Finns inget som kan smaka så bra eller så dåligt. Taffliga koppar med java som smakar metall där bryggningen stått på hela dagen kan få hela mitt inre att vrida sig i plågor. En dag på jobbet med en miljard kaffe i olika möten likaså.

Jag minns att min pappa alltid drack en kaffe med en stoppad pipa till och det är ett varmt minne av honom och en känsla av trygghet jag förknippar med min barndom. Också att första gången jag smakade på kaffe var med honom i vårt kök i Gröndal. Jag kan ha varit 11 kanske och blev hooked direkt.

Varje morgon behöver jag en kopp för att vakna till. Men utan frukost till så brukar kaffet direkt occuppera smaklökarna i gommen och sätta tonen för hur dagen kommer att smaka. Lukten av kaffet är unikt. Det luktar bara som kaffe kan göra. I en del fall blandar en del in kardemumma i kaffet och det tycker jag inte om.

En riktigt god och krämig latte på ett mysigt fik är bland det bästa som finns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *