Med risk för att dra igång en helig fatwa mellan eder vänlige kvarterssugbloggare och metrobloggarna i gemen ställer jag nu en fråga. Vad är grejjen med att svara på en kommentar i frågeställarens blogg?

Jag har nu ett par gånger sett det fenomenet. Första gången var hos Andreas ( som för övrigt antog den störda utmaningen på ett stoiskt sätt) då ett tvärkorkat sluthuvve kastade in en pamflett i Andreas blogg, givetvis helt ovidkommande till posten han lämnade kommentaren på. Med ett “wtf handlar det där om” så var man ju tvungen att klicka på idiotens länk och sedan gick halva kvällen åt att lokalisera den post som Andreas hade lämnat en kommentar hos tv.sluthuve´s blog för att överhuvudtaget förstå sammanhanget. Jag vägrar givetvis lämna länk till denna idiots blogg men fenomenet har jag sett nu några gånger hos andra metrobloggare.

Därmed inte sagt att alla metrobloggare gör så eller är korkade. Fan en av mina nya bloggidoler(Masjäveln) kör metro, så tro inte att detta är diss av metrobloggare per se. Ni hittar fler i länklistan som jag läser med behållning.

Grejjen är ju att om man lämnat en kommentar och förväntar sig ett svar så kommer man ju att återkomma till just den specifika post man lämnat kommentar på. Annars är det ju ingen som helst idé att överhuvudtaget lämna kommentar. Dessutom förvirrar man andra läsare. Ovanpå det stökar man till i själva kontexten och bloggvärlden och vi vet ju alla att jag vill ha den ordnad och fin. Helst i bokstavsordning.

Låt mig exemplifiera: Jag skriver en kommentar i en bloggpost. Som handlar om miljö till exempel. Min kommentar är av det retoriska slaget vilket innebär att jag förväntar mig ett svar (under förutsättning att bloggägaren bryr sig).
Stefan säger:
Ja så kan man ju resonera men tycker inte du att alla kineser ska ha samma rättigheter att äga bilar som vi har i Sverige?

Sedan skriver jag i min egen blogg en post som handlar om att “kattägare borde skärpa sig och lära sina katter att inte kissa i lekparkernas sandlådor”. Jag får en massa kommentarer som alla handlar om katter, sandlådor, parklekar eller att hundar är coolare. Man fattar som inglidande läsare att alla snackar om ungefär samma sak. Men! Plötsligt som en katt bland hermelinerna (oh…I crank myself up) dyker en kommentar upp som svarar på miljökommentaren i en helt annan del av blogguniversum.
Metrobloggare muttrar: Ditt pucko. Om alla kineser körde bilar skulle ju världens syreförråd….bla bla bla…

Liksom. Hallåååå?

Jag fattar inte grejjen…

16 Replies to “Metrobloggare förbryllar”

 1. Äntligen någon annan som också uppmärksammar den nya bloggsjukan. Jag blir inte klok på dessa bloggare & slutar automatiskt att kommentera hos dem. Blir ju helt åt helvete när de envisas med att svara på ens egen blogg. Sedan känns det som om de dumförklarar en när de antar att man inte braight nog att gå tillbaka till deras jävla blogg & titta om man har fått svar.

  Ivana’s last blog post..Driving One Of Your Cars

 2. instämmer med föregående talare. det måste ju dessutom bli totalt omöjligt för bloggaren själv att ha en endaste jävla aning om vad kommentaren handlar om ifall man kommenterar hos många andra. då uppstår ju samma problem som för alla andra…

  det finns dock hopp. eventuellt kan jag ha lockat över en av metrobloggarna som ingår i min irl-krets från the dark side.

 3. “Min kommentar är av det retoriska slaget vilket innebär att jag förväntar mig ett svar.”

  Njaeee, det är inte direkt vad retorisk innebär va? (Detta är en retorisk fråga.) 😉

  Om du vill svara på den här kommentaren kan du göra det hos Josh, så läser jag där och svarar hos Mymlan, sen läser du där och svarar hos Discoboll. Deal? 😀

  drf’s last blog post..I Sverige är vi alla laglösa

 4. Det är lugnt killen, din hemlighet är säker, det är inte så många som läser den gamla posten, och speciellt inte kommentarerna där.
  ps. analfanfar

  frollen’s last blog post..AK 16

 5. Ett välkänt fenomen, som inte har med metro att göra alls.
  Både jag och deepedition har skrivit om det, jävla människor som hoppar in och skriver kommentarer så att hela konversationen blir goddag yxskaft liksom.

  mymlan’s last blog post..sånt där?

 6. Jag vet. Eftersom jag är metrobloggare. Som dock inte gillar metoden (har en stående kommentar om detta på min blogg ju). Det är för att få fler besökare. På metro tror nämligen alla att man skall bli rik om man får fler än femtusen besök i månaden. Så det gäller att pinka revir så ofta och mycket som möjigt, helt enkelt 😉

 7. och inte har man nåt för att man först går hit och sprider ljuset för att sedan lydigt återvända nästa dag och kolla om blogginnehavarens lampa är tänd..*trycker på lyseknappen* Hallå? Stefaaaan? Vaaaaken? 😉

 8. men det allra mest irriterande är bloggare som skriver poster i en så snabb takt så att de själva inte hinner med att kommentera kommentarer.

  fy sjuttsingen säger jag bara!

  😉

 9. Jag kan i vissa fall tycka det är bekvämt. Man slipper komma ihåg vem du kommenterade hos. (vilket blir jobbigt för många”revirpinkare” som någon sa ovan!). Men å andra sidan. Jag läser några få bloggar regelbundet, så jag återkommer alltid till dem och kan genom det följa konversationen. Fast som också sades ovan. Många tror man kan bli rich and famous på metrobloggen och då är det väl viktigt att bara slänga ur sig skräpkommentarer lite här och var…

 10. Det hela grundar sig i hur communitys var uppbyggda i forntiden (dvs. slutet av nittiotalet) då svar på saker skedde i Gästboken (ex.vis Slynarstorm eller Stajlplejs) (det som numera kallas Wall på den “moderna” versionen Fejsbok), liksom att jag har en känsla av att Passagen 35+-människorna använde detta ett tag. Enligt några bloggare som började sin bana på Aftonbladet och Expressen så var det comme il faut att göra på det sättet. Det hela skapar en mycket surrealistisk diskussion där olika trådar kan spinnas i kommentarsfältet till en posnting som handlar om något helt annat. Själv är jag ju en elak jävel så jag brukar dissa dessa idioter stenhårt.

  deeped’s last blog post..Saker som rör sig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *