…vad är det med dem? Varför jiddrar de med mig?

Hur många gånger ska jag räkna fasadens mittemot migs fönster? Och alla spröjsar? Och multilicera det med 3 eftersom de har treglasfönster? Blir jag lycklig…nä hä då! Och varför bryr jag mig om hur många balkonger det är?

Och när jag har gjort färdigt denna uträkning måste jag göra om samma sak igen – för att se att jag inte räknat fel. Det är jävligt jobbigt när jag sitter på 4:an och den susar förbi folksamskrapan på väg mot gullmarsplan.

Varje trappsteg jag tar på jobbet räknas jag också – men inte fan har jag en susning på hur många det är när jag kommer upp. När jag åker hiss klockar jag hissen – what´s up with that? Tror du att min klocka har minutvisare?

Och varför måste jag veta hur många volvo jag kan räkna till inom en minut när jag går Odengatan upp? Vem bryr sig? Och när det riktigt slirar till i barken räknar jag antal volvo med högerhand och antal saab med vänsterhand för att se vem som vann tävlingen.

Vicken jävla tävling? Det daglig nollsuset-i-huvudet-tävlingen månne. Och kan jag berätta detta för min polare utan att de beställer hämtning av idiot asap?

…och jag som hatar siffror!

12 Replies to “Tvångstankar…”

 1. jeeez, vilka psykopatämnen man har till vänner! Det enda jag räknar är dagarna till semestern…

 2. ja , att outa sina tvångstankar är mycket våghalsigt.

  Hjärnan är bra på att använda sig själv till helt meningslösa aktiviteter…..slöseri med kraft faktiskt.

 3. Känner delvis igen mig, jag lägger ihop siffrorna i alla längre tal jag ser, säg 3724 blir då 16 och sen lägger jag ihop 1+6 = 7, och vad gör jag med denna info? Inget, absolut inget. Du är inte ensam

 4. Känner igen det där. Var riktigt plågad av mina tvångstankar ett tag. Kvällsritualen kunde ta 2 timmar och vägen till skolan blev dubbelt så långt av allt som skulle fixas. Det fick jag som tur är hjälp med även om några seglivade alltid kommer att sitta kvar. Det är ju lite jobbigt under tiden men blir schyssta anekdoter när man fått lite distans till dom.

  Min värsta är symmetrigrejen. Papper måste ligga paralellt med bordskanten, skor måste stå i perfekta par (tänk dig hur bra det funkar i ett hushåll med tre skofreaks och en hund), detta trots att jag i överigt är oerhört oordningsam och slarvig. Konstigt hur det kan funka. Fast den är jag i princip av med nu. Kostade för mycket tid och energi.

  Den mest seglivade tvingar mig att titta under sängen innan jag ska somna. Den lever kvar från barndomen då man trodde att mördare byggde bo under sängen medans man var i skolan.

 5. Sturay frågan är vad som är läskigt att du räknar dem eller att du minns antal steg 😉

  Voodoowoman semester från vännerna då…

  El_Pedro visst är det slöseri…fan det finns andra anledningar till varför jag petar i mig så mycket energi i form av socker,chocklad etc..

  btw… ip-nummer, har du hört talas om spoonad ipadress..mohahaha

  couch-kitten och ja letar efter siffror som jag kan dela med tre…whats up with that?

  sofia haha..polaren har fjärkkontrolssfetish…han har 8 kontroller och alla måste ligga i storleksordning och längs med bordskanten med start från nedre högra hörnet. Varje gång jag är där rubbar jag hans världsbild genom att flytta om alla…hehe.Hmm iof var det rätt länge sedan jag vart hembjuden till honom…försöker han säga någe månne?

 6. jag räknar också allt, antalet brunnar jag går på, antalet gator, antaöet bilar av en viss färg osv. det är rätt sjukt eftersom man alltid glömmer det man”kom fram till” av dessa övningar i matematik. /fanny

 7. klockslag, trappsteg, hur många gånger jag behöver gena över gator fr a-b (försöker få ner det till minimalt). förstå att jag vill vara anonym…

 8. Alla människor har tvångstankar mer eller mindre befintliga lr obefintliga.

  Jag kan tala om att det är inte kul när det går så långt att man inte längre kan sköta sitt vardagliga liv.

 9. Ne det är fan hemskt! jag har grova tvångstankar och detta håller på att rasa mitt liv samman… ta på mattkanten hoppa upp nudda taket ner igen, kolla på lyset på andra sidan gatan & upp ige osv. INNAN jag kan koppla av och sova vilket jag inte kan iallfall senare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *