Efter en sur blick av grannen som jag tolkade som “lite väl mycket savann på er tomt, dags att ansa lite va…” körde jag gräsklipparen häromdagen och hoppade nästan lika högt som platt-orm-fast-det-är-en-ödla epsioden, när det med ett…

*quaaanngg….thhhlliisshhliip…schlip…schlip*

…rasslade ut allehanda delar av en föredetta orm/ödla ur baksprutet på gräsklipparen. Under ett par sekunder undrade jag om det var min fot som kom ut i en sörjande form. Men det visade sig vara en lågt hukande ormjävel. Tydligen inte tillräckligt lågt.

Vafan! Om man nu hör hur det dånar kring en, och att något med ett swchoss-schwoss kommer emot en tar man väl och lägger benen på ryggen? Och har man inga ben så lägger man väl sig på mage och drar bort från farans riktning. Att ligga där och softa och hoppas på att faran skall glida vidare är ju rätt korkat.

Och vad är resultatet tror ni?
Att ormarna skall fatta vinken att dessa grannskap är inget att hänga i?
Att Steffe är någon man ska hålla sig långt bort ifrån om man e en orm?
Att jag gör åtskillnad på ödla utan ben eller orm med ben?

Nähädå…Varenda jävla kamikazeorm är nu på tomten. Som om det är ett party. Ett B.Y.O.B. Bring Your Orm Buddy liksom. Några av dem verkar vara släktingar till den hädangräsklippte stackaren. Jag ser dem ligga och lura kring hörnet. De ska hämnas. En sitter på trappan ned till källaren i värsta Bruce Lee pozen. En annan har tagit kobraläge och en tredje sitter och skallrar. Men det ser ut som om den har snott lillemans skallra och fejkar. Men jag vågar inte närma mig så pass så att jag kan utröna om det är skallran. Vi hittar den inte, men med all sannolikhet är det skallran. Den är misstänkt skarpt signalblå.

Vi snackar blodsfejd. Jag for med en rasande Volvo…öh…vänta nu…rasande fart med min Volvo… in till det lokala coop och införskaffade mig gummistövlar som räcker mig strax under öronen (vi snackar fiskarechic), och nu går jag omkring på tomten och stampar med fötterna. Men de ligger där. Helt iskalla och väntar på att jag ska softa ut i ett par Birkenstock.

Usch jävla ormar/ödlor eller som syrran sa “spelar roll om de har ben eller inte…de är ju lika läskiga ändå”…

15 Replies to “Gräsklippare gillar inte heller ormar…”

 1. Fi fan, dom där krälande grejerna är inte det minsta trevliga. Åtminstone inte när de bestämt sig för att ha party på ens trädgård eller för att mosas i ens gräsklippare.
  Uggah!

 2. Skaffa fiskmåsar och igelkottar så löser sig det första problemet. Glöm dock inte bort att Larus canus är som pesten och igelkottar är elaka typer så du byter ett problem mot två nya.

 3. Å, precis det här problemet visade de på animal planet häromkvällen. Ormar som begår seppuku. Tydligen vanligast bland de svenska sorterna, ironiskt nog….

 4. Fialicious Det tragikomiska är att de är fridlysta men det visste ine min gräsklippare 😉

  Mickey X fan man kan aldrig få vara nöjd 😉

  Erika ormar med attityd är den värsta sortens ormar…

 5. Hellre tampas jag med en orm än med dessa muterade insekter jag lyckas få in i hus och växthus hela tiden!
  Fattar inte varför de ska vara så enorma iår!

  *mutter och mera mutter*

 6. *asg’

  Ja, jag visste väl att de äckligaste djuren hade en hämndaktion när en av deras egna blivit offer.

  Därför jag haft 4 jädrans fästingar på mig, och blivit stucken av 3 getingar på mindre än 4 år.
  Jag visste det! Tack för bekräftelsen!! Och ett gurglande garv… ;-D

 7. Det är inte så kul att ha ormar i trädgården kan jag tänka mig. Men du gör ju helt rätt som klipper gräset kort. Har hört att de inte gillar det. Vill helst ligga i högre gräs…..men fattar inte dina ormar hur de ska bete sig? Du behöver igelkottar och gummistövlar mhelt klart!

 8. Lunatrixx växthus?…you asked for it 😉

  men jag håller fan med, vad är det de käkar?

  MissPezzimizt det är en ny trend bland läskiga djur, hämnas på artsläkten…

  vänta nu…är inte det kaka på kaka…art o släkte är väl ungefär samma sak?…

  londongirl mina ormar har inte alla läsken i backen 😉

 9. *ryyys* Jag frågade sambon igår om han tror att man kan dö av skräck, för om jag skulle komma i närheten av en orm i min källartrappa, choppa upp en med gräsklipparen eller höra min son ropa “maaaamma, det är en oooorm här”, så skulle jag dö. Alternativt bli galen, sådär tvångströja-style. Jag tyckte förslaget om mungon var bra. Mungor (mungos?) verkar vara sympatiska djur.

 10. Hahahah.. Åke från Åstol goes lawnmowing… kan bli en hybrid av “Jag vet vad du gjorde förra sommaren” och “Gräsklipparmannen”

  Wtf… med mina bildbyten… tyckte jag såg för charmerande och fet ut på förra … min fåfänga känner få gränser… om ens några

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *