Jag köpte upp ett paket plåster nu när vardagen består av chillning bland ormar, stockar och verandabyggen. Martin Timellar light. Tanken är att man aldrig vet när man får en spik i tummen, en såg över handleden eller ett ormbett av en vendettande orm som nästan punkterar foten. Klart man ska ha plåster hemma då. Tillhör varenda sunt tänkande överlevnadsmänniska. Coolt också för grannsämjan när mannen på andra sidan staketet vrålar direkt efter att man hört ”swhoosh” följt av ett dovt “bank”

– aj som satan!!!
– de e lugnt, jag har det under kontroll, vrålar man äver nejden…

…och så hastar man över med ett plåster. Grannsämja förpliktar. Om inte det innebär att man blir inbjuden till grillpartyt till söndagen, vette fan vad som krävs.

Nåväl.

Först måste man välja bland alla ohemula märken som finns, vi har bamse, pippi och disneyplåsters. Inte så tjockt cool att hala fram det till en skäggig blåställsklädd husmanswannabe. Så av den anledningen ryker de. En annan anledning är att jag är mer än 7 år…

Det fanns fortfarande en miljard varianter kvar men jag beslöt mig för att hooka upp med ett ekonomipack. Som innehåller allt man behöver in case of emergency. Det blir lätt så när storhandelstarmen kickar in. Coopskada som en polare sa. Men när jag öppnade paketet trodde mina ögon att jag spelade dem ett spratt. Jag kan inte fatta vilka storlekar som tillverkarna har tänkt att den del plåster skall täcka.

Alltså… en del plåster är lika stora som a4 ark. Vilka sår har man då? Om det finns någon som skulle behöva ett sådant, så kanske nämnde person skulle försöka med uppfinningen sjukhus istället. För att få sår i den storleksklassen måste en grissly ha klappat en på axeln lite för kärvänligt eller så har man precis lyckats hoppa undan en inte så smart robot, men fått en rispa som täcker 80% procent av ryggen. Och det lär väl knappast hända i folkhemmet?

Sannolikheten att döden den gamle hurfriske polaren är på väg att rycka tag i en är rätt stor. Ett plåster hur stort den än må vara, lär knappast hjälpa…

9 Replies to “Plåster på såren…”

 1. Sen finns det mini-plåstren.
  De tycker jag är fascinerande.
  Så små sår, som de täcker, behöver man väl inte sätta plåster på?

  Eller? 😉

 2. Småplåster är till för masochister.
  Appliceras lämpligen i stor mängd på valfri hårig kroppsdel, och dras sedan av långsamt, ett och ett.
  Förutom smärtan kan du glädja dig åt att armen (tex) efteråt ser ut som ett övergångställe.

  Lycka till!!

  // Norman B Fibbler

 3. Skönt att få komma in här o skratta litet 🙂
  Var får du allt ifrån?? =)

  Plåster ja…skulle kanske behöva ett stooort Bamse eller Pippiplåster för att lindra för kirurgtejpen jag har hemma är inte lika rolig och gör fan så ont att dra bort :/
  …fast just nu kör jag plåsterfritt 😉

 4. //Norman Fibbler fast kruxet är att det tar en sådan evinnerligt lång tid så att man är lika hårig igen när man använt dessa mikroskopiska bitar.

  Lunatrixx 😉

  Garbo jag hoppas att mina små storiesar kan vara lite “plåster på såren” 😉

 5. När jag bodde i Halmstad fanns det en man som åkte “min” buss till staden. Han hade alltid en mängd plåster i ansiktet faast alltid på olika ställen. Sen satt han och såg jävligt paranoid ut vilket jag i och för sig kan förstå om någon alltid lyckas skada honom såpass att han fick nya sår i ansiktet var dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *