…nomore säger jag bara!

Bara för att man tillbringat ohälsosamt många timmar muttrandes “Men åh…jävla doskommandon. Vadå jävla f-disk? Ska man verkligen behöva disketter 1995? Fick jag chans på en rak höger på Gates skulle han inte veta vad som är promt eller dos…” krypandes i ohemula ställningar, kopplandes sladdar hit och dit, hårt driven på Joltcola betyder det inte att man är den lokale ambulerande polaren som inte har något annat i huvudet än Winfuckingdows 98.

– ja men du är skitbra på datorer!
– ja du det finns en anledning till det!
– ja haha…när vi andra festade jammade du loss på en joltcola och jumprade om hårddisken!
– haha…va du var rolig då!
– nej missförstå mig rätt. du är ju värsta datorkillen ju!
– ok. nu har du sagt det 2 gånger. vad vill du?
– jo de e ju så här. min morsa har fått en dator av jobbet och skulle behöva göra en nyinstallation…
– och?
– ja…jag tänkte givetvis direkt på dig…
– och?
– ja…att du kanske kunde fixa det…
– glöm det!
– men kom igen!
– aldrig!
– det tar ju bara några timmar för dig. fan jag kommer över med datorn till dig!
– vadå. hade du tänkt att jag ska åka till hellhålet Bollmora för att installera en dator åt din morsa. vadå e vi bröder eller?
– fan steffo. vi gårr ju långt tillbaks!
– inte tillräckligt långt för att rättfärdiga Bollmora!
– ja men jag kommer ju över med datorn har jag ju sagt. jag skulle göra det själv om jag kunde…
– ja du det finns ju en lösning på problemet…
– jag visste det. man kan alltid lita på steffe. vått och torraren…
– det är att ta burken till en lokal datorbutik och be dem blåsa om skiten.
– va!
– jepp!
– men det kostar ju pengar!
– med tanke på att din morsa fick datorn gratis kan man ju tycka att en femhundring inte är mycket i sammanhanget…
– men för fan!
– så ere..annars kan du ge mig en lax så fixar jag det. och för att du ska slippa resekostnader kan du poppa över med datorn. och jag bryr mig inte om det är svarta pengar eller inte. men jag gör inte det gratis. jag gillar inte gratis. jag tycker att gratis är överdrivet.
– e inte vi polare?
– jo de e vi. polare fikar. inte ber om gratistjäster!
– men…
– jag har inte tid. min mac ropar att den behöver en öm hand.

Nu vet jag att många ögonbryn höjs i sugbloggspubliken. Några kommer att menande titta på varandra ungefär sägandes “steffo är en gniden jävel. ta betalt av polarna. aldrig hört på maken“. Men jag säger det. I dont give a fuck. Jag har många polare som har en massa skills, några är bilreparatörspåvar, läkarlallare, snickarsnistare, kakelkungar och skattejurister. Inte fan ringer jag upp polaren som jobbar som läkare för att han ska göra en diagnos på min morsa en ledig kväll.

Inte fan ringer jag upp Nini och ber henne skriva en post åt mig. Inte fan smyger jag ut på en bira med Danne och ber honom plåta lillemans barnkalas. Inte fan mailar jag B.B och ber honom kommentera åt mig på bloggar…

Men så fort du fått ett oförtjänt rykte som moderkortskramare, minneskortsfetisht, trafolover eller hårddiskformatterare av rang…ja då jävlar då förväntas du rycka ut till kreti för att fixa en dammig gammal jävla dator. Fan köp en ny om du inte kan fixa den själv. Och argumentet att “jag behöver ingen värstingkonfiguration. jag tänkte bara skriva lite och kanske maila då och då“. Jamen skaffa ett skrivblock dårå. Eller ännu hellre glid in på första bästa internetfik och maila loss.

För grejjen är att har man en gång styrt upp en dator åt någon så är man livegen. Och jag vet att de tänker – spelar roll om skiten kraschar. De e bara att ringa Steffe så fixar han det.

Newsflash: I had enough!

P.S Bara så att ni vet. Dator är själva burken. Datan är innehållet!

– Jag har fått en data…
– Aarrrrrrrrrgggghhhhhhhhhhhhhhhhhh…

[tags] datorer, fixaren, moderkortsmessias, datakillen, IT-proffs, räddaren i nöden, polaren [/tags]

24 Replies to “Datorfixarn…”

 1. Hahahahaha klart du kan be mig att skriva ett inlägg åt dig. I’ll do it anytime!

  Fakturan kommer på posten sen 😉

  Om nån gör mig en tjänst, säg bygger en dator t.ex, så är det självklart att jag kompenserar detta på nåt sätt. Självklart betalar jag vad det kostar när min kompis klipper & färgar mitt hår. Hon blir ju inte mindre frisör för att vi känner varann privat!

  Tror på att sätta gränser och sköta saker snyggt, även om man är kompisar…

 2. Haha, jag är också den där snubben som vänner ringer när de sabbat sina burkar. Dock ställer jag alltid upp eftersom jag gillar tjänster och gentjänster-modellen. 😉

  Sen att de får stå ut med att jag läxar upp och mobbar dem lite samtidigt om de gjort bort sig kapitalt hör till.

  drf’s last blog post..11 600kr penis, tack.

 3. Mmm, jag älskar min data. Min data är så fin. Min data är en PC. Min data är grå. Min data är full med skit. Min data är min data och ingen data av alla världens datas är lika fantastisk som min data. Aaah, älskade data.

  Och nej, jag tar inte betalt för att reta upp dig. I do that for fun.

  Puss och hej, din bitterkuk.

 4. Väl rutet. Jag håller med till fullo och har råkat ut för det. Har precis samma åsikter och förstår inte folk som ber om det ens.
  (nu har ju jag som bekant inga vänner så det är inte vanligt förekommande längre)
  Kontra med att få saker gjort av dem motsvarande tid så kanske det sjunker in.
  Ja det är perfekt jag behöver få garaget målat, gräset klippt osv.

  Du menar att du skulle skicka mig som hitman/commentman på någon .. 😉 bloggsänkaren ölmagen :). Påtal om det så är det dags för ett par kalla nu. Gött.

  beerbelly’s last blog post..Bloggträff

 5. Steffo: “Du jag har en dator här och jag har litet problem. Den hackar och hostar liksom…kan inte du fixa den?”

  Fan är du inte klok. Jag vet nog att du har någon förbannelse som du bär på. Alla datorer du kommer i kontakt med får något fel…det har jag sett…du har något kraftfält…så våga inte komma nära min dator…

  Då kommer jag stämma dig…. 😉

  Bengt’s last blog post..Swiftfox på Ubuntu Gutsu

 6. Äntligen! En 08 som förstått skillnaden på data och dator!
  Jag trodde tomtarna i fjollträsk för evigt satt ett likhetstecken mellan data och dator, men tydligen finns det intelligent liv där nere ännu. 😉

  (Och ja, det är sjukt mycket ironi och sarkasm ovan, så flamewars undanbedes vänligt men bestämt. Är ju för fan själv född i Järfälla, även om det var länge sen.)

 7. Helt rätt Steffo..you go girl..jag hade samma problem för 10 år sedan..du jobbar ju på kontor och sitter vid en dator hela dagarna, skulle du kunna kolla…? Fuck, jag vet inte ett skit om datorer..
  Speaking of which, jag har ett litet problem med en rand på skärmen, skulle inte du kunna svänga förbi..du vet..vi är ju ändå nästan grannar.den där härliga Skanstullsandan du vet 😉

 8. Nini Då är du från och med nu Sugbloggens officiella Postmaster och maskot!

  Anna Hertzman Förstå persen jag genomled för din skull igår. Man å andra sidan är ingen pärs för stor när det gäller att få dig på smutt humör.

  drf Fan den var ny. Att ställa upp som polaren i vått men ta sig friheten att såga dem. Hahaha! Det ska bli min nya devis.

  Steffe
  Datorfixarn´ och sågarn´

  Angie Ohhh the humanity…Om du bara kunde se konvulsionerna när jag genomlider kommentaren om data…aaaaaaaaagggggg

  🙂

  beerbelly BloggVM 2008 på Internet. Kommentator BeerBelly.

  Dont miss it!

  Bengt Jag är faktiskt stolt över den där Steffindikatorn som alla datorer, elektriska apparater verkar ha inbyggda i sig.

  Jag brukar gå in på Macoteket och de får alltid något stressat i sina ögon då jag närmar mig deras datorer…

  mohohohoho

  Danne It´s a deal. Jag vill att du plåtar med en Nikon. Allt annat undanbedes. Du får tårta givetvis men är det ok att du sitter i köket?

  rocky tomtar i fjollträsk? Är inte det en kontradiktion?…ahh du menar träsktrollen… yup! Vi har några här och vi är faktiskt stolta över dem. De är de som ger färg och märg åt pulsen i staden…

  Järfälla? Det är ju för fan norrland ju 🙂

 9. det som fick mig att höja på ögonbrynen var den här raden – jag har inte tid. min mac ropar att den behöver en öm hand.
  AUuuuuuuuuuuuuuuussshhhhhhhhhhhhh… fy tvi hörde jag ordet mac ? …

 10. noggerblack Broooooooder!!

  Yes en till Macavskyare. Vi är inte många men vi är starka. Mac suger. Mac är en leksak. Mac är långsam och just däreför behöver min Mac en öm hand eftersom den är avundsjuk på min fina fint brummandes pece…

 11. Jag är den som efterfrågar andras hjälp mer än andra efterfrågar min. Så… mera gratis åt vännerna!

  Hörru Steffo, vi är ju bloggpolers nu. Kom hit och serva mig lite. Du kan rensa upp datorn och fixa några schyssta uppgraderingar. Och när du ändå är i farten kan du väl ta och dammsuga lite? Det skulle faktiskt behövas. Jag kan bjuda på lite smått och gott. Har t ex några Päron Split i frysen. 🙂

  Cliff Hanger’s last blog post..Bantningstips

 12. Fan va’ rätt du har. Kör hårt. Klart man ställer upp och hjälper en polare, om man kan, men självklart så förväntar man sig en viss ekonomisk kompensation!!!

  Jag är ju musiker/skådespelare, vet inte hur ofta jag fått frågan; “Kan inte dú ta med dig gitarren och spela lite till kaffet?”. WTF!!! Är inte jag bjuden på festen som alla andra? Ska jag jobba när ni andra festar???

  Visst kan jag repa in ett program och lira, men ska jag jobba tar jag betalt. Även av dem jag känner.
  Priset som lekledare ligger på 500 spänn/timme + resa. Någon som är intresserad?

  8)

  Mr Blues’s last blog post..Kom till mig kvinna

 13. mac har leoperddd till ett hyggligt pris,
  kolla vad blackbox kostar!

  schysst inlägg men ja tror inte en kompis skulle ta en kula för dig, OCH man måste nästan ha minst en sån 🙂

 14. the undertaker Hahahahahah!!!

  Menar du att en utblåsning av en burk kan återkrävas i form av att kasta sig framför en kula?

  *pang*

  – oh shit! någon skjuter på mig!
  – de lungt. jag tar den
  – men den är ju ämnad för mig
  – ja det står ju ditt namn på den men jag tar den. som tack menar jag
  – för vad?
  – fixningen av min pece
  – men inte kan jag…
  – de lungt. vi e ju buds
  – ok om du insisterar så
  – de lun…aggghhhhhhhh!

 15. *asg*
  Jag är inte kompisen som tar kulan, jag är maskoten som står i Bunny-outfit med högklackat och visar upp en skylt med poängen på.

  – Twelve points from Belgium.
  – Le Belgique, dooooce poäää!

 16. Oj vad jag känner igen mig.
  Nu har jag som pece-kille gått och skaffat mig en mac istället och det är så skönt att kunna svara “Oj, Windows Vista, det har jag inte ens sett… du har inte OSX va?”

  Är bara en noga utvald skara folk som får min hjälp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *