En sak som länge brytt min hjärna är korv. Korv som man själv har koll på vid tillagningen är på något plan ok. Sen att innehållet till 99 procent är vatten och resten rester av en salig blandning av hädangångna stackares leftovers är en annan sak.

Men att ramla ut från en nattklubb och ställa sig i en kö, där det serveras korv av en svettig langare, fattar inte jag. Det måste bero på alkohol och att man inte fick med sig någe ragg. Typ ballens protest “om inte jag får någe, ska i alla fall magen få sig något”. Kanske en elakartad magåkomma? Omdömet är ju redan rökt, vilket de sista ragglande raggförsöken vittnar om. Och bakfyllan håller på att strecha och värma upp för en hel dags grovjobb. Ångesten…tja den smyger in vid sen lunch med ett “mors grabben…var det så smart att ragga på transvestiten…vilka tecken behöver du…räcker det inte med adamsäpple, basröst och skägg?”

Nä… då skulle jag hellre bli sedd död i ett dike än petar i mig korv från dessa osande grillwannabies. Vem vet hur de värmer sina händer under de kalla timmarna innan de djupt packade kunderna behagar dyka upp. Och hur vet man att grillen är ren? Hur vet man att den rostade löken inte är rostig egentligen? Hur vaken är ens luktcentra så att man kan urskilja det mögliga brödet, som medelst en snabb liggning på grillen får en känsla av nybakat bröd?

Och vad är det för priser? 30 jävla spänn! För en torr jävla bit bröd, gammal lök och kadaverdelar?

– ja men det är natttaxa!
– det är det inte alls, du tar bara betalt för att du inte får vistats bland männsikor under dagtid!

Det finns en anledning till varför korvarna är så jävla hårt kryddade, nästan så att kryddorna själva tycker att det är för starkt. Hur fan ska man kunna urskilja att korven är skum, när varenda smakcell får sig en dos medvetslöshet?

Sen så har vi pressbyrå/Sven Eleven och bensinmacksrysarna också. Hur galen mage har man som vågar beställa något som legat och rullat i fettbadet de snurrar omkring i. Snacka om celluliterkatalysator. En sådan korv går direkt och lägger sig på låret utan att gå förbi gå. Och den ber inte om lov. Nosiriboba.

Nä…jag skulle inte peta i mig en korv från en mack om så hela planetens väl och ve hängde på det.

– Ät korv eller så spränger vi planeten!
– Vill ni ha hjälp med avtryckaren?
– Men alla människor kommer att dö!
– Ser jag ut som en som bryr sig?
– Träden också!
– Bah…bara en massa pollen och trädmaskar!
– Och alla djuren!
– Ormar, sniglar, getinger…känns som om jag kan leva utan dem!
– Du kommer också att ryka med!!!
– Ser jag ut som om det kommer att påverka mig?

9 Replies to “Korvmoj är inge skoj…”

 1. “ballens protest ‘om inte jag får någe, ska i alla fall magen få sig något’.” – där har du en poäng! Har inte tänkt på detta förut, men vid närmare eftertanke, visst är nattkorven en tröstkorv för uteblivet ragg. Eller också beror korvsuget på att man inte käkat på 10 timmar då näringsintaget den senaste tiden varit i vätskeform och tämligen fattigt på näring.

 2. korvarna på mackarna ( Shell iaf ) kontrolleras regelbudnet för att de just inte skall orsaka magproblem och annat trist.

  så de kan kan man äta utan att oroa sig för att det skall vara skit.

  Men vissa ser lite vissna ut, inget snack om det.

  Men de där mobila langarna skall man nästan slå ned. De säljer skit, ren skit. Har blivit så übermagsjuk efter en sen natt och hjärnan var så dränkt atyt jag inte hörde hur den skrek: Neeeeeeeeeeeeeeeeeej!!!! när jag inhandlade korvajäveln.

  Usch och fy.

 3. hade en vän som skulle köpa korv, bara det att korvgubben envisades med att öppna brödet med sina bara händer (läs: pengabesudlade, pissiga och smutsiga), till slut orkar hon inte utan skriker: -en korv utan fingrar tack! Han fattade ingenting, kanske bara är vi tjejer som är så hygiennojiga?

 4. SixesAndSevens och om de sålde dem lite billigare vore det en sak men nähädå…

  Cliff Hanger tröstkorv it is.

  sockerdricka ahh…åsikter från insidan 😉

  el_pedroShell har väl den kollen får man hoppas, annars lär de åka dit så det sjunger om det. Minns sydafrika, nigeria 😉

  förstå grejjen att åka på magsjuka OCH betala för det…

  couch-kitten när det gäller hygien och crunch finns inget manligt o kvinnligt. Om så kalla mig Stefanie 😉

 5. Alltså, det är noggranna kontroller på korvarna där jag jobbar så det är absolut inte så att vi säljer gammal korv till fyllebultarna eller något liknande. Men den ligger där och rullar i sitt eget fett och är full av gud-vet-vad. Förstår inte varför man vill utsätta sig. Och räksallad? Hallå? Det smakar ju skit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *