..forts KAPITEL 22 eller Allt för konsten

Jag minns att han var eld och lågor över en ny basist som han hade sett någonstans som var en talang och som skulle gå långt inom svensk funk och dansmusik. Jag vill minnas att jag sade att je… je… det krävs mer än bara talang för att lyckas, man skall också ha rätt attityd. Varenda gång jag hör hans låtar på radion idag så känns det som om jag får dessa ord nedtryckta i halsen. Anyway how så spenderade vi ett par dagar i studion och spelade in låten.

Jag tog ledigt från skolan ett par dagar för att koncentrera mig på musiken och började så smått att lära mig att improvisera svar för en massa fejkade journalister. God christ vad jag levde i en dröm! Jag borde ha anat oråd att det inte skulle gå vägen när jag fick reda på att omslagsbilden skulle vara ett svartvitt foto taget på oss direkt efter tävlingen. Jag och hela bandet var svettiga och det var ett katastrofalt foto på oss. Halva mitt ansikte var borta och slagverkarens panna var bortklippt. Och det var det som skulle vara vårt omslagsfoto! Det skulle bli för dyrt med en fotosession tyckte skivbolaget. Vilka jävla klåpare egentligen.

Det är väl klart som fan att det inte kan bli någon som helst jävla output om man inte lägger in lite arbete och kostnad i det! Hur skall man motivera folk att köpa produkten om kunden faktiskt ser att det verkar suga om produkten. Tyvärr så lever vi inte i en värld där kvalité besegrar skit utan det behövs alla nivåer för att sälja in saker också. Med det menar inte jag att det vi spelade in var skitdåligt eller så, utan jag menar bara det att hur skulle vi lyckas komma fram i den massiva flod av skit som releasas samtidigt som vår låt, om vi till det adderar den totala frånvaron av tanke, strategi och handlingsplan bakom skivan. Vem vill köpa vår skiva om det i facket bredvid vårt namn satt en platta som det skivbolaget bakom hade lagt ned lite pengar och marknadsföring bakom? Fy och fan och alla hans jävla mostrar och obskyra släktingar!!!

Fuck allt och alla och de flesta!

Följ den rafflande fortsättningen imorgon…

5 Replies to “Bitter…Jag? Ähhh!!! del 59”

  1. Det här är vettig läsning inför mitt “skivsläppsförsök”. Jag skall sätta ihop ett band för att spela upp mina låtar, känna om det är någon som gillar det och kanske därefter spela in en skiva….Det här är ju en aspekt..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *