Vi har en snubbe, vi kan kalla honom Gud (Grabben som Uppfann Detta). Han fiser omkring i tillvaron och vet inte riktigt vad han skall göra. Jag kan tänka mig lätt rastlös och med en deppig syn på tillvaron. En dag kommer han på den briljanta iden att “Vafan jag skapar en planet. Med lite hav, berg och gräs på, för det är så satans snygga färgkombinationer. Jag tror att jag gör den rund när jag ändå håller på. Vem fan vill leva på en fyrkantig låda liksom…hm undrar om inte lite blommor skulle piffa upp det hela också?”

Nöjd med sitt verk som tog honom en förmiddag att göra, softade han på en stund, kanske kollade han på en schysst video, petade sig i näsan eller spelade Playstation… vad vet jag. Nu tänker säkert någon tiden-är-linjär fanatiker att upprört säga:
– men hallå, Playstation fanns ju inte!
– kom ihåg att vi snackar om Gud! En snubbe vars fingerknäppningar till skillnad från mina, betyder något.

Men det blev långtråkigt efter en stund, så han skapade lite djur och åska och en massa annat skit så att det skulle hända lite saker. Det smällde lite här och där. En och en annan antilop blev uppätet av ett lejon, men det var fortfarande inte tillräckligt spännande. Fast frågar man antiloperna hade de spänning nog.

Det saknades något.
– Ah… tänkte han, och styrde upp en lustgård, där allting fanns. Frukter, bär, rinnande vatten och fåglar. Snyggt tänkte han och gick till badrummet för att krama svampen som man säger och därinne får han se sin egen spegelbild och kommer på snilleblixten att va fan jag gör några småkopior av mig själv, en manlig och en lite mer feminin variant, så blir det inte så ensamt längre. Låt oss kalla dem Adam och Eva.

Nu började han gilla läget, men fann att det var lite för lite Quentin Tarantino känsla. Det var inget spännande. Det saknades nerv. Vad göra? Killen skapar en varelse utan armar och ben och kallar det orm, och placerar nyss nämnde varelse i ett träd ovanför Eva, som en joker i kortleken. Nu snackar vi Big Brother varning. Kanske kan detta bli en hit. Oh vilka royaltycash vi kan dra in här…

Jag däremot, får lite Elaka Arne vibbar på snubben. Krumryggig, tänder som är en storlek för stora och en frisyr som har en egen vilja. Och så det där fnissandet genom näsan:

*hnfff hnfff*

– Ta äpplet Eva, det är ingen fara, sade ormen, fint manustroget.
Eva har inte så värst mycket val eftersom hela hennes roll och beteende är färdigskrivet sen en längre tid tillbaka. Hon tar en oskuldsfull tugga av det goda äpplet. Vadå fritt val?

Vad händer? Jo killen, mannen Gud, blir lack och kastar ut dem från trädgården och förbannar dem för evigt. Här skulle historien kunna bli intressant och värt att följa. Men icke. Vad gör han? Jo han tycker att lösningen på problematiken är att vi alla för evigt är fördömda, och endast genom en blind tro på honom skall vi (kollektivt) förlåtas på den yttersta dagen.
Vänta lite! Håll i käppen! Förlåtas för vad? Och vad hände med Adam o Eva… är de ute ur bilden nu? Snacka om från huvudroll till biroll till ingeroll. Och vadå ska alla ormar straffas för ärkeormen no1?

Det var ju han själv som kom upp med plotten. Hur vart jag skyldig? Och var i helvete var facket när man bäst behövde dem? Såvitt jag minns var det ingen som frågade mig, huruvida jag tyckte att det var en bra idé att Eva skulle käka äpplet. Jag tycker att äpplen är trista…päron däremot mmm… Vilka jävla options hade hon egentligen? Det är liiiiite för banalt, det är fööööör enkelt… det är helt enkelt för jävla korkat. Inte ens Hollywood skulle komma på en så här korkad ide och tro att det skall bli en kvartersvältare. Framför allt kan man inte göra en tvåa på det. Vad skulle den handla om? Vad skulle den heta, ”Mänsklighetens strävan efter fullkomlighet, del två” eller ”Förlåt oss, the sequal”, ”Eva äter ett äpple till” eller “Eva, ett päron till morsa”?

Visst, kyss mig långsamt där solen har svårt att skina.

Och historien med Jesus sen? Det är nästan som att sparka på en liggande men jag kan inte bara låta det passera obemärkt.

Om jag hade en son, och visste, eftersom jag är rätt så allsmäktig och allt det där, att det inte vore så knivskarpt att skicka in honom bland ett hav av konstiga prickar som skulle spika upp honom på ett kors bara för att han var en schysst snubbe i största allmänhet och tyckte att vi alla skulle kunna vara polare, så skulle jag inte peta dit honom i första skedet. Nosiriboba! Lite jävla sunt förnuft får man väl kräva! Speciellt av en som anses vara ansvarig för alltings existens. Vad är det för en jävla klåpare till farsa egentligen? Jag vet inte riktigt vad jag skall tro. Men jag är böjd att sätta mina sista slantar på att hela tillvaron är ett stort jävla skämt, och att det en dag kommer att visas på i Blåsningen på TV 3.

12 Replies to “Hur smart är gud egentligen…”

 1. Jag efterlyser också en religion som grundar sig på lite mer realistiska händelser, typ aliens och sådant…
  När jag kom till Japan och fick höra den japanska versionen av skapelseberättelsen, så skrattade jag högt, men den kristna versionen är minst lika banal.
  Japans skapelseberättelse är ändå ganska cool eftersom den nuvarade kejsaren är i rakt nedstigade led från solgudinnan som skapade Japan, – det finns faktiskt folk som tror på det. Hujedanemej.

 2. Dagens fakta: Bibeln förtäljer inte att frukten som Eva åt av var ett äpple.

  är persika en frukt?
  Det kanske var en persika.

 3. Tycker att de flesta religioner liknar det där lilla skåpet i MIB där Tommy Lee Jones har en liten beundrarskara.
  Om det nu finns en Gud så faller ju det där med fri vilja på en gång. Å andra sidan om det fanns oinskränkt fri vilja så borde man ju kunna nå enkel fram gång på det enklaste sättet utan problem, nämligen genom att välja rätt föräldrar. Men det kan man ju inte heller göra, vilket skulle tyda på att Gud finns, eller ….?
  Ä fan skit i de teologiska funderingarna, ta och gör lite vin (eller bira) av vatten, lite bröd å fisk (eller jordnötter) av vad det nu var man gjorde det av och sparka av dig skorna slå på TV:n och kolla på lite fotboll ikväll. Strosa sedan hemmåt, eller bortåt i sommarnatten gnolande på en liten sång istället för teologi.

 4. asså de här me religion… känns så jävla see thru! det mesta har idag bekräftats: jorden är rund, solen cirkulerar inte runt jorden och männsikan är sprungen ur ap-släktet (bara där så faller ju hela teorin om eva o adam). men ingen har väl ändå bevisat att gud existerar! (varpå någon religös person utbrister att “Gud finns överallt omkring oss!!”) som att människan inte står ut med tanken på att det inte finns en högre makt att förlita sig till. att vi alla till syvens och sist bara har oss själva att lita till.

 5. näääää. nu är mina religionskunskaper lite rostiga, men jag vill minnas att den där ormen kom från andra sidan så att säga och att gud sa åt adam och eva att låta bli äpplena för att de skulle vara lyckligt ovetande så att säga. innan hon åt äpplet kan man inte säga att vi hade någon fri vilja direkt, det är som att säga att en nyfödd bebis har en fri vilja. I teorin möjligen.. men h*n vet ju inte ett skvatt så hur ska man ha en fri vilja då?
  alltså, när ormen (som var dum) sa åt eva att äta frukten så gjorde hon det eftersom hon inte visste bättre. hade gud sagt att det finns en dumming som tänker lura er så kanske hon hade varit lite mer på sin vakt. (jag måste sluta nu, jag snurrade vidare i min skalle till en rubrik om linda rosing där hon blev övertalad att kokain inte är farligt. *overload*)

 6. apaneseviking aliens? fan frågan är om inte jesus var en alien. komma där och glida på vatten, fixa vin av ingenting och så…;)

  nobrainnopain precis min teori i ett nötskal…är det ok att vissla på melodin till “always look at the bright side of life” ? 😉

  välkommen btw

  Twinkle det smuttaste argumentet är att vi inte kan förstå allting. Snacka om att slå undan benen på frågor som är högst relevanta.
  -Är gud en snubbe eller en donna?
  -Gud står över sådant
  -varför tillåter gud ondska
  -guds vägar är outgrundlige

  säger vem?

  La Reina “hade gud sagt att det finns en dumming som tänker lura er så kanske hon hade varit lite mer på sin vakt”…men varför gjorde han det inte då?

  nu blir han ännu mer elak 😉

  smultronpaj 😉 hehe och tack

 7. Bästa versionen av skapelseberättelsen ever. Spelutvecklare som man är uppskattade man särskilt detaljen om Playstation.

  Kuriosa, dock, det är tydligen allmän uppfattning hos bildade kristna att ormen var en helt vanlig ödla men den blev likt alla andra offer för guds plan och fick plikta med benen. Eller som det stod i 1 Mos 3:14 (ja, jag slog upp det) “… På din buk skall du kräla och jord skall du äta så länge du lever.”

  … Men sjukt bra skrivet, på denna post och andra. Kan man hoppas på ytterligare återgivningar av myter i fortsättningen?

 8. Kan det hela bero på… *trumvirvel*… FELTOLKNING av bibeln?
  Bättre att läsa Zecharia Sitchin’s tolkning av de gamla sumeriska texterna som bibeln grundar sig på. Mer space:igt och mer trovärdigt.
  “Den 12:e planeten” rekommenderas starkt. Puss i ljumsken/ Jacobi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *