och förintelse till er, era jäävla slarvpottor! För det är tamigfan slarv att inte kolla upp att man skrivit vettigt och rätt innan man publicerar skiten. I hate it.
  Jag är också arg på kukhuvudet som stal min cykel för några veckor sen. Den var låst! Med dödskedja! Den var gammal! Hur tänkte du?! Dessutom blir jag ond på försäkringsbolaget som inte kan förklara för mig när jag får ut pengar på försäkringen. Damn you.
  I övrigt vill jag bara uttrycka min glädje över den här idén om gnällparty. Gnäll for the win!

 18. Hallå hallå!!!

  Fan vilket tryck det var här då. Jag visste väl att gnällbältet sträckte sig över hea riket!

  lisa Sorry min vän. jag såg dig inte. får skylla på att det är så mycket folk här. Ja du datorer är ett jävla gissel, speciellt de med tangeter som har en egen vilja.

  Fransk Manikyr fan nu förvirrar du mig. för många negationer i meningen…

  *korkar upp en drink*

  skål ta mig fan, ja vad ska vi säga om folk som inte gillar att gnälla? att något fatts dem? att de inte är riktigt friska?

  Anonymous jag hatar folk som ringer på mobilen och sägerr “ring upp mig” bara för att man har företagsmobil. vad är det?

  Antira jag fattar inte de som har tid att blogga hela dagarna. hur gör de. jag vill oxså sitta framför blog hela dagen. hur kul är det att veta att det finns 50 miljoner bloggar?

  Grodan när folk säger till mig “jag gör så gott jag kan” så brukar jag svara ” och du menar att detta är gott och att du får betalt för det?”

  Hönskit? Hahahahahaha

  Anna Hertzman ahh…en cliffhanger gnäll. Bara du kan komma på det! 😉

  har du lust att ta hand om musiken? Knuffa undan Danne, han diggar bara Uggla och det går bort.

  Josh konstant karneval hos dig. jag är fortfarande sur över att din blogg är snyggare än min.

  londongirl haha…varenda gång jag åker upp till dalarna så funderar jag på hur många träd det finns. Säkert en miljar gånger mer än regnet. Och vi vet ju att träden är hemvist åt alla ohemula skumma kryp…

  *ryser*

  ElLazaro hörru kompis, ska du inte ta och dra i dig några koppar kaffe nu. Börjar bli pinsamt.

  alex blogger är skit! funkar aldrig när man har något att leverera. förmodligen programmerat av några taskiga micrsoft människor.

  frollen Gaaaaa! I know. på något makabert vis fångar de programmen mig också. Och va där grejjen med att det alltid är en ny frissa som är progamledare? Och vad är det för fel på de som ringer in och gissar fel.

  bnanapja – hur svårt är det?

  elin huvudvärk suger ost. varför kan man inte få värk i någon obetydlig kroppsdel istället? som lilltån eller örat?

  nina om nu banken tillåter -99, varför inte -299?

  Daniela och jag pratar samtidigt som jag tänker. alltid lika spännande att se vart de leder mig.

  switchbitch men någonting som jag stör mig på är att man inte är gaymaterial? Vad är det för diss. Jag pratade med en gaypolare för några år sedan, och frågade om han tände på mig.

  -nä, du är inte min typ?

  SixesAndSevens va fick inte du inbjudan? LENNART! Varför har inte SixesAndSevens fått en inbjudan?

  ullis vilken turbospindel det varekar va. bygga bo och allt på ett par timmar? Och varför finns väl inte en sund jävla fluga ute så här års. Nä enligt min meninge verkar det vara em efterbliven spindel och sådana kan man inte annat än fnysa åt!

  *fnyyys*

 19. mikebike Mike!!! Som vanligt pricksäkert…men vad är det för fel på karbonkopian i stolen bredvid?

  “Jag vill också ha skägg man kan inte så jag har små stänk i hakan….”

 20. fan! nu är det dött här. Finnsch det inget att gnälla om ?

  jag tycker att de schom inte gnäller utan bara är tillf…tillfre…äh…nöjda med allt är ena riktiga meschar…

  *hick*

  HÖRRU LENNART….DET VERKAR VARA SCHLUT PÅ BÄRSCHEN!!

 21. Menar du att Lennart och jag är sist här på det här partyt?

  Vadå såg inte mig? Har jag blivit osynlig kanske…..känner mig riktigt gnällig nu alltså.

 22. om nån har lite vodka så kan jag blanda ordning lite groggar.
  men fan vad jag hatar reklam! sitter och tittar på TV och jag orkar inte me’t!

 23. Hatar folk som står för nära bakom i köer, typ flåsar en i nacken, det går inte fortare, försöker de morpha ihop sig med en och gå före i kön? fattar ingenting, mongon är de iaf!

 24. londongirl det är dags att gå hem nu…Lennart har lagt ned för länge sedan.

  Jag hatar när fester tar slut och man själv vill fortsätta…;)

  Veronica efterfest! efterfest! efterfest!

  couch-kitten något fel är de på sådana individer som inte förstår det där med personlig space.

  det är då man släpper en sbd och högt säger…va fan! står du här och stinker. så jävla äckligt!

  Anonymous i vanliga fall tycker jag att måndagar är en smule bättre än andra dagar i veckan men inte nu…klockan 06.24.

  Speciellt inte då man vaknar lagom för att se slutet på kalkonen “king Kong på 3:an…

 25. Jag kan inte gnälla som Stiffe. Det känns inte som att jag hittar dit idag. Att regnet pissar ner och att duschen snart har kalkat igen återigen är ingenting som stör mig. Jag gnäller inte ens över det. Jag gnäller inte över att jag har ont i ryggen och ner i benet och inte heller att jag hatar att diska tio timmar på jobbet och sedan gå rätt hem och ställa sig. Nej, jag gnäller inte över det.

  Varför borde jag gnälla? Jag trampade på chiffongtyget runt sängen igår så den flög av sina små fästen. Inte gnäller jag för det. Nä… Räkningen som inte blivit betalt fungerar inte och inte heller har jag fått någon ny räkning. MEN inte FAN GNÄLLER JAG FÖR DET!!!

  Nä… När man sitter här på sina rosenblad och lever goda livet så lär man sig att inte gnälla…

 26. Anna Hertzman, Lunatrixx, studiomannen have no fear som man säger i filmerna…

  gnällfestivalen kommer tillbaka snart. det känns som om det är en årligen återkommande tradition…

  Sugteamet ska bara utvärdera, se hur vi kan tjäna pengar på detta och sedan återkommer vi. Häng kvar!

  😉

 27. Känns som jag kommer åt helvete för sent… men jag vill gnälla!! Så när drar nästa gnällfestival igång???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *