…gäster (levande eller döda) skulle du bjuda till bords – och varför?

Är mitt uppdrag i bloggstaffetten. Smutt case. Nu ska jag bara fundera i fyra öh…i några timmar och sedan återkommer jag med en liten pamflett…

To be continued…

11 Replies to “Vilka fyra middags…”

 1. Kommenterar här ang. din kommentar på ett blogginlägg om prostitution, så jag kan vara säker på att du läser det:

  Jag tänker inte dela med mig av min åsikt i den här frågan eller ge mig in i debatten, men blev rent ut sagt tvungen att skriva en replik på det här citatet från dig:

  “Och varför skulle det vara ok att vara föraktfull när det gäller horor men inte handikappade, svarta, tjocka, fula, advokater, kriminella?”

  Jag förstår INTE varför du placerar svarta, handikappade och _kriminella_ i exempelfacket. Alla är det exempel på.. ja, vaddå?

  Horor säljer sex, huruvida de och deras barn mår sämre än människor med andra yrken och deras barn eller inte finns det tusen möjliga svar på. Frågan och debatten gäller alltså i princip ifall det är ansvarslöst eller inte att skaffa barn som hora/börja hora när man har barn.

  Kan man diskutera huruvida det är ansvarslöst av en svart människa att skaffa barn? Eller en fet människa? Våga inte påstå det! Både irrationellt och idiotiskt.
  Vänliga hälsningar, Natte

  Natte’s last blog post..Inte särskilt avgjort än

 2. Natte Mysko. Jag kollade din blogg och du verkar inte vara ett gapande pundhuvud likt miffomassan på Vutton. Glädjande men samtidigt förvirrande eftersom din kommentar är lost. Du säger att man inte kan jämföra tjocka, svarta mfl med prostituerade.

  Varför inte?

  Mitt exempel jämför inte svarta och likställer inte ett fetto med en prostituerad. Läs om. Läs igen. Läs tills du fattar. Det exemplet gör är likställer fördomarna som omgivningen har om prost. med svarta, tjocka etc. Du säger bara att svarta inte är horor. Bravo! Klappar händerna! Jag har aldrig sagt det. Jag vill visa att argumentationen som Vutton använder och som hyllas av en massa idioter utan eftertanke kan användas på svarta, fula, feta, rika, rödhåriga …

  Vi tar det igen:

  “Klart att det är ansvarslöst av ett fetto att skaffa barn!
  Deras ungar mår ju dåligt av att deras föräldrar är feta – och inte bara att de är feta, UTAN den idiotiska omgivningens fördomsfulla åsikter om att feta människor är lata, dumma. Det finns ju för fan hjälp. Viktväktarna! Det finns INGEN anledning till att någon i Sverige ska vara fet. Jag är glad att ingen i min omgivning är fet. Fy fan de borde inte få skaffa barn! Usch! Fy! “

  Och så applicerar vi idiotens Vuttons argumentation och åsikter på svarta människor:

  “Klart att det är ansvarslöst av svarta att skaffa barn
  Deras ungar mår ju dåligt av att… “
  ja du fattar nog. ”

  ÅTERIGEN – det handlar inte om prostitution. Om att sälja fitta för flis. Eller om det är oansvarigt att en hora skaffar barn. I så fall borde ingen jävla tonnåring få skaffa barn! Eller arbetslös, eller efterbliven, eller macDonalds anställd. (Yupp! Jag staplar upp en massa fördomar för att jag kan – inte för att jag hyser dem) Det handlar om en människas rätt att välja vad han eller hon vill göra med sitt liv. I Vuttons fall har hon ju skrivit att hennes pojkvän inte skulle tillåta henne att “sälja sin kropp”. Kvinnokampen någon? Hon säger alltså att henns pojkvän bestämmer ÖVER hennes val i livet. Snacka om ägd!

  OM debatten HADE handlat OM prostituerades barn MÅR dåligt av att deras föräldrar har sex för pengar – gäller väl det även dina och mina föräldrar. Jag kan lätt langa upp ett par hundra tillfällen då min morsa fått ngt i gengäld för att vika upp benen av min farsa… sen huruvida det är cashmoney i handen eller en resa till Ibiza spelar faktiskt ingen roll. FYI, är detta reflexivt vilket innebär att män kan vara horor. Så kom inte här och muttra att jag är manschuvisst bara för att exemplet visar man-kvinna. Det omvända gäller också.

  Ställ dig frågan- mår du dåligt av detta faktum?
  Jag gör det inte.

  Varken som barn eller nu som vuxen. Men något som får mig att må illa är alla idioters åsikter utan substans. Men jag har nu fattat att dårarna på Vuttons blogg är där för skornas skull. Inte för den intellektuella debattens nivå och framför allt inte för mode. Som hon själv skriver någonstans “min blogg är alltså inte en modeblogg! Jag har enbart tävlingar med skor and that´s it”…

  Sorgligt bara att 300 idioter horar med kommentarer för ett par skitskors skull…

  Sen svarar varken du eller Vutton på frågan” Varför det skulle vara ok att förakta horor men inte handikappade, svarta, tjocka…”

  Kom inte och säg att det ÄR äckligt – du TYCKER att det är äckligt. Fine! Men av de följer inte det att det ÄR det. Jävla skillnad. Har du ett svar så kom med det. Jag är inte intressarad av dina emotiva argument. Sakliga fakta. Allt annat är nonsens. Läs om. Läs igen! Läs tills du fattar. Sen kan du återkomma med argument som stjälper det jag säger.

  Sen ska du veta att nästa alla puckon som kommenterat hos Vutton på något vis känner en svart, en tjockis, en handikappade jävel, rödhårig, ful fan – och se… då blir plötsligt argumentationen jag använder påtagligt som fan som är samma som Vuttons. Hey…vänta lite man får inte säga så om svarta, fula tjocka…nä hä?

  Men om horor och deras barn får man säga vad man vill…återigen…varför det?

  fridens/S

 3. Åh! Argsteffo vaknade visst till ett tag. Kan inte han ta och knappra ner ett inlägg om detta? Men för att han ska komma fram riktigt ordentligt så får du sätta dig vid datorn (där självklart både tangetbord och annat krånglar för dig) tidigt på morgonen, utan något kaffe, medan han där nere fortfarande pockar på din uppmärksamhet och stör din koncentration. 🙂

  Men för att åtegå till ämnet i ditt blogginlägg: Själv skulle jag nöja mig med två – Oscar Wilde och Stephen Fry. Sen så skulle jag bara sitta andaktsfullt och storögt och lyssna och lyssna och lyssna.

  Fast om man skulle ta med två kvinnor också så verkar Ninis förlag inte så illa. Har hört att den donnan hade munläder så det räckte och blev över. Den andra kvinnan får nog bli Katherine Hepburn. Och det av samma anledning. 😀

  nef’s last blog post..Flera kossor på rymmen

 4. hahaha, den kommentaren hade onekligen tjänat som ett inlägg.

  och om hon nånsin svarar kommer argumentet vara att horor faktiskt skadar barnen, vilket vi ju redan vet hur irrationellt det är. Fast med tanke på “så jag kan vara säker på att du läser det” så verkar det mest som om hon bara ville upplysa dig om hennes eviga visdom.

  Andreas’s last blog post..Machinae Supremacy – Overworld

 5. Stefan: Jag sa i och för sig att jag inte tänker ge mig in i debatten prostitutionens vara eller icke vara. Du får tycka vad du vill om den saken. Men alla människor är lika värda och jag tycker alltså _inte_ att man ska förakta horor, så var det klargjort. Kan också passa på att klargöra att även jag tar avstånd från Maria Vuittons skokåta anhängare, men hela Vuitton-fenomenet har egentligen inte alls med min anmärkning att göra.

  Vad jag kritiserar är som sagt dina exempel – jag hade gärna sett att du valt andra yrken, vilka alla faktiskt är _aktivt medvetna val_. Att börja prostituera sig är ett medvetet val, att börja stämma folks pianon ett annat, men att födas med en viss uppsättning gener är det definitivt inte.

  Andreas: Öh.. tack för det?

  Natte’s last blog post..Inte särskilt avgjort än

 6. Natte ok. Jag kan ta exemplet med andra yrkesgrupper.

  Poliser: Usch för snutar. Hur fan kan de skaffa barn? De riskerar ju att mördas! Helt jävla oansvarigt att som polis skaffa barn. Vad tänker man på. Usch. Nej fy!

  Hellre inga föräldrar än snutar. Det finns ju andra yrken! Hur fan kan man välja att vara en snut.

  Advokater: usch de lurar alla på pengar…bla bla bla…
  Sopåkare: De luktar illa….
  Coverartister: Usch de skapar inget eget, fyfan att ha en coversångare som farsa. Ingen ryggrad. Fy fan…

  Ändrar det något i sak? Får man vara fördomsfull mot snutar, brandmän, advokater, horor och fan och hans moster för deras val av yrken. Kan man kritisera dem för att de skaffar ungar?

  Som sagt jag diskuterar inte horan. Jag diskuterar apflocken och Vuttons åsikter om människor på grund val av deras yrke. Och steget är inte långt till apflock och Vuttons syn på människor utifrån deras gener…

  fridens/S

  Stefan’s last blog post..Bussstuds

 7. Stefan: Javisst, dina ändrade val av exempel spelar roll. Gener och medvetna val är olika saker. Det är ett fortfarande ett idiotiskt resonemang att föra, vilket du också uppenbarligen verkar tycka, men man för det utifrån en annan, rationell grund. Och ju stabilare grund, desto starkare blir resonemangets trovärdighet så alla vinner faktiskt på det.

  Apropå inläggets ämne så skulle jag, bortsett från gamla vänner, familj och släkt, vilja äta middag med Jan Fridegård, Malcolm X, Jan Eliasson och sen Colin Farrell för estetikens skull. Ha det bra och tack för diskussionen / Natte

  Andreas: Jag är ett troll, men ok.

  Natte’s last blog post..Virginia, Maryland och District of Columbia – where the action is

 8. natte Du är cool som kan föra ett vettigt resonemang. Heder till dig.

  Ifos får jag inge svar på frågan huruvida man kan dissa någon på grundval av yrkesval – men jag släpper det. Yttermeravisso (fuck vad jag gillar det ordet)handlar ju frågeställningen om omgivningens dissande (Vuttonpacket). Att ungen inte kan rå för att morsan är hora, svart, snut spelar ingen roll.

  Vem fan e Jan Fridegård? Dags att googla va 😉

  Stefan’s last blog post..Vilka fyra middagsgäster (bloggstaffetten)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *