Håll i er nu. Via joinsimon fick jag reda på att EU har satt upp regler för hur man MÅSTE länka till deras siter. Jag kan förstå att man har en önskan men att villkora hur du ska sätt upp en länkning är ju helt fel approach. Om någon länkar till dig så är det per definition en bra sak. Mer människor får möjlighet att ta del av ditt budskap/innehåll. Sen är jag inte dummare än att jag fattar att vissa obskyra siters länkkärlek vill man kanske inte ha. I mitt fall är jag inte så sugen på att cANAL + länkar till mig – men att jag skulle sätta upp regler för hur cANAL+ måste göra för att få länka till min sida OCH dessutom kräva att cANAL+ ska skicka ett mail till mig för att jag ska godkänna deras upplänkning är galet.

————————————————————

Hur man skapar länkar till webbplatsen Europa

Man får skapa länkar till Europa från vilken webbsida som helst om följande villkor är uppfyllda:

 • Länkarna ska förses med officiella logotyper English eller varumärken som ägs eller licensieras av EU-institutionerna och detta skall ske enligt följande anvisningar. Om logotyper eller varumärken inte kan användas går det bra med textlänkar (exempelvis: ”Ytterligare information finns på webbplatsen Europa”) på de villkor som anges nedan.

Så den allmänt erkända “läs mer här om Eu´s korkade regelverk för länkar” får inte användas? Yttrandefrihet någon?

 • Länka endast till sidor som visar hypertextmeddelande om ansvarsförhållanden och upphovsrätt.

Så om jag hittar en bra sida som diskuterar “e-inclusion” och vill leda en besökare dit får jag inte länka DIREKT till den eftersom den sidan inte visar “ansvarsförhållanden och upphovsrätt”. Är följande länkning den korrekta och förväntar man sig att någon som har ett liv skulle följa anvisningen nedan?

Det här med e-inclusion tycker jag som eu-medborgare är viktigt och här finns ett dokument, men först måste du klicka på den här länken för att komma till sidan som tar upp ansvarförhållande och upphovsrätt, du måste även läsa den texten, väl där klickar du på den tredje länken i toppmenyn “Culture & Socity“, vänta tills rullgardinsmenyn öppnas och välj sedan “Inclusion“. Sen Trycker du på menyn “activities” och…men vänta lite vafan tog siten vägen? Du måste backa och leta upp länken “sitemap” och…men var är sidan nu?

 • När man skapar en länk till webbplatsen Europa ska man göra det fullständigt klart för användarna att dessa sidor är öppna för alla och inte avgiftsbelagda.

Så jag MÅSTE skriva att den här länken är ÖPPEN för alla och kostar INGA pengar? OM  Jag skiter i det då? Vilken länkbrott begår jag?

 • På samma sätt är det också viktigt att länkarna inte får användas så att man kan tro att gemenskapsinstitutionerna ställer sig bakom innehållet på webbplatsen det länkas från eller syftet med organisationen som driver den.

Inga problem.

 • Om länkar skapas från en webbsida med ramteknik får sidorna inte visas i ramar på ett sådant sätt att användarna kan missförstå sidornas ursprung.

Snälla! Ramar är så förr i tiden. Till webbmastern: 1999 och Frontpage ringde och ville ha tillbaka sin Frame-teknik.

 • Adressen till den sida där länken förekommer ska skickas till Europas webbmaster så snart länkningen gjorts, så att vi kan kontrollera att riktlinjerna ovan har följts.

Pfft….det kan ni fetglömma…eller vänta det vore ju hur kul som helst om 10 miljoner bloggare varenda dag publicerade en post och mailade till webbmastern att han/hon ska kolla att jag följt reglerna…NOT!

————————————————————

Senaste nytt: Ephone måste lämna ut personuppgifter på en abonnent till Jan Guillou enligt Tingsrättens dom. Tack för din tid Integritet. Det  var kul så länge vi hade en illusion om att vi hade dig i landet. Hälsa PUL att IPRED och Henrik Ponten sitter ock skålar nu…. SVD, Aftonbladet,

Andra bloggar om , , , , ,

5 Replies to “ErU inte klok?”

 1. Kul att se när “mina” bloggare gör samma upptäckt och funderar kring samma företeelse.

  Föreslår att du spanar in tidigare publicerade inlägg:

  Om att länka till webbplatsen Europa
  http://matochpolitik.blogspot.com/2009/03/lankningsidioti.html

  Så vad händer om jag bryter mot reglerna, tänkte ovan nämnde bloggare, gjorde just det och frågade vad Europa tänkte göra åt saken
  http://matochpolitik.blogspot.com/2009/03/utdrag-fran-en-dag-i-en-eu-byrakrats.html

  Men inte bara byråkratorganisationen i Bryssel kräver godkännande av länkar, det gör också GB/Unilever
  http://matochpolitik.blogspot.com/2009/06/varning-for-gb-graddglass.html

  Länkkärlek har nog inte Unilever hört talas om

 2. Haha, jag ska lätt länka till EU och skriva “länk till puckona som tror att dom kan bestämma allt på internet”

 3. He He, ska bara fundera ut en lämplig länkbeskrivning till puckona i EU. Sedan ska dom få den i FET stil tvärs över hela frontsidan. Inte undra på att det håller på att gå åt helvete för hela världen, se bara vilka genier som styr och ställer över oss..
   
   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *