Man skulle ju vilja dra till med att det är omkretsen på könet eller girth som vi i sexbranschen säger som titeln knyter an till. Eller till och med vikten på ens definerade muskelmassa. Inklusive givetvis tvättbrädan och den svåra spänniga looken.

Men så bra ska ni inte få det. Eller för den delen heller undertecknad. Häromdagen kom jag hem matt, arg och ledsen (med tanke på att man är snusfri så behövs det inte mer än att busschauffören svänger bryskt i en kurva för att man ska tappa all sans och bryta ihop i en liten hulkande våt hög). Lilleman skrek en harang om att det var ett tag sedan vällingen hade hälsat på, själv var man en liten flytande pöl som soljäveln och värmen tillsammans hade en vendetta emot. Lastad till tänderna med Coop-påsar, en knirrande halvlytt barnvagn och en dålig eftermiddag som sällskap.

Plötslig känner jag att ett behov av det akuta och oundvikliga slaget gör sig påkallande. Pockar på helt enkelt. Den där kaffen ville ut å det snaraste. I vanliga fall står jag manligt med breda ben och whooooshhh:ar som fan. Det där med att sitta och kissa är inte riktigt min grej. Förmodligen för att jag vill särskilja mellan framleverans och bakleverans. Sen så verkar mina kulor ha en egen tidvattensframkallande kraft i sig som gör att toavattnen höjjer sig upp och blaskar dem. Jag kan snabbt lista upp hundra grejjor jag föredrar framför våta kulor. Genom att stå vet jag att det är kissläge. Sitter jag så är det skitning som gäller. Ni ser återigen så visar Sugbloggaren prov på en ohemult® cool lösning på ett problem. Men denna dag. Denna ödesdigra dag fick jag för mig att sitta ned och kissa.

– Men varför då Steffo?

Fråga mig inte varför. Jag har inget svar. Och hade jag ett svar skulle jag med all förmodlighet inte presentera det bara för att liksom. Som jag finner vara en lika bra anledning som vilken annan.

Nåvä. Jag sladdar in i den humbla våningen, lastar ur överlevnadskittet och plockar av Lilleman kläder samt placerar honom i bekväm ställning framför Teletubbies med en flaska välling i handen. Allt detta i en svepande rörelse. Därefter glider jag in på muggen. Jag sätter mig ned. I vanliga fall med snus i systemet sitter jag rak i ryggen, fjärr i blick och en något ansträngd min och krystar mig fri. Men denna dag med all jävla skit i bagaget orkar jag inte hålla ryggen rak utan sjunker ihop likt en ensam ledsen man som förlorat en kär vän. Och det är då jag känner det. En kall mage mot mina lår.

Vafan nu då! Jag tittar ned. Och ser inget för all jävla mage som ligger där och jäser och bara spelar viktig. Typ se på mig. Varför det? Du känns om inte annat jävligt kall. Mot låren.

– Hey vafan är detta?
– Tjena det är jag som är kistan, hörde jag ett lågt muller.
– Christian?
– Kistan!
– Kistan som i dödgrävarbranschen?
– Ja så kan man också säga det.
– Är jag död nu?
– Med den här kistan lever du ett tag till, sade den pösmagit.
– Ja inte enligt den samlade läkarvetenskapen.
– Fuck läkarna!
– Hur många centimeter är du?
– 94 kalla.
– Hur fan gick det till?
– Kexchokladen, sockerbitarna till kaffet, varjedagbakelsen, tröstskorporna med smör och marmelad…
– Men va fan!
– Grädden och glassen till pannkakorna, creme frachen till allt enligt din devis “räddaren i nöden såsen“, smörkringlorna, läsken och chipsen på fredagarna, lördagarna, söndagarna, mån…
– Ok ok! Jag fattar. Men förklara en sak för mig.
– Kom igen. Shoot! Jag är idel öra!

Från ingenstans vrålade öronen.

– Hej! Vi är öronen. Håll du dig till det du är! En fet mage. Komma här och varumärkesintrånga! Mycket ska man höra innan vi trillar av.
– Det var bara ett uttryck, försökte magen med.
– Spelar ingen roll. Du är en fet mage.
– Men så farligt då…

Jag försökte hålla för öronen men det hjälpte föga.

– Mmemambr brba mumbeba brba, mumlade öronen
– Tala så man förstår, gurglade magen.
– Häll käft! skrek jag.
– Men vojjne vojjne va känslig man kan vara då. Vad ska du göra om jag inte håller käft? Boxa mig i magen? Och vem tror du att det gör ont på? Jag går fri eftersom späcket skyddar rätt fett.

Förutom att magen var iskall. Bokstavligen talat, var det också en dryg jävla kista. Med attityd och svar på tal. Samtigt som jag var störd som fan på den så var jag ändå lite stolt. Det här var en mage med känsla. När jag hotade den med att jag skulle banta fnös den bara. Faktum var att den fnös så hårt så att jag ofrivilligt släppte mig, vilket givetvis irriterade röven som trodde att vi satt ned och kissade. Ballen sträckte på sig och frågade “hey vad står på ska jag stå eller hänga kvar“. Kistan började magdansa och nynn…mullra menar jag på Eat It.

Jag kröp till korset vilket är rätt så sällsynt när det gäller mig men va fan jag ville inte sitta på dass med en cirkelrörande mage, irriterad röv och en halvseg balle och hålla för öronen i alla evighet. När min kropp så sakteliga hade lugnat ned sig och de olika kroppsdelarna ingått fred lutade jag mig lättad framåt och just då poppade frågan upp som jag tänkt fråga kistan om. Vid framåtlutningen var min mage inte bara i vägen och stor. Den var helt jävla kall. Isbergskall. Frostskadevarningkall.

– Varför är du så kall?
– För att jag kan. Fett i vila är kyligt som fan. Och är det något jag är så är det en vilande kroppsdel…

[tags] fett, mage, kista, fetma, omkrets, öron, vilande kroppsdel[/tags]

18 Replies to “94 cm…”

 1. När du skriver på det här sättet bara jag älskar dig (ingen homovarning, utan mer på det där amerikanska filmviset… du vet vad jag menar).
  Det är så djävla härligt att läsa, och tyvärr känner jag igen mig i beskrivningen. Vet exakt vad du menar med den där kalla känslan mot låren. Även min kropp är stadd i förvandling, utveckling, ombyggnad eller va’ fan det nu är.

  Är det medelåldern?

  8)

  Mr Blues’s last blog post..Varför…

 2. Mr Blues Ompositionering av energier i vila skulle jag vilja definera det till. Får en så..så positiv klang på något vis. Som om det finns ett högre ädlare ändamål…

  Ticktack för komments om posten i sig. Gjorde min dag

  🙂

 3. Haha, den där dialogen fick mig inte bara att dra på smilbanden utan även skratta till på riktigt. 🙂

  Jag får helt enkelt lyda sambons råd och lägga in dig i RSS-tröskan. Sådär. Ser fram emot att läsa mer här!

  drf’s last blog post..340 sextiljoner IP-adresser

 4. beerbelly Faktum är att detta är en tyst hyllning till dig.

  🙂

  drf man bugar och bockar…appråpå det, vadå bockar? Som i pippar runt eller hoppar över splintar?

  Det är som uttrycket “kasta vatten”.

  Hälsa sambon att hon/han har utsetts till veckans mest smakfulla person.

  😎

 5. Jag har samma temperatur-issues med min rumpa. Jag har försökt tala den till rätta men den fortsätter att vända den sidan till och vara kall som fan. Hur kan en kroppsdel som är tryckt mot en stoppad kontorstol 8 timmar om dagen bli iskall samma sekund som jag kryper ner i sängen? Vart tar det blodet vägen? Märkligt, mkt märkligt.

  Hur som helst – Såna här inlägg gör min morgon. Bara så du vet 🙂

 6. men kände inte din tjej samma sak? tjock kista liggande på låret och ksk ev försökte krysta ut skiten (dvs BAJSET, inte ungen) alltså kunna skilja på mus o daimkrysset att krysta……. ELler gör som bögarna eller ska-nu-föda-bäbis, stoppa i lavemang..Krystar man utan att va nödig så riskerar man få hemorodjer.. inte så jävla sexigt va?

  mmmm… från en s.k. streck”gumma”

  Bitchen’s last blog post..Lilla Joji

 7. beerbelly Du vet att jag är en dedikerad snubbe som går på magkänsla hela tiden 🙂

  Nini Jag har precis samma issues med den äkta hälftens dito.

  🙂

  Bitchen Det är inte ofta orden sviker mig men du lyckas få sugarn att bli mållös.

  *fanfar*

  du har vunnit veckans tystaste pris som består av

  _________________

  🙂

 8. Cliff Hanger Rätt mastigt va? Man känner sig en smula däst efter att ha tagit del av denna kropps del av tillvaron.

  Nini Det är rumpan som är ursprunget till den iskalla attityd man har varit utsatt för genom åren. Ju snyggare desto närmare nollpunkten liksom…

  Fan kan man inte få fram någon lag av detta?
  Steffes Law ” the colder the ass the colder the shoulder” eller liknade…

 9. Nini hahahaha…jag läste frost-trosor och gogglade upp det för att se om det var en fetish jag kunde få frugan att hooka upp på…men tji fick jag. Får hålla mig till kal(l)as(s) fetish framöver.

  😎

 10. Jag anade att du skulle läsa fel och lät bli att avstava ordet just bara därför 😉

  Frost-trosor, ditt knäppo! VIlken brud skulle gå igång på det liksom? 😆

 11. Brud?
  Vem snackar om brudar?

  Vi snackar oss män som ligger liiiiite för nära “ooops I did it again” frasen. Med ett hugg nedkylt av frosttrosor kanske till och med motparten skulle ha en chans att hänga med på orgasmtåget…fast det kanske är en motsättning att ha ett kall mys och ända få upp ångan?

  😎

 12. Aha det är därför det klatschas på kvinnorumpor . Det är en fråga om att få upp värmen. Skönt att kunna lägga den frågan åtsidan besvarad. Har iofs inte varit helt otrevligt att fundera på den heller.

  beerbelly’s last blog post..Ohemult

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *