Solen skiner, måsungen på taket mittemot flaxar med vingarna, en humla surrar lite lojt en bit bort och håller vår överenskommelse om min sfär och din sfär, ett litet moln tittar försiktigt ner mot mig ungefär som om den ville be om ursäkt. Jag sitter på balkongen och myser med mig själv o en schysst kopp kaffe. Jag blundar och andas ljudligt ut i ett
– Ahhhhh…smutt liv man har asså

*..Men nu är den här, så ta för dig, solen skiner idag…*.

Fan till o med Ledin är smygsoft en dag som denna hinner jag tänka…

swooooooooooshhh

wtf?

SMASK!

– Men för farao, utbrister jag och lyckas förvandla mig själv från tillbakalutad naken ung man i morgonrock till en virvel av armar och ben, som lätt skulle ge vilken väderkvarn som helst en match any given day.

– Ha! Jag fick den hör jag frugan säga.
– Fick vad? Vrålar jag och känner försiktigt på min näsa som letar efter passet för att dra. Överläppen funderar på att haka på. Vart som helst bara inte här.
– Mördarsnigeln!
– Vadå mördarsnigel, vardå någonstans?
– På ditt ansikte!
– ???
– Nä den är kvar, säger hon och måttar med DN.
– Vart då? skriker jag och börjar flaxa igen. Men slutade genast när jag kände att jag lättade en aning.
– Under näsan!
– Under näs…men va fan! Det ju min musche.
– Men jag såg att den rörde på sig. Blänkte i solskenet. Skitäckligt.
– För fan! Jag ju sjöng med Ledin. Ok att jag är snuvig men vadå blank!
– Oh…fan. Ah…du har rakat fram den. Thi hi…jag trodde att det var en stor svart skabbig snigel.
– Slog det dig innan du slog mig att vi bor i city på 3:dje våningen i ett cementhus. Vilken vaken snigel skulle hänga här?
– Kanske citysniglarna. Vad vet jag, Skyll dig själv när du rakar fram en snigelliknade musche. När tar denna ohemula tävling slut egentligen?
– Det är ingen tävling. Jag är patriot. Stöttar landslaget. VM-Musche.
– Med en mustasch som ser ut som en tjock snigel. Visst Sverige kommer att gå långt. Har du tänkt på att du ser ut som värsta Helmuten i denna styggelse?
– Ja ja…
– Usch vad glad jag är att jag inte är med i denna tävling.
– Öh… jag också.

Skägget är borta. Muschen har lagt sig som en däst mördarsnigel runt överläppen. Fattas bara att folk ringer hem till mig och beställer en Calzone Special. Fast jag måste säga att jag börjar trivas med den. Värsta polaren backar upp och är bästa snorplockaren. Och det mest smutta av allt är att om Sverige ryker, kan jag utan minsta tvekan smyga över o hålla på tyskarna. Muschen kommer att ge mig fri lejd. För fan! Jag var nyss i Berlin – det förpliktar!

8 Replies to “Muschemess gör frugan less…”

 1. El_Pedro till mitt försvar, solen sken,
  humlan sken,
  måsen sken,
  molnet sken

  och jag skenade iväg i tankarna…

  men rätt har du, spöstraff! no less.

  la reina precis hon behöver inte gilla den, bara vänja sig vid den:)

 2. däst mördarsnigel på läppen – är det 2000-talets hot för att betala tv-licens? (runt tidigt 90-tal hotade radiotjänst med att man skulle få en snigel på ögat om man inte betalade, nån som kommer ihåg?)

  Tomas Ledin – det är ju lägre än glocalnet – rättning i ledet tack.

 3. När man börjar tralla med i Ledin det är då man börjar ana oråd…det är då melankolikerna är på topp…så måste det ju bara vara.

 4. Thinkerbell shit jag hade glömt den..snigel i ögat. så rätt!

  jag vet. kastade ut alla mina ledinsinglar efter el_pedros kommentar.

  fanny eller hur? frågan är bara egentligen hur lång tid det tar innan folk inser att det är en musche…och om jag pallar trycket.

  suratanten du hajjar läget.hela vägen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *