Häromdagen var jag och Sugandeklanen™ ute på en fin liten promenad. Solen sken och vi ikapp med den. Dött lopp som fan om vem som vann den kampen. Fåglarna kvittrade men den kampen torskade de så det sjöng om det. Fåglarna alltså. Få når upp till undertecknads nivåer när jag är på sprudlande nollsändarhumör. Få når ifos ned till undertecknads nivå när det gäller mollsändarhumör men det är inte det vi diskuterar nu. Några snabba levererade historier och koltrasten mulnade.

Nåväl när jag hade bemästrat delar av naturen så fortsatte vi vår softa walk. Vi gick längs med sjön och lät Lilleman sr. hoppa in i lekparker och ge sig hän. Lilleman jr satt nöjd i barnvagnen fullt sysselsatt med att tugga på en skallra. Efter en stund hade vi lämnat Sovjetsöder (det område på söder som inte har en latte inom en mils omkrets) och kom upp i kåkfararsöder. Där folk lever och bor i små dragiga, vinda och skeva k-märkta hus. Och känner sig utvalda, märk väl.

När vi gick där noterade Lilleman sr ett paket precis vid en utav ingångarna till huset och skrek med en lillemans hela inlevelse “tiiiita paakeeeet”. Nyfikna gled vi fram och fick se en skokartong upp och nedvänd. I anslutning till denna fanns en liten fin skylt instucken i en blompinne “varning för hundbajs!“. Med utropsteckan och allt.

Min första tanke var – fan va schysst att varna så man inte kliver in i förädlat pedigree pal. Måhända inte så stinkande som levererat av en magsjuk tvåbenting men likväl äckligt. Tanken softade och sken upp tillvaron en stund. Den kallade in tanken ‘Människor är fina mot varanda’. Innan jag visste ordet hade flera tankar samlats och höll varandra i händerna och sjöng “We are the world“. En tanke tände en mental rökelse och allting började lukta gott, en annan satte på en av Stings låtar. Jag vände mig om och log skenheligt mot frugan. Typ Gandhi och Gandalf i en snygg slapp casualrock. Hon gav mig en konstig blick.

– Va ere, sa jag, bryskt uppryckt i den kalla karga värden.
– Allvarligt! Vad är det för fel på folk?
– Va?
– Sätta upp en skylt med bajsvarning!!!
– Ja men de är väl schysst?
– Menar du allvar?
– Öh…och då slog det mig. Hur en mörkare tanke hade försökt komma in och ropa, men som hade blivit bryskt bortknuffad av de större och finare tankarna om mänskligheten.

– Hörru din negligerande sate! Helt seriöst eru dum eller…frugan har som vanligt rätt, sa den när den hade fått min fulla uppmärksamhet och fortsatte “lyssna nu på frugan”

– Vad är det för fel på idioterna som befolkar denna planet i allmänhet och gettosöder i synnerhet. Förstår du att puckot som satt upp denna lilla *host* installation har gjort sig besväret att upptäcka bajskorven, förmodligen chockat flämtat några gånger, därefter stuckit upp i huset, grävt i garderoben efter en passande kartong, letat upp en bit papper, skrivit med fet tuschpenna, satt lappjäveln i pinnen, kastat sig ut och arrangerat hela, sade frugan.
– Ja öh…
– Hade det inte varit enklare att leta upp en liten påse och ta bort skiten bara…?

Andra bloggare om , , , , , , ,

17 Replies to “Bajsvarning”

 1. BB Jupp! Varit ledig i någar dagar och låtit bloggen autopilota. Så smutt att man kan skriva och bestämma publdatum på skiten.

  Men nu är jag tillbaka, full av ägg och agg 😉

 2. C.H That would be the day liksom. Aldrig att undertecknad går och plockar upp skit efter hundar som inte är min, jag är skitplockare no:1 i husållet i alla fall…så liksom…

  😉

 3. Låter smutt. Kanske skulle lägga upp ett år och se vad som händer 🙂 Nej just det.. det är ju interaktionen jag gillar.
  Ha det gött ikväll i snön. Ute och gör snöänglar nu kan jag tro?

  beerbelly’s last blog post..SJ

 4. BB Snöänglar? Jag står och hytter med näven åt all jävla snö. Jag har precis packat in fönsterskrapverktygen för säsongen liksom. Jävla snöhelvete!

  Smultronpaj Jag hade plockat upp det i en liten påse och sedan vänt ut och in på påsen utanför en grannes infart som har en större bil än jag har.

  😉

 5. Hehe kunde tro det. Jag hade bytt till sommardäck tom =)
  Här tror man att man kan lita på kompisen “globalwarming” men han bara sviker.

  beerbelly’s last blog post..SJ

 6. BB Fast det måste erkännas att Al Gore har gjort en upphämtning av sällan skådat slag. Med tanke på att mer eller mindre var idiotförklarad under Clintons era.

 7. Jo han kan läsa innantill från ett manus nu och casha in feta stålar för det. Dessutom ett nobelpris. Lär vara det minst välförtjänta genom tiderna. Bitter 🙂

  beerbelly’s last blog post..SJ

 8. BB Men BB! Inte ska vi vara bittra på efterblivna som lyckas läsa innantill. Vi ska vara glada tillsammans allihopa nu:

  klappa händerna och sjung när du är glad *klapp klapp*
  klappa händerna och sjung när du är glad *klapp klapp*
  du kan oxå glädja andra som på denna jorden vandra
  klappa händerna och sjung när du är glad *klapp klapp*

  säg hej hej till vännen din när du är glad hej hej!

 9. BB du kan få SugBloggspriset™®©. Endast de som suger av rang kan få detta eftersökta pris. Det är bara jag som hitills fått det…öh..och ett gammalt ex som sög någe kopiöst

  😎

 10. Då tar jag hellre hennes namn och address än priset tror jag..
  om jag får välja.. Då ska jag dessutom joddla lite gratis. =)

  beerbelly’s last blog post..SJ

 11. Jag hade lätt hellre gjort en skylt än plockat upp det. Men allra helst hade jag täckt det lite fint med löv och hoppats på att en elak vidrig människa trampat på det. Typ en sån som låter sin hund skita hur som helst inne i stan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *