… är för mig ett begrepp som har med sportens värld att göra. Under de sista skälvande minuterna i matchen tar en iskall/överhettad lagledare en timeout. Det kan vara för att slipa till och repetera den sista chansen eller för att demolera motståndarens flyt. Man har till och med utvecklat ett yxigt tecken för det. I den världen har det existensberättigande. Men funkar det i andra världar?

– Doktorn, en av dina patienter som du opererade för diskbrock ringer och säger att hennes arm lossnade. Vad ska jag säga till henne? Hon verkar skitarg.
– Säg att jag tar en timeout!

Skulle inte tro det va? Eller ta brandmannen som mitt i brandförloppet suger tag i teamet meddelst yxigt tecken, backar undan från branden och ställer sig med armarna i kors. Timeoutar som fasen. Skulle inte deras hjältegloria solkas direkt? Skulle de kunna ragga brudar eller släppa kalendrar efter detta?

Eller vad säger vi om busschauffören som iskallt vid Slussen under rusningstrafik hoppar av bussen. Inte för att fika, ta en pisspaus eller köpa biljetter. Timeout.

Eller kassörskan på Coop dagen innan midsommar då köerna är de längsta någonsin, som med ett yxigt tecken reser på sig, tar en zip av Lokan och tar sin lokala timeout. Skulle de 80 personerna i kön fatta grejjen?

Eller hur partnern sakta kallnar i det så kritiska ögonblick då man är en mikrosekund från orgasmen, och känner hur det knackas på axeln och när man förvånat slår upp ögonen ser man henne med yxigt tecken, begära…ja precis… timeout. Det har i och för sig hänt en gång under min ungdoms glada ( fast denna dag var inte så glad) dagar. Jag hade massvis med frågor, men hon timeoutade utav bara helvete.

Men så fort jag är en arbetskygg jävla lallande poltiker som klipper sönder kort, snor godis, golvar dörrvakter, hackar mig in i andras datorer och någon jävel ställer frågan “Va fan håller du på med?”, ja då verkar det gå hur bra som helst att glida undan med en timeout. Varför det? De kan inte bara begära timeout och så är det fint med det.

Vissa borde i och för sig ha konstant timeout livet igenom. Jag tänker främst på Bengt Magnusson ( hur i helvete kan man ha en progamledare vars röst inte hörs? Är det ironi på en nivå som jag inte når upp till?), Idolpacket (vad är det för fel på hela konceptet? tondöva kids, dumma i huvdet programledare och en jury som tror att de är så hårda) , Shirely Klamp (damen med kanal 1 som hemsida) och grannen som inte morsar när jag hälsar.

Vad betyder då timeouten i politikernas fall? Jo att de inte tänker svara på frågor. Varför inte det? Du är fan i mig skyldig att svara på varenda jävla fråga som har med ditt ämbete och ditt uppförande att göra. Om du anser annat kan du dra åt helvete. Men det är väl som vanligt att reglerna bara gäller er.

Begär du timeout för att du under avlönad tid ska sitta och fundera på hur du ska ljuga dig ut ur lögnandet du precis har blivit ertappad med? För något annat kan inte jag se är orsaken. Du spelar inte fotboll. Det är ingen jävla lagsport du håller på mig. Fan du är säkert lika vältränad som delar av mitt underhudsfett. Du kan inte begära timeout. Det är bara sportdårar som kan det. Du borde inse att din tid är ute. Så enkelt är det…

2 Replies to “Timeout…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *