Det sitter en dam på bussen med medhavd kaffekoppsmetalltermos med mönster på. Och det är väl ok. Kaffet menar jag. Metallen som omsätter fikat och håller det varmt med med den inbyggda miljöförstöringen. Till och med det faktum att hela bussen stinker Löfbergs lila är ok. Men det är fan i mig något fundamentalt fel på att mönsterbelägga termosen med jordgubbar. Ni läste rätt: Jordgubbar!

Det är fan inte ok på något plan. Hur tänkte designavdelningen?

– Vi utökat vårt sortiment med termosar och den här gången kommer vi att sälja som smör om vi har jordgubbar som mönster!
– Så så… sommar!
– Haha vad bra!
– Hurraaaaa!

Hur tänkte marknadsavdelningen?

– Det här blir en lätt sak att sälja. Vem vill inte ha jordgubbar som mönster?
– Så så …svensk sommar!
– Haha vad bra!
– Hurraaaaa!

Och sist men inte minst hur tänkte kvinnan som gick  i affären i akt och ledning för att köpa en termos att ha på bussen när hon valde en jordgubbamönstrad historia?

– Men vilken fin termos. Den vill jag ha. Vilket fint jordgubbsmönster. Så så…somrigt! Haha vad bra!

Herrejösses!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

10 Replies to “Jordgubbskaffe”

 1. Fältbiologer är coola och trygga i sin allmänhet och vanlighet. Däremot folk som gör stor sak av camoueflagetermosar är en smula ocoolare 😉

 2. Hej ohoj !

  Tror att marknadsavdelning hade fattat ett faktum
  DET FINNS FOLK SOM KÖPER OAVSETT VAD och mest intressant på det här är att jag tror att designer har verkligen fått tillfälle för självförverkligande ….
  Läste ni på nyheter att JORDENS RESURSER har tagit slut redan gällande år 2010 …De som är glömt att säga är att detta gäller när beräknas hela världens förbrukning som medelvärde , men
  verkliga siffran när vi pratar om Sverige -Finland typ stämmer inte för vi missbrukar naturtillgångar FRÅN VÅRAN DEL NATURTILLGÅNGAR VAR FÖRBRUKADE REDAN MAJ I ÅR .Media vill lura oss eller vad ?

 3. Vi hade jordgubbsmönster på pumptermos i mitt barndomshem. Fast det var jordgubbsplantor har jag för mig…. och det gör ju heeeela skillnaden förstås. 80-tals nostalgi-design kanske.

  Numer har man termosmuggar, vilken käck.

 4. för att inte taaala om dom som knäcker ihop över jordgubbsdito 😉
  (sorry, visste inte att du var skogsmulle, kan jag muta dej med en raggsocksbeklädd sirapsflaska med varm choklad? )

 5. @Raggo – Skogsmulle är mitt mellannamn. Till mitt försvar så var det en arla morgon på en sur buss med sura medpassagerare. Kan man annat än bli allmänt hatisk mot folk som har sinnesnärvaron att ha kaffe medhavd?

  @fen – Pumptermos med mönster hade jag faktiskt glömt. Vi har en klassisk äldreomsorgsboendedesignad (grått stål).

  @Mursu – Åh hej vad det går undan när man inhalerar koffein 😉

 6. Om jag gick och handlade i akt och mening att hitta en termos till kaffet vore nog inte jordgubbar det förstvalda mönstret nej. Men jag måste säga att jag blev skitbesviken när det bara handlade om en termos. Jag trodde det handlade minst om en ny vidrig säljgimmick, kaffe med jordgubbssmak… Men hä. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *