…kan du få tips. Sätt in 30 dollar på mitt konto och…*peeep*

Fel! Fel säger jag. Jag vill inte blir lurad att klicka på en korkad länk, eller få tips om hur jag ska få min balle att bli en bättre balle än genomsnittets. Jag skiter i genomsnittsballen. Jag är nöjd med den jag har. Vi har hängt ihop hela livet och om inte klamydia, herpes eller någon annan jävla avart kommer emellan kommer vi att hänga ihop ett tag till. Vi är rätt tajta. Speciellt tajta är vi vissa ensamma kvällar…mo ha hää..nä häpp. Det var en smula grovt märker jag…

Ok, det flesta spam ska man helt kallt skita i. Det har de flesta lärt sig idag. Typ vifta bort det. Som man viftar bort en spännande oväntad odör med avsändaradress från sen gårdagskväll i en fullpackad hiss. Men när mer seriösa bolag ägnar sig åt det…då går solen ned hos Stefan och gömmer sig. För det nalkas mörka tider. Inte så jävla konstigt kanske med en frånvarande feg blek jävla sol. Hämndens gryning kliver in med ett muntert:
mors i lingonskogen grabben, är det dags igen?

För några år sedan gav jag mina uppgifter till netextre eller netxtra… eller…ja i alla fall något med net och extra i. En matbutik. Jag ville beställa hem mat. Inget funkade givetvis. Förutom deras spammotor. Första mailet jag fick innehöll raden “vill du inte ha detta mail i fortsättningen, klicka här“. Gjorde så. Och fick ett mail någon dag senare med att de hade extrapris på korv, disktrasor och fan o hans moster, klicka här.

Wtf? Tackade inte jag nej till detta? Nåväl. Klickade på nytt på länken och chillade vidare i min värld. En Big Mac o Company senare. Bam! Just nu har vi extrapris på ostschnitzel, diskhandskar och kortlekar, klicka här.

Jag tänkte, äsch jag ringer dem istället och ber dem artigt men bestämt att ta bort mig från deras mailinglista. Jag vill inte ha deras mail. Går det bra. Visst självklart. Vi kopplar dig till vår tekniker, Leif. Ett ögonblick. Hans här. Öh…jag skulle prata med Leif? Ok, vänta en sekund. LEFFE DET ÄR TELEFON TILL DIG. JA PÅ 3-AN. Ok, jag kopplar dig. Vänta lite. Ja…de e Leffe här. Ja öh… hej jag skulle vilja att du tar bort mitt namn från er mailinglista. Inga problem det fixar vi. Faktum är att jag klickar på radera knappen as we speak. Fan va schysst. Eller hur? Bra. Ok var det något mer? Nej det är bra så. Ok .Ok. *klick*

De fortsatte att maila mig skit efter skit, och alla mail innehöll raden “vill du inte ha… bla bla …klicka här” . Trots att jag ringde och bad dem ta bort mig, mailade etc…inget hjälpte…

*Ding dång*
mässar: H Ä M N D E N S T I M M A !
HT: Hallå hallå! Ville du mig nått?
mässar: J A G V I L L H Ä M N A S P Å … hörru, när jag ändå har dig på tråden. Whats up with lotusställningen, rökelsen, klockorna och all jävla myrra?
HT: Regler grabben, regler.
jag: Och den mässande rösten? Skitjobbigt att snacka så långsamt och med versaler dessutom!
HT: Ville du nåt eller kallade du på mig för att jiddra bara?
jag: Ok ok… J A G V I L L H Ä M N A S P Å N E T E X T R A!
HT: No problemos gör bara så här…*visk visk visk*

Med sköna tips från HT skaffade jag sålunda 5 yahookonton (200 mb/st) surfade in på netextras skitsite, anmälde mig o bad om all reklam som de kunde tänka skicka mig. Fick ett bekräftelsemail dit man inte fick replaya (märk väl att detta är viktigt som fasen). Gör gärna en mental not om det hjälper.

Surfade in på yahookontona – ställde dem i semesterläge (dvs autoreplay på allt som kommer in). Jag skapade ett nytt mail till dit man INTE fick svara eftersom det var ett autosvar. Jag krummade med ryggen lite sådär som Dr Banarne, gnuggade händerna, himlade med ögonen och kastade huvudet bakåt…

jag: mo hi hi
HT: Du har inte riktig stuns på garvet grabben.
jag: Vad gör jag för fel?
HT: Det ska vara M O HA HA HA HA HAA. Inget hi hi…lite väl mycket liten flicka där.
jag: Ja ja…

Klickade på sänd.
Gnisslade tänder en smula, när jag fick frågan “är du säker på att du vill skicka detta mail nu?
-Gaaaaaaaaaaa!!!!
Hjälpte inte alls.
Klickade OK.

Lutade mig tillbaka. Insåg att jag inte behövde krumma längre. Sträckte ut ryggen. Kollade på lite skön digital pingis mellan mina konton och deras överbelastade server. Mo…hahade en smula, nu när jag hade lite koll på vokalerna. Ringde upp dem, snackade med IT-dåren och bad honom kolla nätverkstrafiken – han skulle speciellt kolla upp heartbeatet på deras mailserver.

Men för farao, skrek han. Yes sade jag och nämnde i förbigående att jag har ett par g-mailkonton över…

…fick aldrig mer spam från dem…

Förmodligen kan det finnas en och en annan som känner igen detta, eftersom ursprunget är en kommentar jag droppade hos Blogfrossa. Men det kändes för gott att inte sprida det vidare…

8 Replies to “Trött på spam? Klicka här…”

  1. Hur underbart som helst, vore kanske en idé att tänka på.. men så mycket skräp man får i mailen behöver jag nog ett j..la bra filter istället 🙂

    Men man får sig ett gott garv och ett härligt leende när man läser dina bloggar 🙂

  2. jucydee eller hur? tand för tand öga för öga är den normala regeln men jag kör:
    peta på en av mina tänder jag slår ut hela munnen…mo hä hä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *