Nu kan väl inte en enda sunt tänkande människa som bryr sig om Integritet – skit i nätet, det handlar inte om nätet det handlar om telefonsamtal, din position i rummet och tiden, sms, mms fan allt du gör i digital form ska sparas för att kunna läsas – utan Integriteten längre tveka? 1984 here we come och det är Alliansen med Ask i spetsen ledd av lobbyister som knuffar den inte ont anade skocken fram…

Justitieminister Beatrice Ask vill inte kommentera det läckta dokumentet. Hennes pressekreterare Martin Valfridsson säger dock till SvD.se att det inte finns “någon opublicerad lagremiss som är signerad Beatrice Ask“.
SVD

Läs mellan raderna – opbulicerad (låt för fan inte folk få reda på vad vi håller på med), signerad Beatrice Ask (tacka fan för det! det är lobbyn som författat skiten). Allt de nu behöver är Asks signatur….

Vakna för fan!

RöstaPiratPartiet OM inte annat för att ge Reinfeldt med mähen sömnlösa nätter!

Datalagringen innebär att staten får registrera alla kontakter vanliga människor har på nätet och i telefon, fastän de inte är misstänkta för brott. Det strider mot grundlagen och Europakonventionen om mänskliga rättigheter”, skriver Christian Engström, Piratpartiets förstanamn till EU-parlamentet.

p.s Tack till den med civilcourage som såg till att detta dokument hamnade på wikileaks (som för övrigt är något som Australien blockerar.  Vem vågar sätta emot att den siten inte nu också är föremål för svensk cens…sorry jag menar ju givetvis blockeras för att skydda rikets säkerhet?

Andra bloggar om , , , , , , , , ,

11 Replies to “Ny spik i integritetskistan”

 1. Kan glädja dig med att allt det här kommer vara meningslöst snart iaf. Tänk dig att du ställer din dator i lokal lan med massa andra datorer. Sen drar du en jätte lång sladd hem så du kan sitta hemma och sköta den. Skicka och läsa ett mail i lanet går blixt fort för din dator står breve alla andras. Vill du se eller höra något så startas det i lokal lanet och streamas hem till dig. Det är Cloud computing. Du behöver inte kopiera något du streamar det. Om någon lånar ut/låter dig använda deras hdd så du kan starta en låt som ligger där. Så hör du den ju hemma hos dig fast du inte kopierat den? Att det inte finns någon mening med Ipred iom det här då du inte har några filer alls hemma allt finns ju i din moln dator. Att du kan nå din dator i hela världen gör ACTA meningslöst också.

 2. @ m00ns – mycket intressant synvinkel. Har inte alls tänkt på hela Cloducomputing-konceptet i samband med detta. Dock – de som laddar hem vill nog ha filerna till mp3 spelaren och till sin dvd för att kolla på film i teve (jag utgår från att folk är så oldschool, trots att det finns lösning för att streama direkt till teven idag).
  Intressant indeed. Kanske ska göra något på det temat.

  😎

  @ arg – gillar ditt nick! Kruxet med alla doldtjänster är att då har myndigheterna vunnit – vi ska fan inte smyga i skuggorna. Oavsett om man fildelar olagligt eller inte. Jag har inget personligen att dölja – men ingen jävel ska sniffa på mina sms, mobilsamtal eller hur jag surfar. Speciellt inte om jag inte är misstänkt för något fuffens.

 3. Kolla in xbmc tex där har du 56 addons för tv streamat.
  Joost har iphone addon så du kan höra och se allt som finns där utan dator tom.

  Det jag eg vill komma till är inte vad du skan komma att göra. Utan att lagarna är meningslösa för de som vill smita undan dom. Så den enda funktion de kommer ha är att inkräckta på ditt privatliv. Så med andra ord håller du på att ge bort din integritet till ingen nytta.

 4. @ m00ns – då är vi överens. Lagarna handlar inte om fildelning eller jaga bovar, utan är en kontrollapparat som rullas ut över oss.

 5. Eeeh — menar presssekreteraren att det finns en publicerad lagremiss? Är det inte dubbla negationer där någonstans?

 6. Vad som än händer har vi redan börjat nagga Reinfeldts sömn i kanten rätt rejält, och alla de andra gamla drakarna också.

  Bara att hålla trycket uppe.

 7. @Beelzebjörn:

  Vi kan alltid hoppas på, att så är fallet. Direktivet lär dock inte stoppas, när det skulle innebära en allt för stor, politisk prestgeförlust för alliansen.

 8. Tydligen svårt att bli profet i sitt eget land har jag hört?

  Antingen är endel “inte riktigt med i matchen” eller så försöker de kasta bort ytterligare en god idé för att bevisa alla dom här lagarnas meningslöshet. Med Cloud Computing syns bara trafiken mellan hemmat och server klustret. I klustret kan det vara 1.000.000 människor. Så resultatet av dom här lagförslagen blir att “vanligt hederligt folk” är dom enda som kommer drabbas.

 9. @Jens O
  Det är nog sant, även om jag tror att om de lade ned lika mycket tid på att skapa spin kring ett tillbakadragande som de gör på att skylla på Bodström och EU, skulle de nog kunna vinna en hel del förtroende på att säga:

  “Efter moget övervägande och långa interna debatter kring den lagrådsremiss som tagits fram, har vi beslutat att gå emot den överenskommelse den förra regeringen gjorde med EU, då vi anser den här lagen kränkande, farlig och odemokratisk, och aldrig velat införa den till att börja med. Vi beklagar att remissen läckt på det sätt den gjorde, medan den befann sig i ett diskussionsskede, men vill gemensamt lugna våra väljare med att Bodströms övervakningslagar aldrig kommer att vinna stöd så länge Alliansen regerar.”

  Sista spiken i kistan för Mona, en rejäl smäll för Piratpartiet, och en förtroendemässigt viktig seger för Alliansen.

  Synd att politiker inte fungerar på det sättet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *