Städnatt/städdag:
Du får inte parkera på gatan när det är städnatt eller städdag. Det kallas även servicenatt och servicedag”

För i helvete! Natten till skärtorsdagen, en halvröd dag då inget är öppet och alla borde sitta inomhus och ladda upp för den stora kolestrolhelgen – lyckades jag med konstycket att ställa bilen på städnattsgatan.

Inte en snöflinga. Inte minsta gruskorn på parkeringen. Däremot är de mentalt efterblivna samhallaspiranterna lapplisorna “on the move”. Varför kan de inte ha en glassbils-melodi, när de likt asgamar kommer för att sno pengar från samhällsmedborgarna? Typ give us a brejk?

OK kortslutning i min hjärna
– Jag admittar det. Helt fine med mig om jag oxå får böter för att puckelryggen inte kan komma åt att städa gatan om min bil står i vägen. Till och med bortforsling är ok i vissa sammanhang.

Men vad är det för fel på lapplisorna? Klockan 01.32 glider de förbi parkeringen och lappar 8 (!) bilar. Parkeringen sväljer runt 30 bilar. 450:- * 8 till sthlm stad. Rakt av! Till trängseldrottningen Billströms representationkonto.

Städade de gatan?
Givetvis inte.
Fick jag böter för att det var städnatt?
Givetvis inte. På boten stod det “olovlig parkering”
Kan jag överklaga?
Givetvis inte!
Vill jag skära sönder däcken på lapplisornas bilar?
… vad tror du?

Jag får stå på den jävla parkeringen ALLA dagar i veckan utom torsdagar 00.00-06.00. Då det är städdag. Att dom INTE städar har INGEN betydelse.

VARFÖR HETER DET DÅ STÄDNATT?

Och varför kan det INTE tänka att ” hmm… så många bilar…de tror att det är helg, ok vi ger dem en brejk”.

Nädå… de tänker förmodligen bara “ah… nu får jag mer bonus denna månad”. För trust me något sådant ligger i botten.

Det riktig fina i kråksången är att jag har betalat för att stå där till på tisdag. Den lappen satt fint placerad på instrumentbrädan. För att visa att jag är en reko kille som betalat för att parka bilen…

…och man får… ett skott i röven… utan glidmedel.

5 Replies to “Lappa till lapplisorna”

  1. Josh: läste det och jag vet inte om jag ska skratta eller leta upp en vapensäljare…inte en cell verkar lira i deras huvuden. Hur tänker man?

  2. Så det finns en skylt om att du inte får stå där vid den tidpunkten och du ställer ändå bilen där? Osmart. Om inte en uttrycklig förbudsskylt räcker till, vad hjälper då?

    I alla fall, ett hett tips – det är skyltningen som gäller och i nio fall av tio har de inte fotat skyltningen, så råkar du ut för det igen, skruva ner skyltarna, fota de tomma stolparna och överklaga boten.

    Troligen så kommer de inte att komma ihåg ifall de verkligen kontrollerade att skyltningen stämde och då har du åtminstone större chans än en snöboll i helvetet att få det rätt.

    Och jo, jag jobbar faktiskt som parkeringsvakt, men anser ändå inte att jag är vare sig mänskligt avskräde eller förtjänar att bli skjuten på vare sig det ena eller andra sättet…
    Märkligt att folk alltid anser att det är parkeringsvaktens fel att de får en p-bot, det är ju inte jag som ställt bilen där det är skyltat att man inte får stå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *