ElMango har gjort det
Theresé har gjort det

vad vadå…flämtar publiken

Jo serni. Fipplat ihop en lista på gillar/ogillar mat. De som hängt med ett tag här vet att jag är ovän av listor (om inte jag befinner mig på toppen av dem och är fullt upptagen med att kicka nedåt vill säga…då endast då gills listorna). Annars fuck´em liksom.

Men mangomannen fick mig att fundera på vad jag ogillar och vad som faller mig på läppen. Inte särskilt mycket. Jag tycker att mat är ngt som tar tid och är allmänt ohemult ® ™.

Häromdagen klev jag in med ett vad blir det till middag, kvinna!

…och innan någon med förkärlek till röda strumpor upprört sväljer hårt och letar efter mailprogrammet för att bomba mig med mail, vill jag klargöra att jag visst lagar mat, sitter i baksätet när vi cruzar familjevolvon, lagar kranen, tvättar kläder, byter blöjjor på den lille och är för det mesta rätt så 2000-tal i mitt umgänge med kvinnor i allmänhet och frugan i synnerhet. Fuck jag går i byxor av gammal vana bara.

Det var inte jag som talade. Det var hungern. Och hungern vet vi är rätt så ocivilicerad. Fan jag är glad att jag fick ur mig både konsonanter och en del vokaler. Hade hungern fått bestämma hade det bara blitt:
– ourhgggaaaahhhh!!!

Min bättre hälft kvittrade från köksregionerna
– det blir fläskgryta
– mmm…smarrigt!

Och?

JAG ÄR VEGETARIAN…eller låt mig omforumerla mig lite här. Lyxveggo. Käkar-inte-kött-harry. Gräsätare. Tuggar sidleds. Krama-ko-Kent. När Danne ett otal antal gånger med piska och morot försökt få mig att käka fina biffar, fläskiga fläskotletter och annat köttaktigt, har jag slagit bakut och med knuten näve, sagt att jag inte äter kött och att jag hellre kliver in med badbyxor på ett nudistläger än petar i mig något som har haft en morsa och en farsa.
– ja men du käkar ju korv!
– visa mig korvens farsa eller morsa och jag slutar on the bums!
– men vad är det för ett jävla argument?
– ett argument.

*knäpper med fingrarna*

– du där, ja jag talar med dig, du är väl servitör…eller har du bara en ljus skjorta och ett förkläde för att det är inne? Mmmm…just det tänkte väl det. Har ni något som inte är dött här? Vegetarisk lasagne? Visst det går bra och snåla inte med bechamellen. Seså…stå inte här och dröna.
– men för fan Steffo, visa lite respekt.
– ja ja…jag ska tippa honom bra. Var var vi någonstans…

Så för att göra en lång meningslös historia lite kortare… jag gillade inte kött fram tills igår och inte heller innan dess. Men har på gamla dagar inte bara lärt mig, det vattnas i munnen när jag ser en gris glida förbi. Korna fattar inte alls varför jag hänger på deras bondgård. Om de bara visste att jag väntar på att de ska falla down. Och om de anade att det som putar i min innerficka är ett bärbart gaffel och knivset…

och idag blir det fläskgryta med ananas till lunchlåda…eller som frugan säger; solgryta…

22 Replies to “KöttCHOCK”

 1. aw tack vi blir fan tårögda jag o bloggen. det är en stor dag.
  vi ska bli fulla som fackpampar på kick-offen med slipsen runt huvudet och svettpärlor vid tinningen 😀

 2. Visst sviker du Saken. Men ett plus för att du blir sugen när du ser kossor på ängen och grisar i hagen. Då är du iallfall en värdig köttätare. Dom flesta köttätare brukar inte vilja veta varifrån köttet kommer och det verkar finnas en effektiv förträngningsmekanism på det området.

 3. marij ta en sup för mig också. Slipsen har jag redan tagit av..för här ska festas…vankas det månne fläskkotlett?

  Thérèse min devis är ska du göra någe gör de fullt ut. Som veggo var djur en blind fläck i mitt synfält. Som Asätare är allt som har armar, ben och föräldrar en energiresurs.

  och innan någon vrålar kannibal. gränsen går vid människor. så då vet ni det.

 4. fast det som är i korven har ju också en mamma och en pappa, omman då räknar med att hela kossan/grisen/ankan ska räknas, dvs även deras mular, näbbar och svansar. men wtf, kör på! 🙂

 5. Äntligen gör grottmannen entré i Steffos liv. Så nu äter du Denniskorv och Solgryta!!!Att det var så enkelt att dupera Dig till att äta kött. Jag skall bjuda in dig till en middag med JanneLångbenlever eller varför inte lite Paradispölsa !! 😉

 6. Sturay anything goes down the drain nu och framåt…äre grillparty på ö:n i sommar? Counta mig in. Tar med mig t-bones och folkisar…

 7. Steffe: Kan inte låta bli att fira detta med en dagens bild på institutionen där av dina tidigare accepterade kötträtter finns på menyn: Big Mac! 🙂

  solgryta… det låter gott. hälsa frugan.

 8. danne pascha. solgrytan var fett smutt. hajjar du att jag käka fläskfile?

  SixesAndSevensjag vet. det är så hårt att avsluta med ett iskallt “argument”. värsta statementet liksom.

  ullton hahahahahah. alltså inte åt att hon blev korv utan …ja ..eh..tja…:)

  Mamselamsen det är sant…men de som ser dig har ögon 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *