Kvinnors handväskor är i mångt likt Ford Prefekts handuk i “liftarens guide till galaxen”. Vad du än behöver, när du en behöver, kan en välutrustad kvinna rädda livet på dig om hon har en väl underhållen handväska. Kolla min morsa, när som helst var som helst kan jag fråga om tuggummi, halstabletter, våtservetter, tandpetare, tandtråd, plåster, telefonkort, brödbit, kakor…det som finns i en välsorterad dagligvaruhandel saknas inte i hennes väska. Jag går vilse bland min dator och mitt anteckningsblock i ryggan min. 2 saker. Och jag hittar inte någotdera av dem.

Det riktigt skumma är att väskan i storlek är en aning mindre än min ryggsäck. Det verkar som om det finns någon dimension som endast damväskor har access till. För endast det kan förklara att hon kan dra upp ett badlakan om jag skulle behöva det.

En annan sak som är märklig är att om kvinnan ber en man (ytterst sällan vi snackar par som varit gifta i hundratals år) ta fram något ur handväskan hittar han det aldrig. Även om han vräker ut innehållet över ett bord.

Däremot hittar kvinnan det enbart genom att sticka ned handen i väskan.

Något skumt sinne är det som kickar in…

11 Replies to “Handväskor…”

 1. Men visst är det bra! Jag har nog nästan allt i min handväska, nässpray till minttabletter & clementiner.. svin bra. 😀

 2. Det är lite som Mary Poppins som kan ta fram både möbler och annat kul ur sin väska.
  En kvinnas handväska har mer effekter och funktioner än en MvGyver-kille utrustad med en schweizisk armekniv.

  Frågan kvarstår dock; hur f-n gör dom?

 3. Men vadå “det bara är så”?

  Låter som när Emil i Lönneberga försöker förklara begreppet hyss; “de bare blir” säger han.

  En handväska är inget annat än ett stort hyss…

 4. bettan ..gömma saker så att män inte hittar dem 😉

  sockerdricka Magica de Hex…det är en dam med krut. Minns du spökplumpen? Vilken cool lirare det är!

  Alexandra clementiner har man bara inte. mandariner, apelsiner till o med citron. fine. men clementiner? hur tänker du då ?

  😉

  Fredrik bara senast idag grävde min morsa fram ett golden delicous äpple ur handväskan, när jag nämnde att jag glömde peta ned äpple i grytan…hur gör dem?

  Garbo eller som Freddie Mercury skulle sagt ” kind of magic” fast med toner till 😉

  londongirl maglite? en ficklampa? vad varje sann dam med mörkerkoll bör ha i handväskan va?

  Lunatrixx jag o fredik är överns om att det är hyss…inget annat 😉

 5. Det verkar som du är en av få män som faktiskt uppskattar handväskans magiska egenskaper, även om du inte har en själv.

  Min sambo har fortfarande inte fattat dealen. Fast jag alltid har psis det han frågar efter.

  Förutom äpplen, jag är allergisk mot äpplen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *